Az immár 6 éve változatlan nagyságú, 8000 koronás (92 ezer forint körüli) minimálbér emelését követelik a cseh szakszervezetek. Jaroslav Zavadil, a Cseh-morva Szakszervezetek Konföderációjának (CMKOS) elnöke a közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában közölte, hogy a szakszervezetek képviselőik útján a múlt héten törvényjavaslatot nyújtottak be a parlament alsóházában, hogy a minimálbért emeljék 9000 koronára (átváltva körülbelül 103 ezer forint).

Forrás: profession.hu
Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
Persze, nem sokat számít, hogy nminálisan mekkora az ottani minimálbér.
Az sem számít sokat, hogy az forintra átszámítva mennyi!
Egyedül az számít, hogy az adók levonása és a rezsi kifizetése után mennyi marad megélhetésre! - erről viszont mélyen hallgat a fáma.
Erről viszont miért is az jut eszembe, hogy ez a mezőgazdasági szakdolgozók látásának szándékos rongálása (parasztvakítás)?
Sem megnyugvást, sem életszinvonalam emelkedését nem hozza, ha netán azzal példálóznak, vagy azt HITETIK velem: vannak még lejjebb is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.