Tavaly 316 ezer száz év feletti ember élt világszerte, de 2050-re 3,2 millióra növekedhet a számuk. A nyugati társadalmakban most születő babák harmada várhatóan megéli a száz évet. Az idősek számának növekedésével drasztikusan nő a szellemi hanyatlással küzdők száma is. Az ENSZ két szakosított szervének (HelpAge Intarnational, UNFPA) öregedéssel foglalkozó legújabb jelentése Japánban, az Idősek Világnapján látott napvilágot. Japán jelenleg az egyetlen olyan ország, ahol az idősek aránya a népességben nagyobb 30 százaléknál, de 2050-re ez további 63 országra lesz jellemző. A 60 év felettiek száma az évszázad közepére elérheti a 2 milliárdot a világban, azaz meg fogja haladni a gyermekek számát. Bár az idősek aránya jelenleg a fejlett országokban nagyobb, mint a fejlődőkben, az elkövetkező negyven évben ez utóbbi országokban is meredeken fog növekedni számuk, és 2050-ben az idősek 80 százaléka már a fejlődő országokban fog élni.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Az, hogy kevés lesz a gyermek, szinte biztos, de kevés lesz az idős, öreg is mert a nyugdíj hiányában, sikeresen éhen hallnak!
Hellcat
Ki mer itt gyereket vállalni...nem csodálom amúgy, egyre több emberen látom hogy már lassan 30 és sehol semmi még csak párkapcsolatban se él mert mindenki csak kihasznál mindenkit, vagy az utolsó erőfeszítéseket teszi a jövője érdekében, és a magyar politikusok nem épen azért küzdenek, hogy ez megoldódjon, a nagy lófaszt, nekik jólegyen meg a haveroknak, a család bebiztosítva anyagilag még 100 évre azt csá. Lehet őket éltetni.
Nakimaga
" A 60 év felettiek száma az évszázad közepére elérheti a 2 milliárdot a világban,"
Már intézkedtem,nyugdíjuk sem lesz,éhen halnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.