Az ukrán válság eseményei és az orosz fellépés, a "külső sokk" meglepetést okozott, és romba döntött egy 15-25 éves álmot, amely arról szólt, hogy a területi kérdéseknek már nincs jelentőségük, csak a verseny számít – fogalmazott kedden egy brüsszeli panelbeszélgetésen Martonyi János külügyminiszter.

Az Európai Politikai Tanulmányok Központja (CEPS) által szervezett rendezvényen a magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy jelenleg az Európai Unió, bár igyekszik, sajnos nem irányítója az eseményeknek, csak reagál a történésekre. Martonyi János amellett foglalt állást, hogy az Európai Uniónak ki kell állnia az elvei és az értékei mellett, és a jelenlegi helyzetben félre kell tenni a belső vitákat és nézeteltéréseket.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
Legfeljebb csak Önnek okoztak meglepetést az események Martonyi Úr. A Krím annektálása után egyértelmű volt hogy az oroszok igényt tartanak kelet-Ukrajnára is. Elég ránézni a térképre azonnal látni lehet hogy szárazföldi kapcsolata Oroszországnak a félszigettel csak így lehetséges. Ez csak az egyik magyarázat. A másik hogy történelmi példa van rá, evés közben jön meg az étvágy. Hitler sem állt meg a Szudéta vidék bekebelezése után, annak ellenére hogy kijelentette hogy nincs több területi követelése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.