Tegnap Vác és Sződliget között, a Duna 1675 folyamkilométerénél találtak rá egy fiatal férfi holttestére. A rendőrség azonosítani tudta a 19 éves áldozatot.

A BRFK közösségi oldalán ezt a megrendítő közleményt hozták nyilvánosságra:

Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét. Még négy embert keresünk. Természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik. Kollégáink ezért a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót. (…) Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére.

A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat. Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünket szeretnénk átadni a családnak!

Nyugodj békében Márton! – Megrendítő közleményt adott ki a rendőrség

BRFK szívszórító posztot rakott ki a közösségi oldalára  Forrás: Facebook/BRFK

Ittas lehetett a hajókormányos

Mint arról  a Propeller beszámolt: a verőcei hajóbalesetben egyik résztvevőjét, a szállodahajó cseh kapitányát bűnügyi felügyelet alá helyezte a Budapest Környéki Törvényszék.

Az eljárás adatai szerint a gyanúsított vezette a járművet május 18-án este, a baleset bekövetkeztekor. A hajó 33 utassal Budapest felől Komárom irányába haladt. Ugyanekkor jött szemben az egyik – eddigi információk szerint ittas – sértett által vezetett kisgéphajó hét utassal. A sértett a motorcsónakot "a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította".

Nyugodj békében Márton! – Megrendítő közleményt adott ki a rendőrség

A kishajó darabokrat tört a hatalmas erejű ütközéstől   Fotó: MTI/Lakatos Péter

A szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a sértett a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott. Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiütközött a hajónak. Hatalmas csattanás lehetet, amit a szállódahajón észlelni kellett volna.

A kisgéphajó annyira megrongálódott, hogy "elveszítette felúszóképességét", és az elsődleges adatok alapján a motorcsónakot és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. A kisgéphajót irányító sértett és egy női utas azonnal életét vesztette, egy másik utas súlyos sérüléseket szenvedett, de a partra tudott úszni. A motorcsónak többi utasát még keresik.

A legfiatalabb holtestét tegnap találták meg.

Forrás: BRFK, Propeller

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kik ültek a csónakban??? ha nem " valakik " lettek volna, másról sem szólnának a hírek mint hogy részeg volt a csónakos...ezt most nem látom..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.