Nyolc hónappal több időt kell a börtönben töltenie hazájában Francis Tobinnak, akit Magyarországon csak az ír gázolóként ismernek – írja a Népszabadság.

Tobin Magyarországon vonult börtönbe múlt héten és garantálták neki, hogy hazamehet, amennyiben Írországban letölti hátralevő büntetését, amiért 2000-ben halálra gázolt Leányfalun két kisgyermeket. A férfit múlt pénteken repítették vissza, miután megérkezett az ír legfelsőbb bíróság befogadó nyilatkozata.

Ebben az állt, hogy hozzájárulnak a büntetés hátralévő részének otthoni letöltéséhez, és meghatározták, hogy a magyar ítélet alapján az ír jog szerint még mennyi időt kell a rácsok mögött töltenie. Eszerint legkorábban 595 nap múlva szabadulhat feltételesen, azaz közel húsz hónapot kell még leülnie – olvasható a lapban.
A nyolc hónapos különbség abból ered, hogy az ír jog nem ismeri a büntetés felezését, csak a harmadolásra ad módot. A magyar ítélet szerint Tobin hároméves, azaz 36 hónapos fogházbüntetéséből legkorábban 18 hónap letöltése után lett volna feltételesen szabadon bocsátható.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
És mi az a pár hónap? Tessék már megkérdezni a szülőket!!! Elégtételt kaptak? Gondatlan, felelőtlen, a közúton randalírozó gyerekgyilkos tömeggyilkos gázoló?! 15 évet érdemel minimum! Megszökött? Hosszú évekig sunnyogott, rejtőzött?! Plusz 5 év!!! Alsó hangon tehát húsz év lenne az igazságos és arányos. Ha én lennék az apa, már rég megtaláltam volna és felkoncoltam volna... és kitűztem volna a fejét a nappalimba a kandalló fölé... szarnék a börtönre meg bármire... rohadjon meg a börtönben, kapjon leprát, verjék-kúrják szarrá...!!! Ezeket a jókat kívánom neki tiszta szívből szeretettel...
lenhardtibolya
Nehogy már ezt a rohadt gyilkost sajnálják! Megérdemelne sokkal komolyabb büntetést is, mint amit kapott!
Halszem
@kiskutyauto: "kitűztem volna a fejét a nappalimba a kandalló fölé"
Navrancsicsé mellé? Aki elintézte, hogy a bitang Magyarországon NÉGY NAPIG legyen börtönben?!
Ez meglehetősen "baltás" ügy!
kkalman
Nem sajnálom. A sok bujkálás, szarakodás után ő választotta magának az ír börtönt. Azt hitte, ott majd jobb lesz, rövidebb ideig kell bent lennie. Most mellé nyúlt, így járt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.