Jogi szakértőkkel vizsgálja a Fidesz, hogy van-e lehetősége ismét büntetőfeljelentést tenni a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszédében elhangzottakkal kapcsolatban - közölte Balsai István szerdán Budapesten.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
Balsai István milyen jogi szakértőkkel beszél? Csak azért kérdezem, mert ő volt a Fidesz kormány igazságügyminisztere, talán tudnia kellene, hogy lehet-e feljelentéssel élni ennyi idő után. Vagy talán arra számít a Fidesz, hogy mire bírósági eljárásra kerülne sor, már ők lesznek hatalmon? Mert ugye az ügyészség és bíróság független, csak a törvényeknek vannak alárendelve. Ámen.
kiscserkész
@safi: Talán én egyet is értek veled! De sokan vannak úgy, hogy míg a múlt nincs méltóságos- San lezárva addig az addig olyan, mint a rák. Mindég valahonnan újra bujázik. Ahhoz hogy igazán a jövőbe tekinthessünk, megnyugtatóan lekel zárnunk a múltat. Most eljött ez ideje, meg kel tenni, és irány a jövő. Már annál is inkább, hogy akkor mindenki kezdje üres zsebbel és a méltósága, becsülete, tudása alapján legyen díjazva. A nagy többség ezt akarja, akiknek a békés átmenet húsz év szenvedést hozott. A felelősöket akarják!

@vukkocska: Bocs a kiigazításé! Balsai István az Antal kormány I. G minisztere volt. Orbán kormányé Dávid ibolya volt.

kiscserkész
@vukkocska: Egyébként mindenkit szembesíteni lehet a tetteivel csak akarni kel. Az idő nem befolyásolja.
Csubaka
@vukkocska: Nagyon jól tudta mindenki, hogy ez lesz a vége. Pontosabban sejtjük, hogy ez lehet a vége és nagyon nagyon csodálkoznék, ha nem találnák meg azokat a kapukat amelyen be lehet sétálni a témába.
Az öszödi beszéd után mindenki, mondom MINDENKI megtudhatta, hogy a "kampány egy dolog, a hatalom meg egy másik", de az előbbiben egyesek szerint mindent szabad, hogy az utóbbi megvalósuljon. Huh de bonyolult voltam.
Tehát a cél szentesíti az eszközt! Innen már csak egy ugrás a politikai indíttatású gyilkosság. Ha ennek a hatalom által biztosított törvényi kereteket adunk az már a radikális és totális diktatúra.
Én 2006-ban az MSZP-re szavaztam, pedig a dübörgő gazdaság és a lendületben az ország szlogenen kívül csak statisztikai számokat láttam és hallottam Gyurcsánytól. s mint kiderült mindezt azért, mert másfél évig úgy csináltak mintha kormányoztak volna.
Ez nekem olyan, mint ha a Titanic kapitánya szándékosan vezette volna neki a hajót a jéghegynek. Nem az őszinteséggel volt a probléma, hanem az értelmezéssel. Ha azt a beszédet mondjuk a TV1 rendkívüli adásában mondja el Gyurcsány és a parlamentre, vagy a választókra bízza, hogy ezek után is kiállnak e mellette, az hiteles lett volna. De ez a beszéd zárt ajtók mögött a média teljes kizárásával a párt vezetésének és frakciójának rendkívüli, a választási sikerektől még eufólikus állapotában hangzott el és sokkal inkább dicsekvés volt, mint őszinte beszéd.
Ez az egyik oldala a dolgoknak. A másik viszont a választásokat megnyert párt vezetőségének a totáli morális kudarca volt, hiszen az öszödi beszéd kapcsán a párt több belső szervezetének kezdeményezése ellenére sem indítottak etikai vizsgálatot. Ez az elmúlt négy év alatt egyrészt erodálta magát a párt vezetőségét, felemésztette szavazó bázisát másrészt súlyos bizalmi és morális válságot okozott az államigazgatásban és az igazságszolgáltatásban is.
Lenne tehát mit helyre tenni és tisztázni, legfőképpen az érdemtelenül, aljas szándékból bemocskolt, az ügyben részben vagy önhibájukon kívül érintettek és a társadalmi megnyugvás érdekében is.
Waqtik
A magyar nyelv nem ismer olyan szófordulatot amivel igazán jellemezni lehetnea címben szereplő társulatot . Ezek a narancszabálók valahol leragadtak a szakóca szintjén .
kiscserkész
@Csubaka: Nagyon ritkán lehet ilyen őszinte írást olvasni azoktól, akik 2006 ban oda szavaztak. De soha semmi sem késő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.