A venezuelai kormány kedden elrendelte Izrael caracasi nagykövetének és a külképviselet munkatársai egy részének kiutasítását az országból tiltakozásul a Gázai övezet elleni izraeli offenzíva ellen. Válaszul Izrael is bejelentette a venezuelai ügyvivő kiutasítását.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zwei
@nanena!
nincs definiálva sem a "terrorista", sem pedig a "terrorizmus" fogalma a nemzetközi jogban ... ennek következtében az a jogi helyzet, hogy megoldhatatlan az a feladat ... hogy a 22 focistából válaszd ki, melyik is az "ellenség":)) ... mondjuk a pöcsödi feri képes volt erre nemzetközi szinten is:D... a belső jogunk is csak a "terrorcselekmény" fogalmat határozza meg:P
Zwei
@nanena: na látod, éppen ez a baj, hogy a terrorizmus kérdését csak szubjektív alapon lehet eldönteni, mert nem létezik objektív alapú tényállás ... s amíg ugyanarra a kérdésre két állam állapolágára kétféle választ adhatnak, addig nincs miről beszélniük abban a tekintetben, hogy melyikük állama is a jogsértő ... márpedig a terrorizmus - ha jól sejtem - valamiféle jogsértő cselekmény vagy cselekménysor:P
nanena
@Zwei: Talán azért is nem definiálták, mert nagyon nehéz meghatározni. És mindenki mást gondol a fogalom alatt. Pl. aki elköveti, az nem terroristának gondolja magát. Én ezért nem cimkéznék. Tetteiket mindkét fél meg tudja magyarázni. Általában egyik félnek jobban hiszünk mint a másiknak. Ez fakad a kultúránkból. Egyéni kultúránk különbözik.
Zwei
@nanena: "Nekem mint egyénnek jogom, hogy mást gondoljak rossznak mint Te." ... én ezt tartom normálisnak:P ... jól kinézne a világ, ha valaki is, csakúgy szubjektív alapon megmondhatná, hogy miről, mit kell gondolni:)
ugyeugye
@Zwei: Pedig a vezíreink nagyon ezt szeretnék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.