A Karib tenger kalózai film egyes részeit is itt forgatták.

Feltöltő: noga
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tcat
Fúúúú, de utálom, mikor egy hosszú komment írása közben befrissíti a böngésző az oldalt és elveszik az egész addigi írás...
Tcat
No, csak azért is újraírom! :D
Szóval azt taglaltam, hogy Jacksonville és környéke a haditechnika iránt érdeklődőknek ezen szempontból is érdekes.

A helyi, illetve a közeli, de már Georgia-ban lévő Kings Bay tengeralattjáró bázissal együtt az USA 3. legnagyobb ~egy helyen csoportosuló katonai jelnléte áll össze Jacksonville körül. A Wiki szerint évi ~6,1 milliárd Dolláros hatást kifejtve a gazdaságra.

A városközponttól cirka 6 km-re délre található a Naval Air Station Jacksonville, azaz a Haditengerészet egyik légitámaszpontja, P-3 Orion tengerészeti járőrgépekkel tömve. Aztán ugye a Floridia Légi Nemzeti Gárda meg a Jacksonville Nemzetközi Repülőtérre fészkelte be magát, ott is akadhat ilyetén látnivaló a spottereknek ha jól megy a dolog :)

Aztán ott van a Mayport hadikikötő, mely kivonásáig a USS John F. Kennedy nevezető repülőgép-hordozó honi kikötője volt. Elévileg az a felállás, hogy az egyik nukleáris meghajtású Nimitz-osztályú teknőt ide helyezik majd át, szóval a későbbiekben megint lehet ilyen látványosság időnként.
en.wikipedia.org/wiki/File:Uss_john_f_kennedy_cv-67.jpg

És végül alig 50 kilométerre északra, ott van Georgia államban a Kings Bay tengeralattjáró bázis, ahol a U.S. Navy ballisztikus rakétahordozó atomtengói közül állomásozik néhány és így persze akad némi atomfegyver is arrafelé. Nem tom most mi a helyzet, lévén azóta jelentős leszerelések voltak az aktív állományú nukleáris töltetek vonatkozásában, valamint néhány ballisztikus rakétahordozót robotrepülőgépek (cirkálórakéta) hordozására alakítottak át, de 2006-ban mintegy 1 300 nukleáris töltettel rendelkezett a támaszpont.

Egyébként akad arrafelé is néznivaló:
en.wikipedia.org/wiki/File:SWFLANT_Missile_Display.JPG
en.wikipedia.org/wiki/File:USS_Bancroft_sail.jpg

:)

-----

Na de hogy ne csak militáns vonatkozása legyen a kommentnek :)

A Wiki azt írja, hogy Jacksonville a legnagyobb kiterjedésű város az USA-ban. Tutira New York-ot, vagy Los Angeles-t tippeltem volna erre. No persze azt írják majdnem egész Jacksonville megye a város adminisztratív igazgatása alá tartozik, így nem csoda, hogy akkora nagy a metropolitan area. Mindenesetre meglepődtem ezen.

Maga a városkép nekem csak mérsékelten szimpi... legalábbis fotók alapján nem túl tetszetős a látképe, szerintem gyengusak a magas épületek arrafelé, 1-2 normális kinézetű akad csak.
Szonja
Rámférne most egy kis napfényes Florida! Kire nem? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.