Becslések szerint az új influenza halálozási aránya alacsonyabb a szezonális influenzáénál. A H1N1 azonban nagyobb arányban támad meg egészséges felnőtteket, kismamákat és gyerekeket, és közvetlenül is okozhat életveszélyes tüdőgyulladást.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
@bigyibogyo: Az ördögnek kell a pártját fogjam, ugyanis egy orvos függetlenül a szakosításától, többet tud a vírusról mint egy politikus vagy egy közember.
hitman
@messzelato: Egyetértek! Sajnos az én nagymamám is régebben ebbe halt bele. Megkapott valamit és legyengült a szervezete. Az alapbetegsége más volt. Érdekes, Ő nem került bele a propagandába akkor. Most minden egyes gyanús esetről 1 óra múlva tudni lehet, mert fel van fújva.
orogordog
@bigyibogyo: Gondolj amit akarsz!!!

Egy aktuális felmérés szerint Svájcban az embereknek csak a 12 százaléka hagyja magát megszúrni. 73 százalék úgy gondolkodik, hogy nem engedi magát beoltani. Augusztusban ez még csak 35 százalék volt.
Nyilvánvalóan többen akarják magukat a szezonális nátha ellen beoltani, mint a H1N1 ellen. Például Szentt Gallenben is. „Én egy orvostól tudom, aki egy hét alatt 50 beteget oltott a normális nátha ellen, ugyanakkor csak hármat a H1N1 ellen”, mondta Gaudenz Bachmann Szent Gallen város Egészségügyi Központjából. Szerinte ez az általános irányzat.
Hogy a Szövetségi Államnak több oltóanyaga van, mint ami szükséges, ez teljesen világos. Ezt a BAG szóvivő Katrin Holenstein is elismerte. Ennek az az oka, hogy minden polgár számára, aki kérte volna beoltatását, a szövetség két oltóanyag-adagot rendelt meg, mivel abból indultak ki, hogy minden polgár kétszer is kérni fogja az oltást.
A Szövetség most azt tervezi, hogy az oltóanyag egy részét a fejlődő országoknak ajándékozzák. Ez az „Obama-kezdeményezés” keretében történne. Az részletket és a pontos eljárás módját a WHO vizsgálja.
Hogy a pénzügyi veszteségket korlátozzák, BAG még más országokba való értékesítést szeretne.
Továbbiakban a BAG szóvivője Holenstein azt mondta: „Először meg meg kell saccolnunk, hogy Svájcnak még mennyire van szüksége – és csak azután adjuk el a fölösleges oltóanyagot.” De az elgondolások még nem „érettek meg a szóbeli közlésre.”
bigyibogyo
@Kakastoll: mikrobiologus rokon nem tudja,h mit gondoljon. az aki az ANTSZ -nel a jarvanyugyi laborban dolgozik. Nehogymar akkor egy mezei orvos tudja,h mi van.

@orogordog: te is gondolj amit akarsz. igy mukodik a vilag :)
ha te 100%ig megvagy gozodve,h az oltoanyag nem mukodik akkor ne oltasd be magad. en nem tudom 100% bizonyossaggal sem azt,h valos -e a veszely, sem azt,h atveres-e. ugyhogy maradok annal,h 4000ft vagy elet. ugyhogy oltattam.
idezgethetnek szakembereket,h oltani kell, de eddig sem hittel nekik, ezutan sem fogsz. bizz csak a korzeti orvosban. csak arra figyel,h mikor szivmutetre lesz szukseg kardiologus szavat fogadd el ne a korzeti orvoset.
orogordog
@bigyibogyo: Mi előtt halhatatlanná válsz egy 4000Ft-os injekciótól olvasgass egy kicsit.

"Meghalt egy 51 éves férfi a komáromi kórház intenzív osztályán. A férfi, akinek a szervezetében kimutatták a H1N1-vírust, már régebb óta szív- és vesebeteg volt."

3 hónapos várólistán mire rákerül a sor valakire, meghal az nem számít.

„A kezelés szempontjából semmi jelentősége, hogy valakinek H1N1-e vagy szezonális influenzája van. A lényeg, hogy influenzafertőzés. A lényeg, hogy minél kevesebb emberrel érintkezzen a beteg, és ami ennél is fontosabb: gyógyuljon meg” – fogalmazott Falus Ferenc.
hitman
Mára szerintem már mindegy lett, hogy mitől fogsz meghalni. Valaki a szövődményektől, ha nem szerencsés (bár a szezonális influenza szövődményébe is belehalhat), valaki meg a vakcina hirtelen vagy hosszútávú mellékhatásába. A hosszútávú, majd csak idővel derül ki vagy ki sem derül, mert másra fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.