Sem a litván miniszterelnök, sem pedig az államfő nem fogadta Orbán Viktort, amikor november 23-án a balti államba utazott, hogy részt vegyen a litván hadsereg megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett díszszemlén, sőt, sajtóértesülések szerint szóba sem álltak a magyar miniszterelnökkel – írja az Origo.

A litván államfő és a miniszterelnök sajtótitkára is elmondta a diplomáciai incidensről beszámoló Birzsevoj Lider című lapnak, hogy nem hívták meg litvániai látogatásra Orbán Viktort, és nem is terveztek találkozni vele.

Nem álltak szóba Orbánnal Litvániában

A lap arcátlanságról ír, mivel hasonló kaliberű találkozóra a fegyveres erők vezetői szoktak elmenni, megakadályozni azonban nem tudják a miniszterelnököt egy ilyen látogatásban. A nekik nyilatkozó egyik politológus szerint "Orbán Viktor ilyen jellegű lépéseinek az a célja, hogy megmutassa az európai közösségnek, Magyarország a Kremllel fenntartott szemmel látható barátságtól függetlenül teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, legalábbis a NATO szintjén" – olvasható az Origo összefoglalójában.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Mikor a rádióban hallottam, hogy Litvániában van, nem kaptam levegőt a csodálkozástól, ismerve a Balti-országok véleményét róla.
Tényleg rinocérosz bőre van!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Toby: Ne bántsd szerencsétlent! Hisz akkora marha hogy titokban legelni jár!
Yoda69
Pofara esett a csuti taho de rendesen. Persze ez is csak a pavatanc resze.
Boszi27
@Január: Haladjál a korral!! Ez az unortodox diplomácia! :))
dögnyál
Ott nem ezek a majmok diktálnak,ha ha ha.
tivoli
Elég ciki a litvánoknak, hogy a NATO ott izmoskodik náluk, ez a kis hülye meg elmegy oda örömködni. Hát persze, hogy nem fogadják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.