Gloria von Thurn und Taxis az egyik legrégebbi bajor nemesi család sarjaként színes szereplője a német közéletnek. A Regensburgban élő hercegnő fiatalon inkább vad frizuráival tűnt ki, mostanság viszont katolikus, konzervatív nézetei miatt. A bajor főnemes a Habsburgokkal áll rokonságban, de anyai ágon a Széchenyi grófi családból származik. Ezért a magyar nemzet tagjának érzi magát, bár bevallottan nem követi rendszeresen a hazai belpolitikai fejleményeket. A német lapok Orbán Viktorról szóló írásai azonban felkeltették érdeklődését. A német sajtóban majdnem kivétel nélkül zsarnoknak, diktátornak írják le a magyar miniszterelnököt - mondja a hercegnő. Mint állítja, Orbánt azért nem tekintik európainak, azért ábrázolják zsarnoknak, mert például a házasságot férfi és nő kapcsolatának tartja, s nem pártolja a homoszexualitást. A magyar politikus másik bűne, legalábbis a német sajtó szerint, hogy a Szent Koronát és a magyar történelmi hagyományokat bevette az új alkotmányba. A...

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
@Horizont: :)) Elég sokszínű a hercegnő , úgyhogy nem csoda :))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
A mai "német sajtó" cca. annyira német, mint amennyire az MTK Klub szellemisége nálunk nemzeti...
Ezért azután nem lehet csodálkozni, hogy az egyik legnagyobb bűne Orbánnak hogy nem preferálja a népművészeti cserépedények (köcsögök) perverz kapcsolatait.
A Magyar Szent Korona eleve ezekben a körökben ördögtől valónak van kikiáltva. Nem tudunk hogy Mózesnek, vagy Heródesnek lett volna koronája ezért azután nem tartják megőrzendő hagyománynak...
bretagne
@Rézangyal: Kérem, ne sértegesse a kanadai favágókat! Gyönyörű férfiak!
A Tündik bündije
@QQCSI: Ez a kép mindent visz :-) A nő megriadt, hogy közös képen lesznek, obi meg húzza a száját, hogy már csak ő hajlandó vele fotózkodni.
Rézangyal
@bretagne: Tudom. Nem sértésnek szántam, komolyan gondoltam.
dubitus
@lbs: Viszont tudunk arról, hogy
- Mózes nem volt uralkodó, tehát miért is lett volna koronája?
- a kereszyénységben, tehát a Szent Korona tiszteletében is fontos helye van Mózesnek, ugyanis Ő hozta le Sináj hegyéről a köbe vésett Tízparancsolatot;
- amennyiben a Szent Korona (azzal együtt a Biblia!) szellemisége és az Isten személyesen irányítja a magyar történelmet, miért magyar a Kurultájon felidézett "ősi" sámánkodás?
- ha a keresztény szellemiség vezeti a magyar népet, hogy-hogy minden magyar egy mítikus madárba (Turul) születik bele, onnan csak egy úton, a táplálkozási végtermékek ürítésére szolgáló csatonán juthat eme világra?
lbs
@dubitus: ...- a kereszyénységben, tehát a Szent Korona tiszteletében is fontos helye van Mózesnek, ugyanis Ő hozta le Sináj hegyéről a köbe vésett Tízparancsolatot;...
Legalábbis ezt állítják a bandájának a leszármazottai részeként annak a faji alapú rögeszmények miszerint ők lennének a "választott nép"...
Ezt be is kellene bizonyítani, pl. az állítólagos kőtáblák bemutatásával. Ez eddig nem történt meg és nem valószínű, hogy a jövőben is erre sor kerülhet.
Ami nincs - esetleg nem is volt - azt elég nehéz bemutatni...
Mellékesen ha a Sináj hegyről kellett volna lecipelni Mózesnek a kőtáblákat, akkor díjbirkózó termetet kellene róla feltételeznünk...

Az ősi magyar vallás szintén egy Isten hívő volt.
A magyarokra Vajk (Szent István) erőltette rá a kereszténységet - hatalmi - tehát világi megfontolásokból.
Mégpedig az anyjának Saroltnak a késztetésére!
Sarolt megtagadta az ősi magyar jogrendet, amely kimondta, hogy amennyiben az uralkodó meghal, akkor özvegye köteles férjhez menni annak testvéréhez - ha van.
Sarolt ehelyett sógorát Koppányt és másik sógorát Ajtonyt a behívott idegen erővel megsegítve legyilkoltatta, annak a háza-népével együtt.
A magyar "kereszténység" felvétele tehát egy hatalmi játszma folyományaként - erőszakkal - jött létre.
Ez a rovat - a terjedelme miatt - nem alkalmas a Turul mítosz kitárgyalására, amit egészen mellékesen tökéletesen hibásan hoztál fel "érvként".
Javaslom inkább olvass utána a magyarság őstörténetének, könyvtárnyi irodalma van!
Akkor legalább nem fogsz triviális butaságokat (...táplálkozási végtermék ürítésére szolgáló csatornán át...) beirkálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.