Szili Katalin szerint a múlttal való őszinte szembenézés a feltétele a baloldal sikeres választási szereplésének.

Forrás: HírTV
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vukkocska
Azt gondolom, Szili Katalinnak elsősoban önmagával kellene szembenéznie, aztán lehet bármerre mutogatni. Majd ha elismeri, hogy Sólyom Lászlónkat neki köszönhetjük, kezdhetem azt hinni, hogy életében először őszinte. Elgondolkodhatna, hogy szülővárosában miért nem kellett polgármesternek sem.
luciferi
Lehet, hogy belép a fideszbe. A Pávával már összejött.
mandiner
@vukkocska: @kevijeni: Szerintetek tényleg így jó minden ahogy van?((( Mindenkit bíráltok aki erről a csürhéről rosszat mond...de hát jót nem lehet,,vagy ti tudtok...akkor osszátok már meg velem is!
luciferi
@mandiner: ..nem jó ahogy van. Ebben igazságod vagyon. Csak sajnos én a fideszben sem bízok. Nagyon megszívtam akkor, adóügyileg pont az ellenkezőjét tették mint igérték. Nagyon halkan megsúgom, hogy 98'-ban rájuk szavaztam, és kampányoltam mellettük a telek szomszédaimnál. Ez többet nem fog megtörténni. Sztem ma nincs talán olyan párt, amelyik mellé lelkiismeret furdalás nélkül odatanném a böcsületes nevemet. Sajnálom, de én így, látom, ill. tapasztalom. Középről nézek, mint a tenisz meccsen a bíró, és csúnya dolgokat látok mindkét térfélen. Ja, és én még nem bíráltam itt senkit, se okom, se jogom nincs hozzá. Tőlem még nem olvashattál olyanokat, hogy: birkák, vörös téglák, majmok, agymosottak, stb. stb. Szerintem nem elegáns így ismeretlenül bunkózni egymást. Azt hagyjuk azokra, akik abból élnek!
Csubaka
@vukkocska: Szilit lehet bírálni Sólyom miatt,de az egyetlen olyan MSZP-s politikus volt, aki kifogásolta Gyurcsány módszereit. Persze ez sem javít megítélésén, mert ugyanakkor mindent megszavazott!!
Az MSZP akkor lehet újra hiteles párt, ha saját szervezetén belül elszámoltatja és felelősségre vonja azokat a politikusokat akik a pártot (és az országot) a jelenlegi állapotokba juttatták. Nincs alternatíva!!
gcsabi
@vukkocska: Komolyan azt hiszed Sólyom miatt bukott Pécsett akkorát?

@Csubaka: Semmivel sem hitelesebb, mint bármelyik vezető mszp-s politikus, aki aszisztált, nem csak az öszödi beszédnél, hanem az odáig vezető úton is.
marlin
Inkább a jelennel kellene őszintén szembenézni nekik!!
szaboria
@kevijeni: Egy a véleményem én is aktivista voltam de már nagyon bánom, miatuk egy pár barátom is mellözött sokáig de most már helyre állt a rend.

@Csubaka: Gondolkodj el miért is volt neki nem szimpatikus Gyurcsány, mert mikor megjelent a szinen kiütötte a pártelnöki székből is .

A pécsi emberek sem buták tudták mitt tett ezért nem sikerül,hogy polgármeseter legyen.
Csubaka
@gcsabi: Nem is állítottam, csupán megállapítottam, hogy az egyetlen olyan személye a mai MSZP vezetőségének aki felválllalta a gyurcsányi ideológiával való szemben állását.

@szaboria: Pécsett nem a Sólyom miatt bukott Szili, hanem azért mert a pécsieknek elegük volt a helyi MSZP-s klán évek óta tartó pofátlanabbnál pofátlanabb helyenként már mafiia módszerekkel gyakorolt hatalmi tébolyából. Szilivel kapcsolatban pedig azt érezték, hogy az a budapesti központ akarja a nyakukra ültetni aki a 2006-os választásokon még MSZP-s fellegvárnak tartott megyeszékhelyet az évek során magára hagyta leszarta.
csutak
@szaboria: Kevés ember tűr meg maga mellett:)
Arra azért büszke vagyok, hogy azon kevés ember, akit barátomnak tekinthetek értelmes ember!
Van köztük Csurka párti és Thürmer párti is, de mi megbeszéljük egymás között a vélemény különbséget, nem veszekszünk.
Lehet másnak igaza, nem biztos, hogy csak az én nézőpontom az igazi.
De ezt kéretik tényekkel igazolni!
szaboria
@Csubaka: Én nem irtam Solyomról.A polgármeseter választásról irtam.

@csutak: Miért nekem cimezted?
gyulabors
Nos a Hír TV hozta a szelektív hallását, hiszen ezt az egy idézetet emelte ki.
- Én mivel egy részt Tiszalökön volt a rendezvény és történetesen a Tiszalöki MSZP alapszervezete volt a rendező, ahol mi véletlen én is vez. tag vagyok, illetve OGY- képviselő - jelölt, tehát személyesen is részt vettem rajta.-
Azonban arról nem tudósított, hogy alapvetően nem egy új plattform alakult, hanem építési hasonlattal élve egy statikai állapotfelmérés alapján az épület (MSZP) megerősítése. azaz abból a célból jött létre, hogy a baloldali értékek alapján új társadalmi megerősödés jöjjön létre. Hiszen véleményem szerint a 2010 évi választás tétje nem kevesebb lesz, mint az hogy demagóg, populista erők hatalomra kerülése után lesz - e lehetőség a vélemény különbségek megnyilvánulására, avagy ahogy eddig is oly sok alkalommal az elmúlt évtizedek alatt egy vezér után birka módon masírozunk a vágóhídon.
csutak
@szaboria: "Egy a véleményem én is aktivista voltam de már nagyon bánom, miatuk egy pár barátom is mellözött sokáig de most már helyre állt a rend."

Emiatt a megjegyzésed miatt.
Az igazi barát nem mellőz!
szaboria
@csutak: Igy már értelek , igazad van de nálam azért egy költözösé is belejátszott.
vukkocska
@mandiner: Te nem az olvasod, amit írok? nem írtam, hogy minden jó, ahogy van. Akkor most kifejtem: Szili ragaszkodott szinte egyedül ahhoz, hogy köztársasági elnök lehessen. Hiába volt Glatz Ferenc javasolva helyette, aki tudós, nem hajlott rá, hogy visszalépjen. A Fidesz ugyan "rútul becsapta", amikor falból rászavazott, ez volt a mézesmadzag, hogy higgyen abban, hogy meg fogják választani. De ez a politika. Átverés.
Nem mi bírálunk, hanem véleményt nyilvánítunk, Te pedig CSÜRHÉZEL. Már a stílusbeli különbséget sem veszed észre, annyira gyűlölködsz.

@gcsabi: biztos, hogy nem Sólyom miatt veszített, önmaga miatt. Pécs a rendszerváltás óta MSZP-s polgármetert választott. Szili nem volt jó jelölt ezek szerint. Pávával semmi bajom, sem őt, sem tevékenységét nem ismerem.
csutak
@vukkocska: Páva egy báb!
Ő az akin bemutatta a fidesz mi vár ránk ha nyernek.
Szerződéseket rúgnak fel, bírósági ítélet végrehajtását tagadják meg, stb...
szöszmösz
Szili egy kiskaliberű politikus, pártja gyenge láncszeme, aki a vágyait és a valóságot összekeveri. Miért pont most mondja meg a tutit? Egyet nem értésének többféle módját
eszközét választhatta volna eddig is. Csak az a baj, hogy személyes ambiciói háttérbe
szorították az "elveit." Persze nem Ő az egyedüli ilyen a politikai palettán.
.
Csubaka
@csutak: Nem kellene már le állnod a nyüglődéseddel?? Te annyira szoci párti vagy, hogy az már fizikai fájdalmat okoz.
Nem vagyok FIDESZ párti, de amit itt Pécsett a Páva tett az Tollernek, vagy Tasnádinak kellett volna már régen meglépnie. Az előző félhalott, az utóbbi teljesen, az általuk vezetett vircsaft az elmúlt 6 évben lerabolta a várost.
Egyébként pedig a Legfelsőbb Bíróság is Páváéknak adott igazat (és örülhetsz te is) mert a radar pl. valószínűleg mégis a Zengőre kerül a Tubes helyett. A másik "törvénytelen" ügyben pedig olvasgassál egy kicsit, ha már olyan sokat arra jársz, hiszen Párizs polgármesterasszonya annak idején pontosan ezekért s dolgokért és ugyan ilyen módszerrel penderítette ki a Suezt Párizs víz és csatorna szolgáltatásából. Egy kicsivel több lokálpatriotizmus nem ártana részedről, vagy ha nagyon zavarnak a pécsi történések vissza húzódhat esetleg a rúzsai birtokodra.(ahova tudtommal nem Ikarus buszos turisták járnak,hanem igen tehetős hazai és külföldi "vendégmunkások")
És mos humoros voltam. :-))
csutak
@Csubaka: Én nyűgölődöm? :))))
Ha valaki nálam kevésbé utálja a kormányon lévőket, az fösti magát!
Ez a magát szocinak nevező párt a baloldali eszmeiség szégyene.

De az a jogász, aki lekakálja az írott jogot, (Páva!) még a hitvány kormányunknál is hitványabb. Ugyanis ezek után semmilyen erkölcsi alapja nincs senkinek, hogy tőlem a jogkövető magatartást elvárja.
És ez a gond!

Ebből a szempontból érdektelen, hogy rohammelóval, úgy ahogy, befejezte azt amit a szocik kezdtek el!
És még valami: nem a szocik vagy Páva alkotta ami elkészült, hanem a melósok!
Csubaka
És még valami: nem a szocik vagy Páva alkotta ami elkészült, hanem a melósok!

Hát persze! A toronydaru kezelő felmászott a fülkébe, vasbeton szerelő előkapta a huzalköteget, a villanyszerelő pedig a csavarhúzó készletét és hipp-hopp csak úgy puszira megcsináltak mindent.
Na ne már!

Az írott jogról pedig bőven van olvasni valód, mert asszem kimaradt az anyagodból a Foximaxin, hogy mit jelent a polgári engedetelenség fogalma és milyen keretei vannak. Mindamellett számomra tökéletesen érthetetlen, hogy a Fővárosi Bíróságnak egyáltalán miért van illetékességi joga olyan döntések meghozatalára amely egyébként egyáltalán nem tartozik a hatáskörébe.
Ilyen alapon a Dombóvári bíróság a Szabasághegyre helyeztethette volna a radart!!! Egy jogi döntés nem a bírósági ítélettel ér véget, hanem a teljes jogi folyamat kihasználásával. Mint kiderült Páva még sem volt jogsértő, mert a Legfelsőbb Bíróság ítéletében a minap mondta ki, hogy a HM engedély kiadása volt alapjaiban jogsértő, a végrehajtás elutasítása éppen ezért nem lehet az.
csutak
@Csubaka: "Na ne már! "
De bizony:)
Megszenvedte az az ország a "Sztálin elvtárs és Rákosi elvtárs útmutatása alapján felépült" dumát!
Akár tetszik, akár nem, a dolgozók nélkül itt és sehol nem épül semmi.
A finanszírozását ne kevert az alkotó folyamatba, mert más alkotni és más kifizetni.
Tehát ne csúsztasd el gondolataimat.

Amiben egyetértek: a foxi-maxin fel sem merült az állampolgár engedetlensége.
A radar kérdéséről már máshol nyilatkoztam, nem az ennek a topicnak a témája.
szaboria
@Csubaka: Szerintem két malomban örölsz mert,a vizmüvekben nem mentették fel.Mennyi ideig dolgoztál jogászként, hogy igy tudod sértett e jogot Páva vagy sem.Csak nézkörbe egyre több biróság áthelyezi az ügyeket most már más megyékbe mert nem mernek állást foglalni.mivel minden itéletet azonal fellebeznek.
Csubaka
@csutak: Hajaj!! Ébrednek a kádári eszmék az osztályok szerepéről és társadalmi prioritásukról. A melósokat ma úgy hívják, hogy munkavállalók és közel sem alkotnak egységes "munkásosztályt". A kivitelezés az alkotás folyamatának pedig csupán egy komponense. Addig azonban számtalan és nem kevésbé fontos más jellegű tevékenység is szükségeltetik, hogy két nagyobb példát mondjak a tervezés és a logisztika....
A radar kérdés nem ennek a topiknak a témája a jog tisztelettel kapcsolatos állásfoglalásod lényege viszont Pávának a lokárral kapcsolatos hozzáállásásra alapult, ezért említettem viszont.

@szaboria: Szerintem pedig te vagy nagyon megtévedve, ugyanis vízmű ügyben senki sem ítélte el!!! Egyetlen bírósági végzés született a Suez által indított perben, amely egy dologra kötelezte a Pécsi Önkormányzatot, még pedig arra,hogy a Suez számítógépes programját nem használhatja. Minden más tekinetben elutasították a keresetet! Te milyen újságot olvasol?Milyen TV-t nézel, hogy ennyire tájékozatlan vagy?
szaboria
@Csubaka: 2010.01.13.fellett függesztve a hitelezők kérelme amig jogerős itélet nem születik, te sem vagy tájékozott akkor.
Csubaka
@szaboria: Meg tudsz különböztetni egy bírósági végzést egy alperes médián keresztüli vergődésétől? Mert ha igen akkor azt a cikket ,amelyet szembe állítasz a valós történésekkel, meg sem említetted volna. A Kaposvári Városi Bíróság ugyanis azt sem mondta meg, hogy milyen színű víz folyhat a csapból, azt sem, hogy a vízmű telepeken az út melyik oldalán közlekedhetnek az emberek, vagy hogy a nap mely időszakában kötelező Jó reggelt vagy Jó napot kívánni.
Nem modta ki a tulajdonlással kapcsolatos dolgokat? Tudod miért? Mert nem is volt a per tárgya!!! Az eredeti szerződés szerint a vízmű teljes ingó és ingatlan tulajdona a Pécs Megyejogú Város Önkormányzatáé maradt, a franciák csupán a menedzsment jogokat vásárolták meg. Na ebből akartak eszköz tulajdont szerezni, és ezért kezdtek el felvásárolni a pécsi fogyasztók pénzén és azok terhére hitelekből részvényeket!
Ennek az állapotnak vetett vége a pécsi Önkormányzat minden értetlenséged ellenére MSZP-s FIDESZE-s és MDF-es összefogással!!!
csutak
@Csubaka: Nem akarsz megérteni, kiforgatod szavaim, kár.
luciferi
@csutak: ..én a pulóveremet forgatom ki. Úgy még hordható.:)
Csubaka
@csutak: Szó nincs róla!!Nem áll szándékomban, csupán érzékeltetni szeretném, hogy a dolgok önkényes leegyszerűsítése súlyos tévedésekhez, előre beláthatatlan következményekhez vezethet.
Kakastoll
Kérdem én, egyebet mit tehetett volna ?
luciferi
@csutak:..egy pár évig én is. de utána belül kevésbé kopott. És kifordítva mindjárt jobban néz ki. Mintha perwollal lenne mosva.:))
csutak
@Csubaka: Bocs,de ide nem a filozófia professzorai járnak!
Én azt tanultam, amit nem tudsz egyszerű szavakkal leírni, azt nem érted.
Roppant elvont fizikai dolgokat is lehet közérthetően fogalmazni, bár a fizikusok szerint nem illik.
Viszont másképpen az unokáimnak miképpen magyarázzam el, hogy a nap gravitációja által meggörbült térben mi tulajdonképpen folyamatos egyirányú mozgást végzünk, ami kőrmozgásnak látszik. Vagy az eseményhorizont mibenlétének a kérdése.
Tudod, nézik a csillagkaput és kérdeznek:)
luciferi
@Kakastoll: ..próbál lavírozni. A politikából biztos nem akar kiszállni.
csutak
@kevijeni: Most menek kicsit felizgatni magam.
Aludni sajnos alig tudok, 5 óra naponta.

A prewoll az teccett:)))
Csubaka
@csutak: Egy dolog egyszerű szavakkal leegyszerűsíteni valamit a közérthetőség kedvéjért és egy másik a dolgok leegyszerűsítése. Nem hiszem, hogy bölcsész diploma kell ahhoz, hogy valaki megértse azt, " hogy, ha nekem van egy autóm, de a barátom jobban tud vezetni nálam akkor átadom a kormányt így mindketten jól járunk. De ha ez a barátom el kezd kölcsönkérni azért, hogy az én autómmal taxizhasson, ráadásul nekem is fizentni kell azért, hogy beülhessek mellé és a kölcsönt ráadásul nekem kell visszafizetni, hát a legkevesebb, hogy dühös leszek és visszaveszem az autómat, még akkor is ha ő váltig azt állítja, hogy öt éve ő vezeti és ezrét az az övé!"
Na ez leegyszerűsítése a dolgoknak. De a lényeg alapján érthető.
luciferi
@Kakastoll: ..de, elmegy az automatáig, és lekapcsolja a vellanyt. Aztán meg izgul, hogy nincs áram.:)))
Csubaka
@Kakastoll: A Google Ertah-al megnéztem a rúzsai tanyáját! Lehet irigykedni!
luciferi
@Csubaka: ..kinek a milyét? Lemaradtam....
Kakastoll
@Csubaka: látod, én ezért nem nézem meg....:(
Csubaka
@kevijeni: Csutaknak a velláját!Összekamionkodta magának, itt szenved Pécsett a szmogban és az urántól sugárzó porban, myomatja a melós síralmakat és közben titkos minimulti.
inkvi
Kénytelen lesz a vereséget is! (Pécs volt az első; jön a második)
csutak
@Csubaka: Elvtársak, értem é a viccet!
Csak nem szeretem:)
inkvi
@csutak: Ezek szerint nem is érted, nem is szereted! A foxi-maxin ezt nem tanították?
furfang
@Csubaka: így már érthető Csutak részéről ez a nagy odaadás, és felmentés ez iránt a velejéig romlott szoclib társaság iránt.
Én figyelve és tapasztalva ezt a 8 évet csak azt tudtam leszűrni, hogy akik ide beírogatnak és védelmükbe veszik ezt a gyalázatos vezetést azok a jól fizetett kegyencek közül valók. Az átlagemberek életét élő fizetésből élő ember ha másból nem, de a pénztárcáján le tudja mérni ennek a kormánynak a hatékonyságát. Ha meg füle, szeme és esze és jó szándéka is van mások iránt akkor tisztában kell lenni ezzel az intézményesített rablással, ami újra 3 millió koldus országát teremtett a modernitás, a reformok és a liberalizmus jegyében.
inkvi
@furfang: Valahogy éltetni kell a popsit!
mandiner
@furfang: Megmondta a böszme hogy sokan vagyunk..ez az ország csak 7 M embert tud eltartani....így hát jöhet a modernkori magyar Taigetos) Hulljon a férgese...
inkvi
@mandiner: Ne hallgass rá: klinikai eset!
inkvi
Különben is Szili nem tudja, hogy mit akar a jobb kéz és mit akar a balkéz!
furfang
@inkvi: úgy látom szorgalomban nincs hiány " él és virul"
inkvi
@furfang: Szolgalélekben nincs hiány: gondoltad! Tudnék mesélni a kisasszonyról, amikor ment a ....-ba és félre akarta lökni anyámat! (közjogi méltóságos-asszony: de nem ide való)
szaboria
@inkvi: Azért a viccnek is van határa majd ha teveled történik egy baleset, hogy elveszted az egyik kézfejed akkor viccelődj.Annak dacára,hogy politikusként számomra leszerepelt de mint embert tisztelem,mert merte vállalni, hogy egy balesetben elhuny barárti házaspár gyermekeit magikhoz vették és felnevelik.
inkvi
@szaboria: Baleset történt vele? Mikor? Elbukott Pécsett?A fejét vesztette el! nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.