A CNN hírcsatorna szerint XVI. Benedek pápa benyújtotta a lemondását február 28-ai határidővel - írja a Hir24.

XVI. Benedek pápát, született Joseph Alois Ratzingert a bíborosi testület 2005. április 19-én választotta pápává; 2005. április 24-én iktatták be. Ő a nyolcadik német pápa, és a 265. az egyházfők sorában.

XVI. Benedek már korábban jelezte, önszántából lemond, ha „fizikailag, szellemileg vagy spirituálisan" alkalmatlannak érzi magát feladatai ellátására. Egy pápának joga, bizonyos esetekben kötelessége, hogy lemondjon tisztségéről - mondta az egyházfő egy könyvben.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

musicnummer1
Lemondani joga van, csak nyugdijba nem mehet...Tudom ajánlani az itthoni
egyházi vezetöknek is, akik a politikai háttérrel " téritenek"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manno István
@musicnummer1: Ha az MSzP-seknek annyi esze van mint neked (nagy valószínűséggel) hála a vjó Istennek!! Így semmi esélyetek nem lesz a következő választáson. Sőt szerintem a FIDESz-KDMP-nek kétharmada is lesz, ha ilyen jól dolgoztok!!!
Manno István
@buboska: Nagy barom vagy te is aki ha tudja, ha nem hozzá fog járulni a FIDESz-KDMP győzelméhez!!!
Manno István
@QQCSI: Hallottál már arról, hogy Kádár alatt nem kellett tb-t fizetni!! Egyszerűen levonták!!
QQCSI
@Manno István: Amikor klikkelsz a "HOZZÁSZÓLÁS ELKÜLDÉSE" c.téglalapra,
alatta másfél centivel olvasnivalót találsz, szívleld meg!

A TB-t Kádár idejében is és most is egyesek befizetik másoktól meg levonják.
Van, akitől le sem vonják, be sem fizettetik, hanem átvállalják helyettük pl. az önkormányzatok. Ilyen egyszerű.
Kutyafüle
@GORGIO12: Nem tud a katolikus egyház mindenre választ adni, a pedofil botrány, a maffia pénzek elszámolása, a Vatikáni pénzügyi elszámolás rendszere erősen megingott.
Benedek pápa belátta, hogy a jelenlegi Vatikáni politika nem tud megújúlni, ezért hozzák előre a pápa választást. Az Európai katolikus egyház nagyot vesztett a presztizséből, csökkent lényegesen a támogatottsága, az embereket nem tudja magához vonni, inkább elpártolnak tőle.
Nem ez a helyzet Dél Amerikában, ahol a kat. egyház megőrizte, illetve növeli a hívei számát, és a vallás nagyobb tömegeket tud mozgósítani..
Lehet találgatni, hogy talán Dél Afrikai pápa lesz, erre is sok jel mutat, úgy mint a Dél Amerikai lehetőségre is. Mindehhez hozzájárul Benedek egészségi állapota is, mert belátja, hogy képtelen ellátni a feladatát.
sugi
Semjén Zsolt, akinek javaslatára a magyar Parlament hatáskörébe került annak meghatározása, hogy milyen egyesülés tekinthető egyháznak most azt az előterjesztést viszi a T. Ház elé, hogy a kormány hatáskörébe kerüljön a pápaválasztás is! Ő maga azonnal Rómába utazott, hogy lobbizzon Erdős Péter megválasztásáért bár elítélte, hogy fehér füsttel jelezzék a sikeres választást, hiszen a füst környezetszennyező!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.