A bukaresti magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja egy interjúban azt állította, a magyar állam földvásárlásokra készül Erdélyben – írja a Hir24.

Szabó József Andor a bukaresti magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja többek között azt állította a román Krónikának, hogy „ha valaki a földjét el szeretné adni, akkor egy olyan szerződést köthet a magyar állammal, melynek értelmében életjáradékot kap, ráadásul a terület is a tulajdonában marad élete végéig".

Később ő és Zákonyi Botond is tagadta az interjút. Az azt készítő újságíró viszont kitart a beszélgetés mellett, olyannyira, hogy abból egy részletet le is játszott a Népszabadság újságírójának.

A Magyar Újságírók Romániai Egyesületének etikai testülete, az úgynevezett Becsületbíróság megvizsgálta az esetet és azt találták, hogy az interjú létezik, valós, technikailag nem manipulált, és hanganyaga teljes mértékben megegyezik a Krónikában közöltekkel – olvasható a Hir24 cikkében.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Romániában bukott a magyar jobboldal földmutyija !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@lópicigáspár: Fogyóban van , ha egyáltalán van még ilyen.
mariaberta
Gondolom a Románok tanultak a magyaroktól, "a román föld a románoké" és külföldieknek nem eladó.
mekkelek
@Csizmás Kond: Kiprovokát elszólás, ez jó! Meg amikor a riporter olyat kérdez Mr 20%-tól amire nem lehet pozitívan válaszolni. Szerintem szólj a vezírednek hogy konzultájanak veled mielőtt nyilatkozatot adnak bárkinek, majd Te kiállsz és elmagyarázod a tutit. Ki tudja, hátha az ügyeletes fórum megmondónál lehet magasabbra kapaszkodni a létrán, úgysincs még elég szóvivője a csapatotoknak :)
Csizmás Kond
@mekkelek: Nézd, nagyon sajnállak, ha csak ilyen vezéres böfögésekkel tudsz érvelni, az szerintem nagy műveletlenségről árulkodik,de viszont ha már válaszolok leírom a véleményemet.
A nagykövet Romániában egy ottani újságíróval beszélgetett. Nem tudom előre egyeztetett vagy nem, viszont az a meggyőződésem hogy a követ részéről egy barátságos és bizalmasnak vélt társalgás volt amit az újságíró úgy használt ki, hogy egyeztetés nélkül kifecsegte, és kissé ferdítve sejtetve adta elő, sőt alap amelyik leadta az sem vette a fáradtságot, hogy legalább megmutassa a követnek a cikk megjelenési formáját, hogy nincs-e valami javítanivaló abban. Ez pofátlanság volt az újságíró és a kiadó részéről is sőt az a néhány etikai testületet alkotó valakik sem egyöntetű határozatból foglaltak állást a cikkíró mellet hanem csak néhányan és mások nevében is.
...szóval veled szemben én nem a belém-magyarázott propagandát nyomom hanem csak és kimondottan a saját véleményemet némi kutakodás után...ami neked nincs és nem is lehet és ne is tud lenni ilyen felfogással.
mekkelek
@Csizmás Kond: Köszi, csak jobban megerősítetted a véleményemet. :) Nekem nem kell tovább magyaráznod a ferdítésekről, sejtetésekről, tudom jól, hiszen a fidesz egész léte, kommunikációja ezen alapul. Az, hogy ott nem kell a vezír vagy valamelyik talpnyalója hagyja előzetesen jóvá hogy mi és hogy kerül leközlésre, hát... így jártatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.