A gazdasági világválság és az IMF hitelei gyakorlatilag padlóra vitték a román jobboldalt, amelynek semmi esélye sincs arra, hogy kormányra kerüljön a vasárnapi parlamenti választásokat követően. Az erdélyi magyarság ismét sorsfordító eseményhez érkezett, ha a szociálliberálisok kétharmadot szereznek, akkor nagyon nehéz idők jöhetnek. Új parlamentet választanak vasárnap Romániában, amelynek alakulása a magyar külpolitika mozgásterét is nagyban befolyásolhatja, de emellett más szempontokat is érdemes mérlegelni. A román belpolitikát magyar szemszögből megérteni egyáltalán nem könnyű feladat, mivel az itthon alkalmazott sztereotípiák keleti szomszédunkban csak részben érvényesülnek. Erre a legjobb példa, hogy míg hazánkban az elmúlt 22 évben egyetlen kormány sem bukott meg azért, mert parlamenti képviselői átülnek az ellenzéki padsorokba, addig Romániában az elmúlt négy évben ez kétszer történt meg.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
A december 9-ei választás részben pontot tehet annak a küzdelemnek a végére, ami 2004 vége óta látható keleti szomszédunknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.