A komlói Belső Tűz kapta Gyurcsánytól válogatáskötete honoráriumát.

Forrás: bama.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gondolkodo
Ez a magyarok legnagyobb baja:
első lépés: saját iroda,
második: szervezésre költeni.
gesa
Üdvözlendő cselekedet. Sokan követhetnék a példát. Csak! Lehessen már beleszólása annak aki adta, hogy mire költik az adományt. Kiváncsi lennék a cigányság mennyi gyereknek szervezett tábort és nyaralást a kapott pénzekből? Elég lenne az egyik kezemen lévő 5 újjam igaz? Vagy túl optimista lennék?
anka
@gesa: - lehet! - de Lopcsány visszafizethetné az ellopott milliárdokat is az államkasszába bűntársaival eggyütt. Abból az összegből sok minden megoldodna.
gondolkodo
@gesa: A cikk szerint 25 gyerek.
Aki ad, eleve megszabja, milyen célra adja.
Szerintem a legfőbb baj az, amire fentebb is céloztam: a rajkók kapták a pénzt, nem pedig iroda létesítésére, aztán majd a számítógépet kell erősebbre cserélni, ahhoz új asztal és szék kell, stb.
Dr.luigilongo60
ani57 !
A lopcsányon kívül még több százezer ember károsítja meg rendszeresen az államot.Arról is beszéljünk egy kicsit de ezt mindenki bölcsen elhalgatja.Persze ha én lopok az államtól, az nem bűn ugye.Ne akarjunk mindig a saját felelősségünket is mindig a politikusok nyakába varrni.Őket is a társadalom neveli ki magából, tehát olyanok mint mi.
elekmargit
Azt kívánom, hogy közösen költsék el a pénzt.
zia
megduplázhatta volna, akkor két irodát is működtethetnének.......
gesa
@gondolkodo: most nem konkrétan erre az esetre értettem , hanem globálisan. Amit az összes szervezet kapott, abból mennyi és mennyit költött ilyen célra. Igazából ez kevésnek juthatott eszébe, ezért írtam, hogy elég lenne rá az egyik kezem.. Az sem lenne baj ha számitógépre költenék, de a gyerekeknek. Gondolom azok csak nézhetik. Az itt a baj, hogy még a sajátjaikkal szemben is megy a megkülömböztetett bánásmód.
gondolkodo
@luigilongo60: Értem, mit mondasz, csak azt nem, ez hogyan klappol a cikkhez?
A baj az, hogy valamilyen módon mindenki lop egy kicsit az államtól: az, aki zsebbe kapja járandóságának egy részét és az, aki így fizet; az, aki nem kér nyugtát, az aki bliccel a tömegközlekedésben és még lehetne sorolni. Sok kicsi is sokra megy.
Amúgy pedig, akikről Te beszélsz, önfeláldozásból lopnak sokat, hogy mások ne tehessék, így elkerüljék a lebukást!
Dr.luigilongo60
gondolkodo!

Csak ani 57 hsz-ére reagáltam.Egyébként a véleményem nem változott.Egész társadalmunknak újra kell gondolnia az állam szerepét a gazdaságban.Aki az államot lopja meg ,valahol saját magát és embertársait is megkárosítja.Amíg ennek nem vetünk véget vasszigorral, nem jutunk előrébb.Aki maga is meglopja az államot ,semmi erkölcsi alapja nincs elítélni bárki mást ezért.
elekmargit
@luigilongo60: Igazad van. Minden alapról kell kezdeni!
Csubaka
@luigilongo60: Kedves luigilongo60!
Alig két hónapja, hogy olyan kioktatást kaptam államismeretekből egy közgázas szaktudortól, hogy minden iskolám és ötvenen feletti élettapasztalatom ellenére égtem mint a meggyújtott gyufa. És sajnos be kellett látnom az igazát.
Az állam ugyanis egy nagyon-nagyon fura dolog. Az állam a MINDENKORI URALKODÓ OSZTÁLY ERŐSZAK SZERVEZETE. Nem népjóléti szolgáltatás, hanem egy eszköz ahhoz, hogy a hatalmon levők akaratukat ha kell akár erőszak alkalmazásával is érvényesítsék. Ez persze nem jelent azonnali és buritális fizikai erőszakot, ennél sokkal hatékonyabb és kifinomultabb formái léteznek ma már. A rendszerváltás utáni politikai bel és kül háborúknak köszönhetően, (no és persze az előző rendszerből átmentett, örökölt szerveződéseknek) ez az állam mára már levált az uralkodó osztályról (mert alkotmány szerint az a nép) és el kezdett önállóan működni. Olyan közigazgatási és közbiztonsági anarchiának vagyunk a részesei amelyek valamikor, akár néhány évtizede is elképzelhetetlenek lettek volna. Gyakorlatilag az országnak nincs katonai védelme (a NATO egy hülye humbug, egy tavalyi felmérés , alapján ugyanis ha az újonnan csatlakozott országokat támadás érné akkor a nyugat európai országok népeinek többsége ellenezné a mellettük való beavatkozást), az országnak nincs hatékony belső rendfenntartó szervezete, a teljes közigazgatást és a jog rendszert át és átszövi a korrupció.
Persze véget vetni sem lesz könnyű ezeknek az állapotoknak, ha lehet egyáltalán, de mindenesetre félelmetesen rajzolódik egy korántsem demokratikus megoldás. Sőt már magam sem vagyok biztos abban, hogy akarom e egyáltalán a demokráciát, ha az arról szól ami most van.
gondolkodo
@Csubaka: Azért adok gyakran hangot felháborodásomnak, hogy '90 után belesulykolták az emberekbe a "kommunista társadalom" minden átkát!
Emlegetni sem illik, a hatalom agyonhallgatja Marx nevét, nehogy valaki érdeklődjék, mit csinált, mit írt le főművében a "Tőke"-ben. Nem illik emlegetni Engels nevét, nehogy alaki is rájöjjön, Ők már tudták azt, sőt az Ő tudásukat felhasználva tollasodnak most nagyjaink.
Már Ők tudták és az akkori hivatalos fordításban szó szerint idézem:
"Az állam erőszakszervezet, mely az uralkodó osztály érdekeit szolgálja"!
Ez alapján beszéltek "népi" demokráciáról, a munkásosztály hatalmáról.
Most hiába szövegelnek polgári demokráciáról, amikor nem a polgárság az uralkodó!
menasagh
Fogadok, most is többen intézkednek (persze pénzért és az adományból), mint ahányon segítenek!
Dr.luigilongo60
Nem régen futottam össze a volt középiskolai osztályfőnökömmel.Már 82 éves öregúr de még teljesen tiszta gondolkodású.Nagyon utálta mindig a komcsikat, ő már akkor mert konzervatív jobboldali lenni ,mikor a többség még hajbókolt az elvtársaknak.56 után le is csukták pár hónapra.A tudásával ellentétben nem futott be nagy karriert.Mindig is szerettem és tiszteltem az elveiért és a inteligenciájáért.Szó szerint ezt mondta:

"Az életem végén kell megtudnom, hogy ennek a vén csibész Marxnak igaza volt.Amit leírt a kapitalizmus hátrányairól, az szórol szóra úgy igaz"

Persze a mi kis országunkban ezeket is rákenik bizonyos embercsoportokra,vagy bárkire.Nem kellett a cuclizmus de ez se jó nekünk.
furfang
Milyen derék ember ez a Gyurcsány! Kár, hogy csal egy van belőle. Gondolt egyet, és máris félmillióval megsegítette a cigány gyerekeket. 25-öt azokból az ezrekből, akiket tönkretettek......
menasagh
@luigilongo60: A kommunizmus nem azért volt átkos, mert azt Marx írta, hanem azért mert aznit leírt annak az ellenkezőjét csinálták akik a polcon voltak.
Amúgy mindenben ez van.
gondolkodo
@menasagh: Már a cikk elején örül a főnök asszony, hogy irodát tudnak berendezni!
menasagh
@gondolkodo: ...és kocsikat vásárolnak meg mittudom miket....szóval fő az ők kényelmük meg a megélhetésük, és ami marad az elég a rászorulóknak.
farbe
30 év mulva ilyen kabaré figura lesz a legnagyobb öszödi böszme!
szabosa
@gondolkodo: tegnap, 11:40

"Amúgy pedig, akikről Te beszélsz, önfeláldozásból lopnak sokat, hogy mások ne tehessék"

Bassszus!, hogy eddig ez nem jutott eszembe! Na ezért kell olvasni mert így tanul az ember "is" :)))) Egyszóval ez a fajta lopás egyben mentességet is ad, sőt! út a mártírsághoz! - ez nem roma szabadalom? :)))
Ezért nem reggelizünk már három napja! Nem tudtam kifizetni azt a 2L tejet, ellopni meg nem volt pofám viszont mérhetetlen közönnyel szemléltem azokat a dagadt, zsírtól csöpögő romákat akik falkában rabolnak a tesco és egyéb multikban, két pofára tömik magukba a méregdrága péksüteményeket amit eleve nem engedhetnék meg magamnak, sorban bontogatják az üdítőket és a felét valahol hátrahagyva mennek tovább pusztítani. A kutya sem szól rájuk! Erre csak azt tudom mondani, hogy váljék egészségükre és véresen jöjjön vissza! :))))))))
- nem az irigység mondatja velem......
gondolkodo
@szabosa: Tudod, sok ember nem azért haragszik a "nagy" lopókra, mert a közöst lopják, hanem mert Őt nem engedik oda, ahol lopni lehet. Igen, a "nagyok" önfeláldozásból lopnak és azért nem engednek oda mindenkit, nehogy a tolvajok országa legyünk! Képzeld el, ha mindenki lopna, csak másoktól tehetné!
Hétfő reggelire ennyi elég is.
Üdv.
szabosa
Iskola roma gyerekeknek? :)))))))))))))))))))))))))))))) vagy :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
A legfrissebb az Ózdi példa, én is olvastam, onnan tudom.
A beiskolázást követően 4x bontották ki a falat, rángatták ki, vagdosták fel és adták el a fűtéscsöveket és minden egyéb fém szerkezetet.
Nem sokkal később megbontották, majd teljesen elhordták a tetőt és annak szerkezetét.
Miután már csak a falak maradtak, annak is szorgalmasan nekiestek és széthordták a téglákat. Az egykori iskola helyén már csak rom, bontási törmelék található.
Egyébként az Ózdi, mszp-s polgármester házának tetejét is elhordták - nincs aki megállítaná őket.

Tudok konkrét példákat a romáknak juttatott szociális pénzekkel kapcsolatban.
Ezek nagyon durva példák, egy barátom végzett szociológiai felmérést a szakdolgozatához és velem olvastatta el. Ledermedtem! :( Főleg szabolcsban elterjedt ez a fajta... nem us tudom minek nevezzem...

Amiről nem beszél senki:
Elterjedt dolog ezekben a berkekben a családon belüli erőszak, apa a lányát, stb....
Jönnek szépen sorban világra mindenféle nyomorék roma "gyerekek" de mert csak gond van velük kell a francnak. És ha pénzt hoz a házhoz? :))) akkor már kell! :)))
Beadják állami gondozásba ezeket a tudatosan létrehozott szörnyeket. Ezek után nem sokkal megjelenik egy közeli rokon, nagynéni és kiveszi az állami gondozásból, hogy majd ő felneveli, persze állami támogatással. Tudomásom szerint ilyen egyedek után az állam havonta 500eFt szociális támogatást nyújt.
Gyakran nagy balhék voltak, hogy ki és hány ilyet akar gondozni. Hallottam olyan családról ahol 6 ilyet tartanak bezárva szobába, van neki szükséges gyógyszer oszt kuss! Na így rögtön fussa plazma TV-re mercire meg luxusra.... és milyen pénzekből?
Ha valaki erről mert írni szakdolgozatot (orvosira készül) akkor csak van valami alapja! Olvastam is ilyeneket de még is azt mondom, hogy bár ne lenne igaz....... és még mennyi mindenről nem tudunk, lehet jobb is!
gondolkodo
@szabosa: Nem elírás a fél milla? Azt még kimondani is sok! Évi hat millió?
Nekem ez necces!
oldboy
kár,hogy nem vagyok gazdag.
ha sok pénzem volna építenék egy úszómedencét és úszni tanítanám
a romákat.először is a szép stílusú fejesugrást gyakoroltatnám velük.
szabosa
@gondolkodo: :)))))))) nem elírás! sajnos nem az! ilyen gyagya gyerekek után gyerekenként 500 ezer havonta! és van 6 ilyen gyereket tartanak! 3 milláért havonta!
- ezért a plazma TV, Mercédes és egyebk...... brutális! de csak az állami gondozásból kivett gyagyákért és ezeket szabolcsban tudatosan gyártják, ez a másik döbbenet! Ez tendencia.... :((((
szabosa
@szabosa: javítás. és van ahol 6 ilyen gyereket tartanak!
- a romák harcolnak ezekért a gyerekekért....
Normál körülmények között magas lenne az ellátási költségük ezeknek a "gyerekeknek" de ez a fajta ügyesen csökkenti a költségeket :))
szabosa
@oldboy: .....s miután alaposan begyakorolták magukat, feltöltenéd vízzel a medencét?
:)))
szabosa
@gondolkodo: "Nem elírás a fél milla?" :))))
Egy egészséges ép gyermek állami gondozása, havi 120-200e Ft, és egy csökkent értelmi képességű nyomorék jóval többe

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.