Kancellárjelöltnek választották Peer Steinbrück volt pénzügyminisztert a Német Szociáldemokrata Párt vasárnapi hannoveri kongresszusán. A legnagyobb német ellenzéki párt kongresszusán a küldöttek 93,45 százalékos támogatottsággal szavazták meg, hogy a jövő őszi országos parlamenti választáson Steinbrück legyen a hivatalban lévő konzervatív kancellár, Angela Merkel kihívója. A Merkel vezette 2005–09 közötti nagykoalíció pénzügyminisztere kongresszusi beszédében hangsúlyozta: a konzervatív–liberális koalíciós kormányt az SPD és a Zöldek összefogásával kell leváltani, és szó sem lehet egy újabb konzervatív–szociáldemokrata nagykoalícióról, mert nem félfordulatra, hanem változásra van szükség.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A következő parlamenti választás időpontját még nem jelölték ki. Várhatóan 2013 szeptemberében választják újra a Bundestagot, a törvényhozás alsóházát. Steinbrück pártja a legutóbbi, 2009-es választáson 23 százalékot, történetének legrosszabb eredményét érte el, és támogatottsága azóta sem emelkedett a megelőző évtizedekben megszokott, 30 százalék fölötti szintre. Egy vasárnap közölt felmérés szerint az SPD 27 százalékon áll, a konzervatív CDU támogatottsága pedig 40 százalékos, ami 2006 óta a legmagasabb érték."
Pilóta
@Bástya Elvtárs: 17:52
De még kel, csak egyre álmosabban:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.