Az Interpol etiópiai irodájának hivatalos bejelentése szerint két magyar áldozata van a keddi terrortámadásnak - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter tudatta: az Interpol információi alapján két magyart, két németet és egy osztrákot öltek meg a fegyveresek; egy magyar könnyebben megsérült, két németet és két etiópot elraboltak, két olasz pedig elmenekült.

A turistacsoport tagjaiból kilencen egyáltalán nem sérültek meg, őket, köztük egy magyar turistát, elszállították a térségből - derül ki a közleményből.

Szijjártó Péter korábban azt közölte, hogy a holttesteket délután azonosítják Addisz-Abebában, pontos információkat ezután adhatnak.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai folyamatosan tájékoztatják Orbán Viktor kormányfőt a fejleményekről.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatójának utasítására készenlétbe helyeztek egy speciális különítményt. Ha további magyar állampolgárok élete van veszélyben, akár egy órán belül a célországba indulnak - közölte a TEK az MTI-vel.

Bereket Simon etióp kormányszóvivő szerda reggel jelentette be, hogy halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tarhonya
mi a picsának mentek oda
a hortobágyon ez nem történt volna meg velük...
zsolti
@tarhonya: nem, ott elüt egy autó, vagy bármi egyéb. ennyi erővel senki ne menjen sehova?
index.hu/kulfold/2012/01/18/egyetemi_csoport_volt_az_etiop_tamadas_aldozata/
1951
Igen, elüthet egy autó, de ezt előre nem tudjuk,de azt igen, hogy milyen veszélyesek ezek a helyek már hosszú évek óta!Tehát teljesen szükségtelen az ilyen veszélyes helyekre menni még geológiai kutatások céljából sem,mert enélkül még meg van Magyarország, de így elveszített országunk két értékes embert!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.