A kedden nyilvánosságra hozott OECD-jelentés komoly okot adhat Németországban az aggodalomra, a német gazdaságot ugyanis egy óriásii veszély fenyegeti hosszútávon, ez pedig a rohamosan öregedő társadalom miatt megnövekedett nyugdíjkiadások.

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nagy összeget fizetünk be aktív korunkban a nyugdíjkasszába, amit ha nem lopnának szét a kormányok,politikusok - lenne nyugdíj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mert
Majd hogyha a minimálbérből levont nyugdíjjárulékot nem a több százezer forintos nyugdíjakra fordítják hazánkban, akkor jobb lesz a helyzet...
1magyar
Nagy összeget fizetünk be aktív korunkban a nyugdíjkasszába, amit ha nem lopnának szét a kormányok,politikusok - lenne nyugdíj.
geo
Majd a jobbik lassítja a nyugdíjasok szaporodását.
Január
Itt csökkenti a nyugdijkasszába befolyó összeget az országból - élhetetlensége okán - elüldözött fénykorában lévő emberek külföldi munkavállalása. Kinek a bűne ez?
vidi500
"A nyugdíjak fogják tönkretenni az országot". Ez egy dezinformáció, országoktól függetlenül. Ezzel a hülyeséggel csak azt a személyt lehet beetetni, aki alulinformált, és halvány fogalma sincs az őt körülvevő világról.
Másik
@bárzongora: Nem kell odáig menni, itt van Sánta Ferenc: Sokan voltunk novellája.

www.kendy.eoldal.hu/cikkek/iras_idezet_kendy_vers_meghato_tortenet_novella.html

Úgy gondolom, nem kitaláció.

Az tény, hogy reformra van szükség itt is, máshol is.
Megnőtt az átlagéletkor, csökken az aktív dolgozók száma.
Sok ember született meg az elmúlt rendszerben politikai intézkedések hatására (ratkó-korszak, abortusz tilalom, gyes bevezetése). Az látszik, hogy ezt már nem lehet újra megismételni, nincsenek ilyen ösztönzők, így a társadalomnak ki kell böjtölnie azt az átmeneti időszakot amíg ez az aránytalanság fennáll.
Nem vagyunk halhatatlanok, és ha mi már nem leszünk, az utódaink mivel kevesen vannak, kevesebb ember nyugdíjáról kell gondoskodni majd.

Addig viszont örülnék, ha az öregeink megkapnák a nekik járó tiszteletet, gondoskodást, és senki a legcsekélyebb mértékben se mondhassa, utalhasson olyasmire, hogy ők terhet jelentenének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.