A bántalmazók használhatják a Szentírást, amelynek alapján kiragadott mondatokkal igazolják a viselkedésüket. E szerint a nőknek kötelességük engedelmeskedni minden téren – szexuálisan is – és mindent meg kell bocsátaniuk. Ezért a kampány tartalmaz egy teológiai részt is, megmagyarázva, hogy a család biblikus rendje mit is jelent valójában, és mi az, amit semiképpen nem szabad a Szentírásba belemagyarázni – hiszen a Biblia senkit nem jogosít fel arra, hogy másokat terrorizáljon.

Forrás: mindennapi.hu
Feltöltő: farkas
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
"Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, Ádám fejéből vette volna.
Ha rabszolgájává, a lábából.
Ámde oldalából vette, mert élettársává, egyenlő párjává akarta."

Ez mondjuk nem közvetlenül a Bibliából van, de azon alapszik.

Szerintem egy férfi semmilyen okra-jogra hivatkozva sem használhatja ki nővel szembeni erőfölényét. Az nem férfi, hanem egy primitív seggfej (elnézést).
csutak
@Zsoel: Lényegtelen a jelző, a gondolat tökéletes!
Biro Krisztina Judit
az egyhàznak semmi koze a nokhoz...vagy legalàbbis nem olyan èrtelembe ahogy nèhànyan gondolnak..........nekik csak az istent kell szeretniuk ès tisztelniuk..........ha jòl tudjuk...ès èrtelmezzuk a papok misèjèt vagy a bibliàt...........ès tènyleg semmilyen fiunak vagy fèrfinak nincs joga egy nore emelnie a kezèt............
ila51
@Zsoel: " ez nem közvetlen a Bibliából van " innen kiindulva ez sem . Megint egy találós kérdés. Miért Ádámot teremtette meg előbb az Isten ? Mert minden tökéletes mű előtt készül egy piszkozat.
ronaygyorgy
Csúnya dolog , ha valakit vernek, de mégcsúnyább , ha bibliával!
Koránnal vagy Tórával (esetelg Talmuddal) szabad?
Milyen jól hangzana a marxistáknál a következő hír: Engels Antidűringjével verte félholtra az MSZP helyi szervezetének elnöke szeretőjét múlt héten szerdán.
farkas
Különben hasonló jelenség a "melegség" takargatása a Bibliával, miszerint Dávid és Jonatán homokos kapcsolatban lettek volna... Persze szó sincs róla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.