A szülő feljelentést tesz, mert három fiatal megverte a gyermekét – mondta Polgár László. – A rendőrségnek miután fiatalkorúakról van szó el kell utasítani, és nem kell jelezzen a gyermekvédelmi szakembereknek sem. A rendőrség csak a jéghegy csúcsát látja. Azt sem rejtették véka alá a konferencián, hogy sokszor a tanárok szankciói is következetlenek. Egy iskolai dohányzást azonnal igazgatóival torolnak meg, közben vannak diákrajok, akiknek mindent szabad, semmiért nem mernek rájuk szólni.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: messzelato
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
messzelato
@mandiner: december 12. szombat, 14:10 kommented ha igaz akkor én barosálok (márpedig miért kamuznál).van aki ilyen hülyeséggel érdemben foglalkozik?Amikor a c. megveri a társait azzal miért nem foglakoznak?
A baj hogy lassan minden c gyereket kizárhatnának a suliból mert indok az lenne rá de akkor megint ott vagyunk, hogy a hülyegyerekje nem tanult és nem lesz állása.Vagyis 22-es csapdája!Mi véleményed?Van megoldás?
csutak
Mielőtt megkapnám a magamét: lányom és több unokatestvérem pedagógus, szoktunk a témáról beszélni.

Az én egyszerű (saját szavai szerint) parasztasszony volt. Ő mondotta, hogy "Egy gyermeket attól kezdve kell nevelni, hogy először felsír éjszaka!"
A CSALÁD dolga a nevelés és NEM az iskoláé!
De a demokráciában ebbe senki nem mer/akar belszólni:(
csutak
Bocsi Nagymamámtól is, kimaradt az első mondatból:(
Csubaka
Az alábbi eset megtörtént! Hol volt hol nem volt, volt egy iskola, ahol sokad magával járta immáron harmadszor a nyolcadik osztályát egy lelkes ám de kezelhetetlen 16 éves tanuló(!!!!). A gyerek élvezte és éreztette testi fölényét társaival szemben, sőt volt alkalom, amikor a nyitott ablakon át egyszerűen kivágta az osztálynaplót és a biosz tanárnő azzal összemarkolt dolgait. Kapott egy igazgatóit, "leszarom, magával együtt" közölte röhögve, és másnaptól ugyan úgy járt tovább az Iskolába. Volt, hogy felállt órán és megkérdezte a többieket, hogy van e valakinek akkor hímvessszője mint neki, s hogy bizonyosságát mutassa elő is vette. Már a gyámügytől kezdve a rendőrségig mindenki foglalkozott az üggyel hasztalanul. A tanári kar úgy döntött, lesz ami lesz, ettől a gyerektől csak úgy szabadulhatnak meg, ha nem buktatják meg év végén. Csakhogy félév táján helyes kis barátunk egy sorakozás alkalmával kiszemelt magának egy hatodik osztályos, az átlagosnál nagyobb testalkatú gyereket és bele kötött. Bele kötött??? Olyan brutálisan el kezdte ütni rúgni, hogy az elképesztő volt. A földön összekuporodva vérzőarcát kezeivel védő gyereket teljes erővel többször még fejbe is rúgta. A hangzavarra figyelt fel egy fiatal tanár és oda ugrott, hogy véget vessen a történésnek. Igen ám,csak hogy erős barátunk elérkezettnek látta az időt, hogy bosszút álljon a tanárikaron az őt ért "sérelmeiért és hatalmas ütést mért a tanár arcára. Pontosabban mért volna, mert az egyébként átlagos testalkatú férfi néhány megdöbbentően szakszerű dzsiu dzsicu fogással tökéletesen harcképtelené tette meglepett és immár megalázott "ellenfelét":
Az ügy nem ért ügyészi szakaszba, mert érthetetlen módon a rendőrségi kihallgatások során a jelenlevők közül senki (sem gyerek,sem felnőtt) nem látott és nem hallott semmit. Az erős legénykét ráadásul a sértett gyerek nagykorú (magyar!!!) rokonai másnap megvárták az iskola után és elbeszélgettek vele. Nyolc napon belül gyógyult!!!
Nyilván a fent leírtak nem a megoldásai a jelenlegi állapotoknak, de elgondolkoztató, hogy az erőszak megjelenése és kezelhetetlensége az iskolákban egyenes következménye a teljes társadalomban elharapózó liberálisnak mondott, de valójában anarchikus viszonyoknak. A megoldás tehát korántsem az iskolában, hanem a parlamentben, a törvényalkotásban és a szigorú betartatásában rejlik. Az petig nem működik következetes végrehajtás nélkül.
messzelato
@Csubaka: Több hatalmat adnék a tanároknak és az elkövetők szüleit pénz bűntetésre, segélyeseknél közmunkára ítélném.Az apuka első közmunkában töltött nap után hazamenne és a retardált gyerek által is érthető módon elmagyarázná miért nem "rosszalkodhat" az iskolában.
51kacsa
@mandiner: Nesze Neked demokrácia! A múltkor egyszer azt írtam, hogy jó időben, jó helyen egy jól irányzott pofon csodákat tehet, s emlékszem, hogy lehordtak, hogy miket mondok!

@mandiner: Hát pontosan itt van elb...va az egész! Erre kellett ez a nyüves demokrácia! Amikor a gyerek agyába a jogai vannak bevésve és nem a muhi csata időpontja! S még véletlenül sem él ezekkel a jogokkal, hanem visszaél! Sosem felejtem el: egy fantasztikusan türelmes tanító nénim volt 4.általánosban. Dolgozatírás és nagy kuss, de én persze pofáztam valamit a padtársamnak. Akkora fülest kaptam, hogy még most is megcsendül a fülem, de legközelebb befogtam a pofámat és csináltam, amit kell. Nem kéne, hogy a pedagógus agyonüsse a gyereket, de kellene sokkal komolyabb fenyítés, mert szerintem már most is késő, hogy irányt váltson a jelenlegi kezelhetetlensége és agressziója a gyerekeknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.