A válság előtt havonta néhány tolvajt fogott a rendőrség, mostanság naponta átlag négyet, azaz száznál is többet egy hónapban. 2009 előtt javarészt nyomorgó bevándorlók és romák lopkodták a közterületről a kábeleket, transzformátor-állomások fémszekrényeit, autóutak szalagkorlátjait, gyárak fémajtóit, öntözőrendszerek csöveit, temetőkből sírok fémvázáit és egyebeket. Mostanra bekapcsolódtak "átlag görögök" is a ténykedésbe. Lopni van mit, mivel Görögország az euró bevezetése után nagyszabású infrastruktúra-fejlesztésbe fogott. Most az ezekbe épített fém kezd eltünedezni, és vélthatóan Indiában meg Kínában köt ki, ahol nagy a kereslet a fémek iránt. A tolvajok elsődleges fémforrása Athén villamoshálózata, amely még csak 9 éves.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A rendőrség statisztikája szerint 2010 elejétől 2012 augusztusáig 3635 embert vettek őrizetbe fémlopás miatt. A korábbi évekről nincsenek adatok, mivel szinte olyan ritka volt a fémszarka, mint a fehér holló."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.