A német szövetségi rendőrség és a szövetségi belügyminisztérium azt tervezi, hogy kiépítik az EasyPASS határőrizeti rendszert, így az immár az öt legnagyobb forgalmú légikikötőben fog működni. Frankfurt am Main repülőterén október közepétől négy berendezéssel végzett sikeres tesztek után eldőlt, hogy további négy város (München, Düsseldorf, Hamburg és Berlin) légikikötőiben szerelik fel a rendszert, illetve az ahhoz tartozó körülbelül 100 darab EasyPASS-kontrollfolyosót, illetve -kaput. Az európai beszállítói pályázatot a jövő év elején írják ki, így az első kapukat már 2013 végén üzembe helyezhetik. Az új rendszer segítségével meggyorsíthatják az Európai Unió tagállamaiból, Izlandról, Liechtensteinről, Norvégiából és Svájcból érkező - e-útlevéllel rendelkező - felnőttek ellenőrzését.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A folyamat során az adott utas személyazonosságát, valamint az okmányai valódiságát és érvényességét is automatizált eljárások keretében vizsgálják meg."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.