Árulja már el valaki!

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zsuzsu
@slanger: Azt nem tudom ,hogy mi a baj a zsidókkal pontosabban a hülye kurucoknak mi a baja velük,de azt tudom hogy a zsidózókkal q-va nagy baj van.Mert úgy néz ki hogy sokkal jobb a vélt vagy valós sérelmekért ,sikertelenségért, nyomorért mást hibáztatni még akkor is akkor is ha nem más tehet róla..Mert ki szeretné saját magát hibáztatni vagy szembeköpni?,Keresni kell valakit akin ellehet verni a port és azok, ki mások lennének mint azok akik talán ügyesebbek,gazdagabbak és ha mást nem lehet elvenni tőlük hát próbáljuk el venni a becsületüket.
menasagh
Sorold fel a becsületeket....:)



@zsuzsu:
zsuzsu
@menasagh: betyárbecsület ,parasztbecsület, ,zsiványbecsület (csak hogy a kurucok is örüljenek de csak ennek...
Égkékfűzöld2x2négy
A zsidókkal (így en bloc) semmi baj. Röviden kategorizálnék. Van szefárd és askenázi, vallásos és nem vallásos, magyar zsidó és zsidó magyar, stb. Legtöbbjük szimpi, némelyik meg nem.
Zsidózóból is van többféle: gyűlölködő, sértett, bűnbakkereső, hittérítő, stb. Sokan nem szimpik, sokuknak meg van valami a mondandójában.
Rengeteg valódi és jogos sérelem van minden közösségben, ezeket érdemes kibeszélni, és aztán megkeresni az együttélés módját, mert abban van a jövő.
II. József egyenjogúvá tette a zsidókat a Monarchiában - ez jó (Nyugat-Európában szinte sehol nem volt annyi életlehetőségük mint nálunk).
A Kiegyezés után a zsidó iparosok és kereskedők fellendítették az országot - ez jó.
Ady a két nép kapcsolatát zsidó menyasszony és magyar vőlegény nászaként vetítette előre - szép, de sajnos nem így lett.
A Tanácsköztársaság sok kegyetlenkedése fűződik zsidó vezetőkhöz - ez rossz.
'44-ben a vidéki zsidóságot csendőri közreműködéssel deportálták - ez égbekiáltó gazság.
'44 nyarán Horthy megvédi a budapesti gettót a deportálástól - ez hőstett.
Lengyelországban 0 zsidó túlélő - ez rossz, Budapesten 150ezer - ez jó.
Sok ÁVÓ-s kegyetlenkedés fűződik zsidókhoz - ez rossz.
A szocialista rendszer sok pártkatonája és vezetője zsidó - ez rossz.
A pénzvilág és a média sok szereplője tehetséges zsidó - ez jó, ha értünk kamatozik a tehetségük, de rossz, ha csak magukért. Tisztázni kéne, kiért dolgoznak.
A zsidók kb. annyira csípik a keresztényeket mint fordítva - ez se nem jó, se nem rossz, szimmetrikus ellenérzések vannak. Jó lenne egy kis bizalomépítés.
Ideálisnak tartanám az USA sokszínűségét nálunk is: bár micvó és thai, vietnámi, keresztény, fekete rítusok, szokások, nyelvek egymás mellett élnek, minden nép magát sztárolja, de nem fikázza folyton a többit. Időnként balhé is van, aztán elmúlik. Ha nálunk is így lesz, onnan vesszük majd észre, hogy a zsidók nyíltan gojoznak, a gojok meg nyíltan zsidóznak, de csak konkrét esetekben, és nem az absztrakt gyűlölet vagy lenézés jegyében. Ezt nyílt, sokszínű társadalomnak fogjuk hívni. Én katolikus keresztényként nem ájulok be, ha a pápát szidják, bár nem tetszik. Sokan viszont beájulnak a "zsidó" szótól is, mintha tabu lenne. Miért? Fenntartom a jogot, hogy bíráljak zsidót és nemzsidót, cigányt és nemcigányt egyaránt - persze nem a származása, vallása, hanem a tettei/gesztusai miatt.
Megfontolt
Pl ezek:

"A Tanácsköztársaság sok kegyetlenkedése fűződik zsidó vezetőkhöz - ez rossz."
"Sok ÁVÓ-s kegyetlenkedés fűződik zsidókhoz - ez rossz."
"A szocialista rendszer sok pártkatonája és vezetője zsidó - ez rossz."
"A pénzvilág és a média sok szereplője tehetséges zsidó - ez jó, ha értünk kamatozik a tehetségük, de rossz, ha csak magukért."

Utolsó idézethez egy kérdés: Szerintetek mit hisz az emberek többsége?
Hát azt.....

Amúgy ez nagy baromság- minden zsidó rossz, aki zsidó csak rossz lehet, stb....

Nem hovatartozás kérdése, hanem!
Hanem, hogy ki mit tett le az asztalra!

Ezen is el lehet gondolkodni, aztán ki lehet jukadni oda, hogy az egész emberiség egy nagy pöce. Egyszer egyik népcsoport szivatja másikat, máskor a másik. Most pont a zsidók vannak fölényben:) Máskor meg mások voltak és lesznek.
Valakit mindig kell szapulni, valakiknek pedig mindig kell szivatni.
Ez a világ "elfogadott" rendje.
Erős nemzetek győznek, gyengék elbuknak és szívnak.

Izrael él és virul, Ukrajna szenved és nyomorog.
USA él és virul, Kuba szenved és nyomorog.
Németország él és virul, Mao szenved és nyomorog.

Mindig így volt és így is lesz, ez a világ rendje. Lehet ezen hüppögni meg kiakadni, meg tudom is én mit.

Ez egy nagy játék! Az egész életet vedd úgy mint egy GAME-t! Nem győzhet mindenki:)
Ha vannak zsidó ismerőseid, ügyvédek, üzletemberek vagy csak sima ügyvédek, orvosok, üzletemberek, pénzemberek, akkor Őket kérdezd, hogy a lótúróba is működik ez a világ?
Mert Ők tudják! Mert Ők ismerik a játékszabályokat és alkalmazzák!
A sok "birka" pedig nem...... Köztük, a birkák közt Én is!

Még egy kis közhely: Ez VaN! Ezt kell szeretni.
Légy hajléktalan és légy szabad, légy hippi, légy mindentől és mindenkitől független. Ne legyen gyereked családod, stb....:) Élj a mának, pusztulj holnap.
És nem lesz többé ilyen bajod!

Vagy változtasd meg a világot!

Nem fog sikerülni, velejéig romlott a társadalom, ez az egész világrendszer.....
Mindenki mindenkinek farkasa, mindenki kivájná a másik szemét.....
Ez így persze nem igaz! De!
De, szerintem biztosan többen vannak azon az emberek, kik önzőbbek és hitványabbak mint becsületes társaik.

Pl.: 100 emberből talán ha 20-30 becsületes, addig 70-80 zsivány.

Legyünk őszinték, kinek könnyebb, kinek van nagyobb előnye?
Hát a zsiványoknak:)

De!
De hiszem, hogy egy sikeres becsületes, felér akár húsz sikeres zsivánnyal is!

Lény becsületes és szenvedd meg sikereid.
Vagy légy zsivány és ............

Becsületesekre példa: Széchenyi István, Papám:). Papa mondja:- Kisfiam Én még egy barackot se téptem le más fájáról nem hogy mást. Többet ért a becsületem mint bármi más. - Szegény öreg vagy 3 évet húzott le száműzetésben a komcsi időkben.

Zsiványok: Kóka János, Demszky Gábor, Kulcsár Attila(KnH), stb....

Most őszintén, kinek könnyebb? Egy korrupt politikusnak, korrupt üzletembernek vagy egy becsületes embernek?

Naugye! És kikből van több???

Hát tuti nem a becsület lovagjaiból.
Mondom úgy, hogy ha belőlük lenne a több, Bizton nem itt tartana a VILÁG!

Jóéjt!

Még egy: ne légy már tirpák és olyat ne mondj, hogy "dögöljenek meg a zsidók, meg cigányok MIND"

Mert ez csak NÉZŐPONT KÉRDÉSE!
Einstein megmondta, relativitás elmélete!
Csak az számít melyik inerciarendszerből nézed a változást!

Pl.: 100 km/h sebességű vonaton utazol és 10 méterrel előrébb mész menetirányba a vagonodban. Melletted ülő azt látja, hogy 3 km/h sebességgel elballagsz mellette. Míg aki a sínek melletti Bakterházból les, úgy érzékeli hogy 100 km/h sebességgel + 3 km/h sebességgel haladsz!
Remélem nem égetem be magam mégjobban:)

Tehát ha vonatban ülsz, melletted elsétáló 3 Km/h-val megy, vonat melletti sínekről nézve pedig 103 km/h-al halad!

Szóval ha magyar vagy és nem szereted a zsidókat cigányokat tettüktől függetlenül, csak hovatartozást nézel, akkor ugyan olyan vagy mint egy.
Mint egy olyan szlovák aki minden magyart utál, csak azért mert magyar és kész!

Szóval ezer karakter meg egy kicsi, csak nézőpont kérdése, hogy ki kit utál és miért.

Ha szerinted az Egy barom aki szlovák létére utál minden magyart, csak azért mert magyar, akkor te is ugyanakkora barom vagy mint Ő, ha Te is utálsz minden zsidót vagy cigányt azért mert zsidó vagy cigány.

Hogy mindenkinek kedvezzek, nagyon sok zsidót és cigányt nem szeretek, mert tudom ( vagy vélni merészelem) hogy rengeteg mocsokságot tettek. Szóval ítélkezz tettek alapján és talán feletted is úgy ítélkeznek.

Atyagatya, ez hosszú lett és unalmas, persze én jót röhögtem magamon:)
szabosa
Néhány idézet a Talmudból

"Aki a nemzsidók sírjait látja, annak azt kell mondania: Igen megszégyenül a ti anyátok, és porig aláztatik, aki titeket szült. (Jerem. 50, 12) Ugyanezt kell mondani, ha valaki a nemzsidók seregeit látja."



A zsidók világuralmi nézeteiről is érdekes dolgokat találunk a Talmudban. Minthogy a Talmud szerint Izrael és az isteni Fölség ugyanazt jelentik, természetes dolog, hogy a zsidóké az egész világ. Ezért beszél így a Talmud: "Ha egy zsidónak az ökre egy idegennek ökrét megdöfi, akkor a zsidó szabad, vagyis nem köteles kártérítésre. Ha azonban egy idegennek az ökre döfi meg a zsidó ökrét, akkor az idegen köteles a zsidónak az egész kárt megtéríteni, mert az Írás ezt mondja: "Álla az Úr és megméré a földet és átadá Izraelnek a népeket, s átadá minden javukat az Izraelitáknak." (Baba kamma 37 b.) Ezért mondja Alba rabbi, hogy "Isten hatalmat adott a zsidóknak minden népek javai és vére fölött." (Seph.Ik.3., 25.fej.,it Jalk. Sim.n. 563)



Baba mezia /középső kapu/ 111b lapján Jehuda rabbi tanítja, hogy a nem-zsidó nem felebarát, tehát szabad megrabolni. Ugyancsak ott olvassuk, hogy "a testvéreid közül való napszámosokat nem szabad elnyomni, de a másfélék ki vannak véve."



Ugyanott a 113 b. lapon: Asi rabbi egyszer utaztában szép szőlőfürtöket pillantott meg egy gyümölcsöskertben és így szólt a szolgájához: Menj és nézd meg, ha egy nem-zsidóé, akkor hozzál belőle, de ha egy izraelitáé, akkor ne bántsd. Majmonides, a "Sas" is azt mondja, hogy ez a parancs: «Ne lopj,» azt jelenti, hogy egy embert se, vagyis egy zsidót se lopjon meg. (Seph. miz. 105b) de máshol azt mondja, hogy egy nemzsidót szabad meglopni. (Jad.chas. 4.9.1. és Rasi a Leo 19., 11-ről)



* És ezen nem is lehet megütköznünk, mert ha a zsidóké asz egész világ, akkor a lopás voltaképpen nem is lopás, csakis akkor, ha az egy zsidónak kárára történik. Ezért mondja Pfefferkorn (Dissert. phil. p.11), hogy a keresztények birtoka a Talmud szerint elhagyott jószágszámba megy, mint a tenger homokja s az aki birtokába veszi, az lesz a tulajdonosa.

www.hazankert.com/200709_talmudmagyarul.html
nanena
Atyaúristen! Korlátoltság, szűklátókörűség. Ez az a pont, amikor csak jellemezni lehet, véleményt cserélni nem. Dogmák ellen értelmetlen bármilyen tényt szembeállítani. Van akinek jobb másokat hibáztatni sérelmeiért, mint gondolkozni, mint tenni a saját boldogulásáért.
bigyibogyo
@g1983: ugye, ugy akartad irni,h magyarok az ural labanal?
latorkuvasz
aki csak gyűlöletbeszédet tud írni, az feleslegesen koptatja az ujjait
szabosa
Leányok taníttatása
A Korán és a Biblia közti különbség a nők megítélése terén nem ér véget a leánygyermek születésével. A két nézet
közötti eltérés egyik fontos példája a leányok oktatása. Az alábbiakban a leányok vallási oktatását tekintjük át röviden.

A leánygyermek, mint a szégyen forrása és a leányok taníttatása
három vallás tükrében.
Talmud(1) szerint a nőket ki kell rekeszteni a Tóra tanulásából. Eliezer rabbi (kb. I sz.) vélekedése szerint, ha egy férfi
a lányát a Tórára tanítja olyan, mintha paráználkodásra tanítaná. Az Újszövetség sem vélekedik kedvezőbben erről.
„Mint a szentek minden közösségében, az asszonyok hallgassanak összejöveteleiteken. Nincs megengedve, hogy
beszéljenek, nekik engedelmeskedniük kell, ahogy a törvény(2) is mondja. Ha tudni akarnak valamit, kérdezzék meg
otthon a férjüktől, mert az asszonynak nem illik az összejövetelen beszélnie.” (A Korindusiaknak írt 1. levél)
Égkékfűzöld2x2négy
@Meggyfavesszo: Gondoltam, hogy kockázatos őszinte kétoldalú leírást adni, mert abból kimazsolázható az egyik oldal, és úgy már nem igaz az egész.
Te hogyan élnéd meg, ha a munkáltatód csak a pihenőidődet gyűjtené ki ebben a hónapban? Három napnyi ebédszünet, hétvégén nem dolgoztál, kajajegy, bérlet, hány kávét ittál, hányat fénymásoltál, hány magántelefont bonyolítottál? Szóval fizetést nem kapsz, de tartozol kétszázezerrel a cégnek... Na, ilyen reális a te helyzetértékelésed.
Említettem, hogy mindkét oldalon vannak jogos sérelmek. Általában úgy van, hogy ami az egyik oldalnak jó, az a másiknak rossz - és ez a baj. A békés együttélés során úgy alakulnak a dolgok, hogy az egyiknek és a másiknak is jó. Javaslatom, hogy erre törekedjünk.
Égkékfűzöld2x2négy
@szabosa: A talmud-idézetek megbízhatatlanok, és időszerűtlenek is. Ez nem azt jelenti, hogy semmi ilyesmi nem lehet a Talmudban. A zsidók valóban magasabbrendűnek tartották magukat a "népeknél" (gojoknál). Ez logikus, különben elveszett volna a vallásuk, kultúrájuk, nyelvük. Sokan közülük ma is különállónak tartják magukat annak dacára, hogy a többségi társadalomból szemre nem akarnak kitűnni. Én erre Székelyfölddel szoktam párhuzamot vonni: sok székely hangsúlyozza, hogy ő nem román, nem is tud jól románul, és mindenképpen különb a többségi társadalomnál. Ügyes vállalkozó, eszes, tehetséges, összetart a többi székellyel. Szerintem ez így helyes, kivéve a romántudást, de az csak blöff, többségük igenis jól beszéli.
Nem haragszom a magyar zsidókra, zsidó magyarokra azért, hogy ők is így viselkednek. Ugyanakkor a románokat is megértem, akik fújnak és irigykednek a székelyekre, mert nekik jobban megy, és mert különbnek tartják magukat. A zsidókról szóló viták attól lesznek meddő szócséplések, hogy ki-ki vagy "román" vagy "székely" nézőpontból szól hozzá, lehetőleg a másik oldal számára negatívan. Elkelne egy kevés józan ész és empátia. Nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem hogy mire megyünk így együtt?
zsuzsu
Köszönöm,a szinte mindenre kiterjedő tájékoztatást amit-e témában,mindkét oldal részéről kaptam.
zia
Ismerek néhány zsidó embert. Közöttük is van jó és rossz. Van aki lenézi a "más" vallásúakat, van aki meg ünnepli a karácsonyt.
Szerintem nem számít ki milyen vallású, mindenhol vannak jó és rossz emberek, bűnözők stb.
Gyerekkoromban hallottam, a zsidó ember vagy nagyon rendes, vagy nagyon "szemét". Vagy nagyon tiszta vagy nagyon koszos. De ez másoknál is van.
luciferi
@Égkékfűzöld2x2négy: Igen, nagyjából így kerek a dolog.

@zia: Igaz. A svábokra is vidéken pont ugyanez a mondás járja. Akkor ez miért lenne szégyen a zsidókra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.