Móricz János kutatásai (részlet) A Harvard Egyetemnek a Peapody Museum jelentette, hogy a Puebla-ba (Mexikó) kiküldött kutatócsoportjuk, az ott lefolytatott ásatások leletanyagából megállapította, hogy az amerikai ember nem 12-15 000 éve jelent meg Amerikában, hanem több mint negyvenezer éve. Az ásatásoknál emberi csontvázakat, csiszolt kőszerszámokat találtak olyan őslényekkel együtt, amelyek már több mint 40 000 éve kihaltak. Az USA hírügynökségei a hírt világgá röpítették.

Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Csak erősen kapaszkodva olvassátok, a röhögéstől nem leesve a székről!
.
Ezek szerint:
- Fősámánunk tévedett a félázsiai származásunkban;
- Matolcsyt a japcsik félrevezették, a piros pötty: kezdődő bárányhimlő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Darthon1
@dubitus: István király tűzzel vassal irtotta a régit, egyházi segítséggel. A szomszédos országoknak sem az az első, hogy rohanjanak bejelenteni a világnak egy "ősmagyar" leletet. Ma már a magyarnak nevezett értelmiségnek sem. A mongol nép valamikor az ismert világ 22%-át uralta. Ott sem találsz nagyon leírásokat. Vándor pusztai népek voltak velünk együtt. De én nem vagyok történelem tanár, tehát ne kérd rajtam számon a tanítás hiányosságait. Ennél többet lehetett olvasni különböző elhallgatott történelmi munkákban. Nem cáfolták, egyszerűen elhallgatták. A problémám most is ugyanaz. Ha nem igaz, cáfolják, tudományos érvekkel! De ez a sunyi vigyorgás és elhallgatás valamiért viszolygást kelt bennem. Ha többre vagy kíváncsi olvasd el például Baráth Tibor a Magyar népek őstörténete című könyvét! Az nem tudományos érv, hogy az egy barom, mert amit leírt logikusan illeszkedik egy teóriába. És bizonyítékokat is tesz mellé bőven. Tehát, ha ő tudományos alapossággal írt egy művet, azt ugyanúgy kell elemezni is és tételesen bebizonyítani, hogy igaz, vagy téved!
almosd
Ha igaz hogy 400000-éves múltunk van és egy nagy szigetről származunk ami elsüllyedt még Atlantisz előtt ,a talált Boszniai piramis 200000-éves és rovás írást találtak benne,mért ne lehet igaz amit Móricz ír és amit felfedezett .
Január
@almosd: Pont ezt akartam írni. A magyarság története régen nem az amit oktatnak.
Azt, hogy őseink primitívek voltak és a többi ránk negatív dolgot csak a Habsburg érdekek miatt terjesztették el Európában aztán pedig ott ütöttek rajtunk ahol tudtak. Lásd. Trianon
Mindig a győztesek írták a történelmet. Így lettünk mi itt Európában az "5-ik kerék nemzet".
almosd
@Január: A finnugori kapcsolat már tényként megcáfolták és elfogadták,de hogy a történelmi könyveket mikor írják át ,hát az nehéz kérdés.
dubitus
@Január: (ma, 15:07)
"...aztán pedig ott ütöttek rajtunk ahol tudtak. Lásd. Trianon"
Manapság igen divatos Trianont emlegetni.
Sajnos, fedítésekkel.
Miért nem mondják az emberek, hogy Trianon nem Magyarország ellen hozott sajnálatos döntés!
Az I. világháború vesztes felének oldalán harcoló Osztrák-Magyar Monarchiát büntették a feldarabolással a győztesek!
A Történelem kerekét visszaforgatni nem lehet, az akkor az Osztrák-Magyar Monarchiától elcsatolt területeket Magyarországhoz visszacsatolni nem lehet. Oda sem, ahonnan elcsatolták, mert az már nincs.
Tehát a trianonozás csak hangulatkeltés...
csikknorisz
Hát, ilyenből elég sok van. Leghíresebb az Avas lakótelepi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.