Napok óta támadja, bírálja és lemondásra szólítja fel Dobrev Klára az államfőt. Úgy tűnik, a kampány utolsó óráiban sem engedi el ezt a témát. A politikus szerint ügyvédként cégek fantomizálásában vett részt a köztársasági elnök. 

Mint arról írtunk: Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője szerint a köztársasági elnök magyar termőföldeket játszott külföldi kézre jogellenesen. Szerinte ugyanis Sulyok Tamás egykoron még ügyvédként pénzért Csongrád vármegyében strómanokon keresztül több mint száz hektár, nagyon jó minőségű földet játszott külföldi kézre. A politikusasszony rendre azt állítja, hogy Sulyok a “zsebszerződések” szerkesztésével bűncselekményt hajtott végre, és felszólította, hogy mondjon le a köztársasági elnöki tisztségről. Sulyok Tamás tagadja a vádakat. ( Az álláspontját az Index írta meg) 

A témában megszólalt Ángyán József professzor is, aki egykoron a Fidesz-kormányban volt agrárállamtitkár, miszerint hosszú ideig voltak zsebszerződések Magyarországon. A Magyar Hang erről úgy írt: Ángyán József, amikor arról kérdezzük, hogy mi az oka annak, hogy noha a zsebszerződések hosszú évekig biztosítottak kiskaput arra, hogy a külföldiek magyar termőföldet vásárolhassanak, mégsem sikerült megálljt parancsolni ennek a gyakorlatnak.

A professzor azt emelte ki, hogy ezek az ügyletek nehezen voltak felfedezhetők, még kevésbé bizonyíthatók, hiszen a zsebszerződésben érintett mindkét fél, sőt maga a közreműködő ügyvéd is annak eltitkolásában volt érdekelt. Így aztán konkrét esetleírások, dokumentált számok a dolog jellegéből fakadóan alig születtek, és csak hallomásból voltak ismertek. Sok ilyen, a törvényi tiltás megkerülésére irányuló megállapodás születhetett, amelyekben általában külföldi érdekeltségek tulajdonosai cégeket vásároltak Magyarországon, és – hasonlóan a Sulyok Tamás fémjelezte ügylethez – azok vezetésének szerzőképes magyar tagjaival vagy egyéb szerzőképes magyar „földművesekkel” kötöttek háttérmegállapodást, „zsebszerződést” a tényleges tulajdonlásról, amelyet egyéb színlelt szerződésekkel vettek körül.

Újabb botrány? – Dobrev Klára átment terminátorba, végleg le akarja vadászni Sulyok Tamás államfőt

Dobrev Klára   Fotó: Facebook/Dobrev Klára 

A DK EP listavezetője úgy tűnik, hogy nem hagyja ezt az ügyet, ma elő áll újabb információkkal, hiszen „Folytatódik a Sulyok-botrány – Ügyvédként cégek fantomizálásában vett részt a köztársasági elnök" – címmel tart ma kora délután sajtótájékoztatót. 

Frissítés:

A tájékoztatón Dobrev Klára elmondta: szerinte ügyvédként cégek fantomizálásában vett részt a köztársasági elnök.

Mint kifejtette:  a 444.hu bemutatta, hogy az általunk bemutatott eset nem egyedi volt, és Sulyok Tamás kezéhez minden bizonnyal egyéb bűncselekmények is kötődhetnek. Ma hosszú, igazolt tényekkel alátámasztott írásában a hvg.hu azt mutatta be, hogy az elnök ügyvédi pályafutásának idején adótartozást felhalmozó cégeket tüntetett el. Tudatosan meglopta a költségvetést, azaz költségvetési csalást követett el. A köztársasági elnök egy köztörvényes bűnöző, aki külföldieknek játszotta át a magyar földet, és a saját érdekében játszotta ki a pénzt a magyar állam, és a magyar emberek zsebéből.

Sulyok Tamás kínos szégyene Magyarországnak. A választás három nap múlva arról is szól, hogy a haza eltűri-e, hogy egy köztörvényes bűnöző legyen az elnöke – fogalmazott közleményében Dobrev Kláram a  DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője

Forrás: Magyar Hang , Index

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Végre 1x van olyan valaki mint a floki, aki nem ereszti a lábtörlőt!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feller_Peti
@Toller Béla: Azokról a bíróságokról beszélt amely a mai napig teli van a ti korrupt embereitekkel?...
Aki Én
@Philip Marlowe: te egy buta, tájékozatlan suttyó.
Ennyi!
viccesvigságok
Terminátor felsőfokon? nocsak klára sszonyság a végére még Péterrel is szövetkezik akkor legalább nyerhet is csak lassu a felfogása sok lud pedig mit szokott tenni???
Géza
Érik a börtön Klárának és a terrorista férjének!
bence
@levarosbukta: ! Mit kellett volna még tennie mint amit tett ?! Amikor az idióta szavazók pár kiló krumpliért orbánra szavaznak !
Dr. Proktor
@bence: Volt egy jó információja, amit ahelyett hogy felépített volna, fokozatosan emelte volna a tétet, csak bedobta...
A baloldal nem tudja és nem is akarja tudni hogy mi a politikai marketing, illetve az azt hatásosan helyettesítő gyalogmunka!
Az eredmények magukért beszélnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.