Július Binder, a bősi vízerőmű atyja és első vezetője szerint az Európai Unió végül arra fogja kötelezni a magyarokat, hogy építsék meg a vízlépcső alsó, nagymarosi szakaszát.

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
@Nakimaga: Tudod mi a drága?
Az erdőinket eltüzelni a hőerőművekben, meg az atomerőművek baleseteinek a hatása.
Na az tényleg drága éa az egészségre is igencsak ártalmas.
A vizienergia az egyik legolcsóbb és legtisztább alternatíva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kopeba
Régen meg kellett volna építeni... de a sok hülyének nem tetszett. Gázerőművet építeni Gönyünél az igen annak volt értelme ...
kkalman
1988. szeptemberét követő időszakban az új, ún. „alternatív szervezetek” (BZSBT, MDF, Fidesz, SZDSZ stb.) számos rendezvénnyel, akcióval lépnek fel a vízlépcső ellen.
A Fidesz 2010-es győzelme után a kormánypárti Demokrata című hetilap több cikket is közölt (2010. november 17., december 1.) arról, hogy a vízlépcső(k) megépítése nemzeti érdek, és ezektől eddig is csak a nemzetellenes baloldal ármánykodása fosztotta meg a nemzetet.
Dr, Amnézia dolgozik a fiúknál. De ő legalább rendesen végzi a dolgát. Vagy csak hazudnak 1988 óta folyamatosan. Az biztos, az észjárásukat nem lehet követni józan paraszti ésszel. Ami követhető náluk az a sunyiság, a korrupció, az aljasság, a hatalommánia, az arrogancia, és még hosszasan lehetne sorolni.
Most már csak a nagyon zöldek nagyon hangos tiltakozását várom vízlépcső ügyben, és akkor teljes lesz a cirkusz Bős - Nagymarosi vízlépcső körül.
A hab a tortán, hogy az 1970-es évek elején az "Élet és Tudomány" c. folyóiratban jelent meg egy cikk arról, hogy a Duna magyarországi szakaszára négy, vagy öt vízlépcsőt terveztek. Ezeknek a célja egyrészt áramtermelés lett volna, de a folyó hajózhatóságát is ezekkel a duzzasztókkal kívánták hosszú távon fenntartani.
csikknorisz
Részben megértem a tiltakozást, láttam saját szememmel az építkezést még akkor, meg azóta is a Dunakanyart. Ég és föld a különbség a mai javára, de azt sosem tudtuk meg, hogy milyen lenne, ha folytatják? De annak is igazat adok, aki azt mondja, hogy a Kiskörei víztározó (ma már Tisza-tó) csodás természeti értékké vált, holott mesterségesen hozták létre. Nem hiszem, hogy lenne olyan környezetvédő, aki az eredeti állapot visszaállítását követelné, mint a Dunakanyarnál. Szóval vannak érvek, ellenérvek, de azért ne söpörjük már egyiket sem a padló alá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.