Ha a magyar politikai elit és a sajtó valóban segíteni kíván a szlovákiai magyaroknak, sürgősen el kell feledkezni a Sólyom-afférról.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tokes39
Ha Fico bunkó,akkor a magyar államfő Sólyom mi? Annak ellenére,hogy figyelmeztették: NE MENJEN AZON A NAPON , mégis elment Komáromba. Illetve át akatr menni, de értesítésére adták - hatásosabban,hogy megértse - nem kellene mennie. Vajon miért nem fogadták Szerbiában, Romániában sem szívesen? Talán Ő a hibás!!! Nem államfőként beszél kényes kérdésekről a szomszédos országokban.
gondolkodo
@tokes39: No igen, politikusaink nem mindíg veszik figyelembe, hogy a lesz@ró, a lesz@rt és a sz@rt keverő közül ez utóbbi büdösebb a másik kettőnél!
menasagh
@gondolkodo: Minden évben többször is Erdélybe látogat az angol trónörökös Károly herceg.....mint magánember.
ember
A felvetés is megalázó! Felejtsük el- Trianont, a Sólyom ügyet, nyelvtörvényt, szlovákiai erőszakos magyartulajdon privatizációt.. Felejtsük el, hogy seggberúgtak, pofánvágtak.. a békesség kedvéért. Felejtsük el történelmünket és azt, hogy magyarok vagyunk. Jó javaslat! Így tényleg béke lesz!
1951
Elgondolkodtak-e már néhányan azon, hogy talán mi is okai vagyunk ennek a sok konfliktushelyzetnek? Tudom, nem egyszer kérték külföldön élő, de ottani állampolgárságot viselő magyarok, hogy sokkal jobb lenne nekik, ha a magyar politika nem avatkozna bele az ottani történésekbe.Trianont meg kár felemlegetni,hiszen úgy tűnik,hogy hosszú idő óta a mi kis hazánk 93.000 km2-én sem tudnak jobb helyzetet előteremteni politikusaink, akkor meg mit akarunk mi a Trianon előtti határokkal,meg a területi követelésekkel? 1920 óta éppen 89 év telt el és még ennyi idő sem volt elég a mindenkori politikusoknak, hogy a mi kis hazánk területén élő emberek, úgy 10 millió néhány százezer sorsát jobbra fordítsa.Éppen ideje lenne azoknak a törvényeknek a meghozása, amely egyszer s mindenkorra megakadályozná ennek az országnak az anyagi javai "lenyúlását" és higyje el mindenki, ha a mindenkori kormány vezetése azon dolgozna, hogy az itt élő lakosságnak minél jobb legyen,akkor közelről sem szólnának "szirén" hangok Trianon ürügyén.Államfőink, kormányfőink inkább azon igyekezzenek, hogy okos és jó törvényekkel mielőbb biztosítsák az itt élő emberek megmaradását! A jelenlegi látszólagos szlovák-magyar ellentét csak a politika szintjén létezik,államfőnknek és kormányfőnknek itthon is van mit tennie, "mi az hogy, nagyon is....!"Hogy megint egy klasszikustól idézzek!
gondolkodo
@sisak: Túllihegett dolog Trianon is és sok más! Vegyük már figyelembe, a baka nem akart Doberdóig menni! Politikusaink, a mindenkoriak, voltak azok, akik háborúba sodorták az országot, ráadásul nem jól választották meg, melyik oldalon!
A történelmet a győztesek írják! Mi az első és a második világháborúban is az utolsó pillanatig harcoltunk - a vesztes oldalán! Ebből következik, nem mi dirigáltunk, hanem nekünk dirigáltak politikusaink rövidlátása és rossz helyzet-felismerése miatt!
Nem kussolnunk kell, hanem intelligensnek lenni: bocs, hülyék voltak vezéreink, annak isszuk levét!

Illogikusak és röhelyesek politikusaink, amikor a határon túliaknak magyarázzák, mit követeljenek ki maguknak! Mi úgyebár nem követelhetünk semmit azok szuverén államok, ahogy minálunk, náluk sincs nemzeti kisebbség, csak etnikai. Az ottani magyaroknak mi nem "anyaállam" vagyunk, az előbb leírott nemzetközi-jogi meghatározás szerint! Legtöbb jót tenni úgy tudunk tenni Nekik, ha nem uszítunk!
A mindennapi politikában ez itthon nincs hangoztatva, mert "nagyjainkat" hidegen hagyja a külföldön élő magyarok sorsa ugyanúgy, mint a belföldön élőké! Nekik szavazat kell, hogy aztán még jobban fejére sz@rjanak annak is, akik bizalmából felkerültek! Tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígérnek, hogy regnálhassanak, aztán rákenik a másik félre, miattuk nem sikerül megvalósítani! Húsz éve ezt csinálja mindegyik, ideje lenne már észrevenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.