Lassan-lassan megadja magát a nyár, s átadja helyét a csendes sivatagi ősznek. Az éjszakák egyre hűvösebbek, a nappali felmelegedés egyre enyhébb, s az égbolt be- beenged egy-egy áttetsző felhőfoszlányt a nagy kékségbe. Sivatagi por ül a tájon, csak a távoli bronzszínű hegycsúcsok sejtetik az óriási távolságokat a szemlélődőnek. Helyszíni tudósítás. Egy amerikai légibázison vagyunk, amely a felemelkedés reményét nyújtja az afgán fegyveres erőknek. A NATO afganisztáni kiképző missziója (NTM-A) itt rendezkedett be arra, hogy a képzés széles spektrumát nyújtva – a nyelvi képzéstől az alap-géptípusokon keresztül a magasabb típusokra való képzésig – járuljon hozzá a NATO azon vállalásához, hogy 2014-ig felkészítse az afgán fegyveres erőket országuk biztonságának önálló véderőként, külső segítség nélküli garantálására. Érdekesség, hogy a bázison a hetekben hajtotta végre első önálló repülését az afgán légierő első pilótanője.

Forrás: honvedelem.hu
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"
Az MH Mi–17 Légi Tanácsadó Csoport, azaz Air Advisory Team (AAT) feladata az afgán szárazföldi erőkhöz tartozó szállítóhelikopter-pilóták kiképzése, mentorálása. Jelenleg a tanácsadó csoport második váltása szolgál a nyugat-afganisztáni Herat tartományban található Shindand repülőtéren. A 8 fős Mi-17-es légi tanácsadó csoport a Magyar Honvédség legújabb missziója, amelynek első váltása 2011. augusztus végén kezdte meg tevékenységét Afganisztánban."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.