"NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE 2013-01-04 LES ECHOS lesechos.fr A francia gazdasági lap grafikon segítségével mutatja be, hogy miként menekül a tőke politikai okokból Magyarországról. Az írás Orbánt „nacionalistának” nevezi és gazdaságpolitikáját hibáztatja, bemutatva, miként kényszerítették a Suez Environnement francia céget is arra, hogy eladja 25 %-os részesedést a budapesti Vízműveknek. PRESS TV presstv.ir Gyorshírben jelentette ma reggel az angol nyelvű iráni televízió, hogy Obama amerikai elnök az amerikai szólásszabadságról szóló retorikát megcsúfolva újabb szankciókat jelentett be Irán ellen, az iráni médiát sújtva, mint a Press TV-t. " * * *

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Ahmad Bakshajes-Ardesztani iráni parlamenti képviselő kijelentette, Ankara azzal próbál nyomást gyakorolni az iraki kormányra, hogy támogatja az iraki kurd térséget és az ország szuni lakosságát. Hozzátette, Törökország a nyugati forgatókönyvből dolgozik és feszültséget akar kelteni az Izraellel szembeni ellenállási fronton, amely a libanoni Hezbollahból, Iránból, Szíriából és Irakból áll, mégpedig úgy, hogy nyomás alatt tartja őket."
Pilóta
"HAARETZ
haaretz.com

A baloldali angol nyelvű izraeli lap felteszi a kérdést, vajon 2013 az az év lesz, amikor az amerikai zsidók búcsút mondanak Izraelnek? Egyre sokasodnak a jelek, hogy a többségében liberális amerikai zsidóknak elegük van az intoleráns, rövidlátó, agresszív izraeli kormány öngyilkos politikájából. A katalizátor a telepek bővítése, főleg azért, mert az gúnyt űz a palesztin-izraeli békefolyamatból (miből?) és gúny tárgyává teszi Washingtont. A múlt héten az dühítette fel – több éves késéssel, jegyzi meg a lap - az amerikai zsidókat, hogy Izraelben folyik azon nők letartóztatása, akik az ortodox rabbik tilalma ellenére hangosan imádkoznak a sirató falnál, imasálat viselve. A cikk ezzel a mondattal zárul: „Ha a kemény jobboldal oly biztos abban, hogy amerikai zsidó támogatás nélkül is elboldogul, hamarosan szerencséje lehet azt kipróbálni.”

* * *

Óriási fordulat 18 nappal az izraeli választások előtt: egy munkáspárti képviselő bejelentette, pártja nem hajlandó helyet foglalni egy alakuló, szélsőjobboldali-ultraortodox kormányban. Netanjahu most már nem alszik jól, jegyzi meg a cikk."
Pilóta
"A nyugati világ sajtójára tekintve lassan nem vicces állítás, hogy Izraelről őszintén és a valósághoz hűen szinte már csak az izraeli sajtó mer írni. Példa erre az a cikk, amely A telepesek célja: elfoglalni Izraelt címmel jelent meg és így indul: „A ma Izraelt megszállva tartó politikai erők szélsőségesek. Egyhamar ők fogják vezetni a megszállt országot, hogy nekimenjen a valóság falának. Az ütközés után végre kialakul egy felszabadítási mozgalom, amely méltó nevéhez és véget vet a második megszállásnak. A régi megszállás Palesztina megszállása volt.”"
Pilóta
"FINANCIAL TIMES
ft.com

Mario Monti olasz miniszterelnök átalakult technokratából politikussá és ellenfeleit „szélsőségeseknek” nevezte a választási előcsatározásokban. De Monti megválasztásának esélyeit rontják az olasz gazdaság borzalmas adatai."
vilifater
@Pilóta: Még hozzáfűzném,hogy Obama sem örült,hogy Netanjahu az ellenfelét támogatta .Ezenkívűl tábornokok is kezdenek " lázadozni " a zsidó lobbi Irán projektje ellen,mivel az atomháborúhoz vezet.Még sorolhatnám,de az a baj ,hogy csak ez a zsidó lobbi gyengűlt meg . Az EU-t irányító háttérhatalom,még nem !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok