A The New York Times szerkesztősége szerint az európai értékeket adja fel az EU, ha tétlenül nézi az eseményeket. A lap Magyarországgal szemben szankciókat sürget, Navracsics Tibort pedig lemondatnák.

Orbán Viktor kormánya a tekintélyelvűség felé csúszik, kihívást intéz az Európai Unió alapértékei ellen, és megússza ezt – olvasható a The International New York Times című lap szerkesztőségi cikkében.

Az újság szerint október 22-én az Európai Parlament megtámogatta az Orbán-kormány tekintélyét, amikor egy sor biztosjelölt között jóváhagyta Navracsics Tibor bevételét is az Európai Bizottságba. A lap utal arra, hogy Orbán a nyáron azt mondta, "illiberális" államá akarja tenni Magyarországot, példaként Oroszországot, Törökországot és Kínát említve, s hogy kormánya támogatja a magyar etnikai nacionalizmust, táplálva az antiszemitizmust és a romaellenes előítéleteket.

Szó van a cikkben a 2010-ben hozott médiatörvényről, annak hatásairól, az internetadó nemrég meglebegtetett ötletéről  és az orosz Déli Áramlat földgázvezetékkel kapcsolatos törvényről is.

A szerkesztőségi cikk azzal zárul, hogy az antidemokratikus politika miatti aggodalom langyos kifejezései helyett az Európai Uniónak át kellene térnie Magyarország szankcionálására, Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének pedig hatalmát érvényesítve lemondásra kellene kényszerítenie Navracsicsot. Ha e lépések nem történnek meg az Orbán-kormánnyal szemben, az lemondás az EU alapjait jelentő értékekről – olvasható a szerkesztőségi cikkben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Számoltassák el Orbánt és csapatát az összes Uniós pénzel!
gibgab
Mocskos hatalmi játszmák folynak az Unión belül is. Nincs itt semmiféle érték, csak érdek van. Nem kell a nagy duma az Uniótól.
hattorihanna
Helyes,helyezzék csak nyomás alá mint kül és belföldről egyaránt a fitymaszos
bagázst!Előbb-utóbb de bukni fognak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok