A Szcientológusok, miután két missziójuk nem tudta megszerezni a vallási csoportként való bejegyzést, az Orosz hatóságokhoz fordult. Azok húzták az időt, s végül megtagadták tőlük jogaik gyakorlását. A Oroszországi Szcientológia Egyház ekkor vitte az ügyet a Brüsszeli Európai Emberi Jogi Bíróságra. A végső ítélet kihirdetésére március 13-án került sor. Az Európai Bíróság jogerős ítélete megerősítette azt, hogy az Orosz Föderáció sértette a szcientológusok jogait a következő pontokban: 9. cikk: a gondolat, lelkiismeret és vallás szabadsága valamint 11. cikk: a gyülekezés és társulás szabadsága. Az ENSZ az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában garantálni szerette volna az egyén jogát (18. cikk: lelkiismereti és vallásszabadság, valamint 20. cikk: gyülekezési és egyesülési szabadság). ( http://fej.shp.hu/hpc/web.php?a=fej&o=1139920548 ) Minden szabályozás és törvény azonban csak annyit ér, amennyi az egyénnek és a társadalomnak, s nem utolsó sorban a társadalom vezetőinek a betartásukra törekvő szándéka.

Forrás: ots.mti.hu
Feltöltő: Arkeon
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Marx a scientológia nevű rablókra gondolt, amikor ezt írta: "A vallás a nép ópiuma."
Hubbard hű követői vallási mezbe bújtatva rabolnak.
Egy IQ teszt után próbáltak zsarolni:)
Szegényke:)))
Mondtam a pasinak, hogy ha látta a kitöltött kérdőív halmazt, akkor tudhatja, hogy irgalmatlan sok elfojtott, más módon kiélt agresszivitás van bennem.
Ott nyomban agyonütöm, ha még egyszer hozzám szólnak!
Akkor voltam 120 Kg, Gézám meg az íróasztallal talán 55...
luciferi
@PeterC: csak nem a rablók híve vagy???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.