A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való megállapodás csökkenté Magyarország finanszírozásának a költségeit – jelentette ki Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Alapítvány elnöke pénteken a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában (CSIS). Bajnai – aki a CSIS vezető tanácsadója – az európai integráció jövőjéről tartott előadást az amerikai intézetben. Azt követően egy kérdésre válaszolva szólt Magyarország és az IMF közötti viszonyról. „Az IMF-programoknak nem az a feladatuk, hogy megoldják az egyes országok problémáit, hanem az, hogy időt biztosítsanak a kormányoknak az általuk elkövetett hibák kijavítására” – hangsúlyozta a volt kormányfő. Véleménye szerint eddig elsősorban azért nem jött létre megállapodás Magyarország és az IMF között, mert míg az IMF és az Európai Bizottság arra kíván pénzt adni a magyar kormánynak, hogy az jelentős változtasson az eddigi irányvonalán, addig a kormány ahhoz szeretne pénzt, hogy folytathassa azt. Bajnai aláírna az IMF-fel

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
Kerülte a konkrétumokat

A volt miniszterelnök elkerülte, hogy a jelenlegi kormányt bíráló felvetésekre reagálva – az elemző fejtegetéseken túlmenően – konkrét kritikát fejtsen ki a magyarországi politikai irányvonallal kapcsolatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.