A magyarság összetartozásának úgy kell kifejeződnie, hogy egyaránt vessen számot a valóságos helyzettel, a magyarság többközpontúvá válásával, az egyes nemzetrészek önálló fejlődésével, az Európai Unió lehetőségeivel, ugyanakkor megmaradjon a nemzet egysége - fejtette ki Sólyom László a temesvári emlékév alkalmából kedden Temesváron felolvasott üzenetében.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@mandiner: Te miért durvulsz egyáltalán? Miért nem bírod elviselni, ha valaki másként gondolkodik, mint Te. Egyébként meg kétszeri elolvasás után sem értettem, mit mondott Sólyom László. Ettől nyakatekertebb és értelmezhetetlenebb mondatot még talán életemben nem olvastam.
gcsabi
@vukkocska: Mi a nehezen értelmezhető ebben?
szaboria
@gcsabi: Csak anyi, hogy egy köztársasági elnöknek úgy kellene foglamazni vagy fogalmaztatni, hogy ez egyszerű ember is megértse.Elolvasva az irást nehezn érthető.
marlin
@mandiner: Az Erdélyben élő magyarok, -akiknek sorsa történelmük során nem olyan volt, mint a Magyarországiaké(!) - több esetben kértek minden magyar politikust (köztük kedvenc madaradat is) hogy hagyják őket nyugodtan élni, hogy nyugodtan megvívhassák napi harcaikat magyarságukért, úgy ahogy azt 70 éven át minden "díszhülye" belemagyarázása nélkül tették!!
Ők megmaradtak magyarnak, az ő küzdelmüket, eredményeiket nem kellene különféle pártideológiák szerint kisajátítani SENKINEK!! Másságukat, becsületüket nem kellene "senkinek észosztással" megalázni!!

(Te meg tegyél egy még nagyobb Sólyom-képet az ágyad fölé!!)

Kakastoll
Így jár aki nem veszi a fáradtságot és nem nyit az eredeti lapra.
A helytelenségért az átmásoló is lehet a hibás,de azt ugye nem lehet hibáztatni.
Azt se felejtsétek, hogy az állampolgárság megtagadásával Magyarország lassan elveszíti magyar identitását. Az egész ha egyébre nem, hát arra is jó lett volna, hogy egy tömbmagyarságról lehetett volna beszélni, de a félretájékoztatás elérte eredményét és győzött aki nem akar tömbmagyart,
Marlin: Sólyom soha nem szólott bele az erdélyi vagy más határon túli emberek politizálásában, viszont annál többször az MSZP politikusok, vagy a FIDESZ politikusok. És igaz, ott megmaradnak magyarnak, mert tudják hogyan kell, de itt nem, és sok politikus ezt is akarta elérni.
grti7336
Az erdélyi magyarság sokkal jobban törődik a magyar identitásával,mint az itthoni.
Példa erre: Ismerek olyan erdélyi magyart, aki sokkal szebben beszél magyarul,mint pl. én.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.