Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon - mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel.

A magyar miniszterelnök az albán függetlenség kikiáltásának századik évfordulója alkalmából szervezett állami ünnepségre érkezett Tiranába. Egynapos látogatását Sali Berisha albán kormányfő hivatalában kezdte, akivel - tárgyalásuk után - közös sajtótájékoztatót tartott.

Orbán: Albánia és Magyarország nyertese lesz a következő évtizedeknek

Hangsúlyozta, hogy bár Albánia az elmúlt húsz évben mélyről indult, különösen gazdasági értelemben, de látni azt a nagy utat, amelyet megtett, Magyarország pedig nagyra értékeli azt a gazdasági fejlődést és növekedést, amelyet a balkáni ország az elmúlt években elért.

"Igyekszünk megfigyelni, hogy az albánok a válság idején miképpen képesek a gazdasági növekedésüket fenntartani" - tette hozzá a magyar kormányfő, megismételve meggyőződését, amely szerint azon országoké a jövő, amelyek képesek csökkenteni az államadósságukat, és megindítani, illetve fenntartani gazdasági növekedésüket.

Orbán Viktor tolmácsolta albán partnerének a magyar nemzet nagyrabecsülését és jókívánságait, kiemelve, hogy a két nép barátsága mélyről fakad, mégpedig a közös szenvedésből. Az albánok és a magyarok ugyanis hasonlítanak egymásra abban, hogy szabadságszerető népek, "de a történelem és a nálunk nagyobb erők gyakran megtagadták tőlünk a nemzeti függetlenséget és a szabadságot, úgyhogy mi átérezzük annak a pillanatnak a nagyszerűségét, amikor az albán nép a függetlenségének századik évfordulóját ünnepli" - mondta.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Megint egy emlék.
Mao Ce-tung, - már ha még, emlékszik rá valaki - mondta anno egy hasonló ünnepség alkalmával: Szeretettel üdvözöljük a 300 milliós baráti Albán népet!
nyanya001
Mi is építünk 1 millió betonbunkert ?
sza
Kérem szépen nem lehetne mostanában? Csak azért mert akkor talán a magyar emberek többsége , úgy ahogy a felszínen tudna maradni... úgy szeretnék nem megfulladni!
Levendula
Ebből már semmit nem fogunk élvezni... Gyerekeink külföldön, mi pedig a föld alatt...
Feraj49
Megint az Orbáni "jövőbelátás" és ígérgetés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.