Legújabb kutatásokból kiderült, hogy a nyugdíjban töltött évek idővel károsan befolyásolják mind a mentális, mind a fizikai egészséget. Az Institute of Economic Affairs kutatóközpont által közzétett “Work longer, live healthier” című tanulmány szerint egészségesebb életet élhetünk, ha tovább dolgozunk. A kutatók úgy találták, hogy míg a nyugdíjba vonulást követő időszakban egészségünk kezdetben javul, hosszútávon viszont hozzávetőleg 40 százalékkal csökken annak esélye, hogy valaki jó vagy akár kitűnő egészségi állapotról számoljon be.

Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

barew7
Az ember mindig azt gondolja, hogy NINCS ENNÉL LEJJEBB, PEDIG IME VAN!!!
barew7
Az ember mindig azt gondolja, hogy NINCS ENNÉL LEJJEBB, PEDIG IME VAN!!!
abacs62
Egy 45-évet ledolgozó embert már minden baj eléri. Alig várja, hogy el mehessen nyugdíjba, nem még hogy tovább dolgozzon. És árulja már el valaki, kinek kell egy munkában megrokkant nyugdíjas? Még ha birná is a melót, a kutyának sem kell a kora miatt. Miről is beszélünk?
nola
na ne... már 50 évesen sem kellenek az emberek, kit fognak felvenni nyugdíjas korban? remek kutatás... van egy példa, miszerint ha a falvakban annál több az újszülött, minél több a gólya, az még nem jelenti, hogy a gólya hozza a babát, vagyis a korreláció még nem jelent ok-okozati összefüggést. ezer oka lehet az állapotromlásnak nyugdíjas korban. pl. az is, hogy nem akkor romlik az állapotuk, csak akkor engedhetik meg maguknak, hogy orvoshoz menjenek, mert előtte a munkahelyről nem lehet hiányozni... és még tényleg számtalan egyéb tényező...
Nakimaga
"A hosszan tartó nyugdíj káros az egészségre"
És ezt tudják a 70 év nyugdíjat igénylők is ?
nyanya001
A család dédije 43 éve nyugdíjas, hála Istennek jó egészségnek örvend
2 év és 100 éves lesz ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.