A francia szenátus kedden megszavazta a burkatörvényt, ezzel Európában elsőként betiltották a teljes testet elfedő muszlim női viseletet. A törvény elfogadásához már csak a felsőház szavazata hiányzott, hiszen júniusban az alsóház már döntött róla. Várhatóan jövő tavasszal lép életbe a tilalom. A francia alkotmánybíróság azonban arra figyelmeztet, hogy a törvény összeegyeztethetetlen lesz az európai emberi jogokkal, valamint a francia alkotmánnyal is.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
Engem senki ne terrorizáljon azzal, hogy néznem kell milyen vallású!
Zsoel
Helyes. Eltekintve attól, hogy nehogy már holmi Ázsiából jött senkiháziak akarjanak diktálni egy európai országban (ahogy zsuzsu mondta, ha nem tetszik a rendszer, tessék szépen hazamenni, és ott burkolózni), én sem örülnék annak, ha tetőtől talpig becsomagolt emberek mászkálnának velem szemben az utcán, akiknek csak a szemük látszik. Arról a gyakorlati szempontról nem is beszélve, hogy mit érezhetnek az ilyenek láttán a bolti eladók, banki alkalmazottak stb. Egy bankrablás után (mert ki biztosít afelől, hogy nők nem lehetnek bankrablók, illetve férfiak nem bújnak célszerűen női ruhába, hogy ezzel felismerhetetlenné tegyék magukat?) esélyük nem lenne a szemtanúknak azonosítani az elkövetőknek? Mit mondjanak róluk, hogy barna szemük és barna bőrük volt? Az minden arabnak van.
zsuzsu
@Zsoel: és még ettől is eltekintve alja, gerinctelen nép az arab mert oda sz@rik ahol enni kap!Az őket befogadó országok istápolják őket,,munkát lakást kapnak külön iskolát, imaházat stb és ők úgy hálálják meg,hogy bombagyárost,öngyilkos merénylőt nevelnek a gyerekeikből.lásd 2005 londoni metrórobbantás.Miattuk lettem rasszista!
csutak
@zsuzsu: Bocsáss meg és ne vedd kötözködésnek amit írok.
Te nem rasszista hanem realista vagy!
batukán
Jáj! Már megint egy rásszista fészekbe pottyantam!!!!:-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.