Kasztrálni nem lehet, mert ha elkábítva elesik, kitöri a nyakát. Aki félmillió euróért megvette volna, akár rosszul is bánhatott vele. Így érvelnek. A koppenhágai állatkert dolgozóit ért halálos fenyegetések alapján vannak, akiket semmiféle magyarázat nem tud meggyőzni arról, hogy helyes döntés volt a teljesen egészséges kétéves zsiráf, Marius kivégzése. A kölyökzsiráfot az állatvédők hangos tiltakozása, 20 ezres petíció ellenére – ahogy előre bejelentették – vasárnap lelőtték, bőrét lenyúzták, és húsát a látogatók, köztük gyerekek szeme láttára az oroszlánok elé vetették. A miértekkel foglalkozott a BBC és a CNN. A kivégzés mellett kiálló Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) honlapja és a koppenhágai állatkert saját oldala hol érhető, hol nem, valószínűleg nem igazán tudnak megbirkózni a túlterheltséggel. A koppenhágai döntés védelmére kelt a Természetvédelmi Világszövetség (International Union for Conservation of Nature and Natural Resources, röviden IUCN) elnöke, Simon Stuart is, aki azt mondta: a fajok megőrzése bonyolult feladat, és nehéz döntéseket követel, a zsiráf kivégzése mögött pedig szerinte érvényes okok álltak.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Az, hogy eltörhette volna a nyakát, gyenge érv. Ha megfelelően kipányvázzák-rögzítik, nem eshetne el.
A megszülető zsiráf borjú is aránylag magasból esik a földre a születése pillanatában és mégsem töri össze magát.
Csak magyarázkodnak, ez el volt már döntve, hogy pusztulnia kell, meg is tették.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
@kiskutyauto: Vigyázz, el ne pattanjon egy ér a homlokodon azért!
kiskutyauto
Vigyázz trollkodásért nehogy kitiltsanak idióta!
Desischado
Akkor én is hülye vagyok, mert utálom az értelmetlen öldöklést!
szelbatyo
@kiskutyauto: "...az állatkert viszont egyre nagyobb..."
Bizony, és egyre alacsonyabb a kerítése, mint a te példád is mutatja...
Az igazi megoldás az lenne, ha szavanna-szerűen kialakított részlegben - belépődíj mellett - ráengednének néhány oroszlánt a zsiráfokra. Ha a zsiráf győz, maradhat, ha az oroszlán, nem kell neki aznap vacsora...
A szavanna-képződménybe a vadászat idejére természetesen az IUCN elnökét, Simon Stuart urat és az állatkert igazgatóját is be kellene illeszteni, ágyékkötőben és egy lándzsával. Hadd tudják meg közelebbről, milyen is a természet... Ha ők győznek, megmaradhatnak a következő versenyig, ha a Zoroszlánok, nos, akkor nem csak vacsora nem kell nekik, hanem másnap a reggeli sem...
kiskutyauto
@szelbatyo: Okos vagy barátom... tessék egy cukorka... ott nyilván kerítés sem volt ahonnan te szöktél ki... :D
Dr plágium
Láttam, zsiráfon UH vizsgálatot végző videót, nagyon jól megoldották, senki nem sérült meg. Az orvost és a gondozókat sem rúgta meg. Az pedig hogy rosszul is bánhattak volna vele? Hát ennél rosszabbul nem járhatott volna szegény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.