Ferenc pápa szerint a vasárnap szentté avatott két pápa segített helyreállítani és a kor valóságához igazítani az egyház eredeti küldetését.

"II. János Pál a család pápája volt. Egyszer ő maga mondta, hogy azt szeretné, hogy úgy emlékezzenek rá, mint a család pápájára" – mondta a katolikus egyházfő a szentté avatási rítus utáni szentmisén a vatikáni Szent Péter téren.

"A II. vatikáni zsinat összehívásával XXIII. János kiegyensúlyozott engedelmességet mutatott a Szentléleknek, hagyta magát vezetni, és lelkipásztora, vezérelt vezetője volt az egyháznak. Ezzel tett nagy szolgálatot az egyháznak, ezért szívesen gondolok rá úgy, mint a Szentléleknek való engedelmesség pápájára" – mondta Ferenc pápa a homíliában.

Az egyházfő azt kívánta, hogy a két új szent járjon közbe annak érdekében, hogy a jelenlegi két szinódusi évben az egyház engedelmesen kövesse a Szentléleket a család lelkipásztori szolgálatában".

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Nagyon mellényúlnak a szentekkel. Az egyház eredeti hitvallása , a szegénység fogadalma, a szegények és elesettek megsegítése.
Ez az egyház hazug és képmutató!
csa-csa
@miazavalami: és még szépen fejezted ki magad!
miazavalami
@csa-csa: Na hallod? Úrinő valék? Vagy mi?? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.