Bajnai Gordon magyar miniszterelnök egyeztetést kezdeményez Robert Fico szlovák miniszterelnökkel a két ország közötti feszültség csökkentése érdekében.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
És együtt fogják megkoszorúzni I. Szvatopluk sohanemvolt-szlovák király(?) vagymi, nemrég feltárt sírját a szlovák koronázási templomban!! :-))))
Vagy hanem, akkor mit is akar a Bajnai ezektől a tahóktól??
marlin
Na mert a hivatkozott Cirill és Metód emlékmű állításával is egy kicsit elkéstek!! :))
Az emlékművet a szláv írásbeliség megteremtőinek emlékére Zalaváron már 1985-ben felállították a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Zala Megye Tanácsa és a Bolgár Népköztársaság támogatásával.

(A IX. sz. második felében Rasztiszlav morva(!) fejedelem hittérítőket kért III. Mihály (842-867) bizánci császártól. Az apostoli munkát 863 és 866 között a tesszaloniki(!) testvérpár, Konstantin-Cirill és Metód vállalta. Rómába vezető útjuk során Cirill és Metód 866-ban megállt tanítványaival Zalaváron. Több mint egy évet töltöttek itt a görögkeleti egyház legfőbb apostolai tanítványaik társaságábanmig II. Adorján pápa 868 elején fogadta őket Rómában. Cirill 869-ben Rómában meghalt. Testvérét a pápa Sirmium (Pannonia és Illiricum) érsekévé nevezte ki, de székhelyét nem tudta elfoglalni, mert Sirmium ekkor már nem a pápasághoz, hanem Bulgáriához tartozott. Metód ekkor paptársaival ismét visszatért Zalavárra, ahol a környék kis településein tanított, térített, Morvaországban az ország érsekeként halt meg 885-ben.

Tehát miért is kell Észak-Komáromban a Thesszaloniki Konstantin testvéreknek szobrot állítani??
marlin
Az új szlovák történelem könyvet sem kell személyesen leszállítani, azt elküldheti sms-ben!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.