Sem a litván miniszterelnök, sem pedig az államfő nem fogadta Orbán Viktort, amikor november 23-án a balti államba utazott, hogy részt vegyen a litván hadsereg megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett díszszemlén, sőt, sajtóértesülések szerint szóba sem álltak a magyar miniszterelnökkel – írja az Origo.

A litván államfő és a miniszterelnök sajtótitkára is elmondta a diplomáciai incidensről beszámoló Birzsevoj Lider című lapnak, hogy nem hívták meg litvániai látogatásra Orbán Viktort, és nem is terveztek találkozni vele.

Nem álltak szóba Orbánnal Litvániában

A lap arcátlanságról ír, mivel hasonló kaliberű találkozóra a fegyveres erők vezetői szoktak elmenni, megakadályozni azonban nem tudják a miniszterelnököt egy ilyen látogatásban. A nekik nyilatkozó egyik politológus szerint "Orbán Viktor ilyen jellegű lépéseinek az a célja, hogy megmutassa az európai közösségnek, Magyarország a Kremllel fenntartott szemmel látható barátságtól függetlenül teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, legalábbis a NATO szintjén" – olvasható az Origo összefoglalójában.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Mikor a rádióban hallottam, hogy Litvániában van, nem kaptam levegőt a csodálkozástól, ismerve a Balti-országok véleményét róla.
Tényleg rinocérosz bőre van!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qxy
Mert nyalni kell. De mennyibe került ez a népnek?
Nem hogy ott maradt volna Nóóóórmális dolog el menni olyan helyre ahova nem is hívtak meg?? Oszt fruti kell e gyerek' ??
micfild
@qxy: A litvánok nem álltak szóba ezzel a "lénnyel" ??
Nem lep meg.
bencemacska
Mikor a rádióban hallottam, hogy Litvániában van, nem kaptam levegőt a csodálkozástól, ismerve a Balti-országok véleményét róla.
Tényleg rinocérosz bőre van!!!
Borda
@bencemacska: Ne csodálkozz,benne van a vérében! Eddig csak készültem,de orosz oldalra kiírom majd mennyire szeretjük. Hamar eljut majd Putyinhoz is a hír.
Hofipisti
Ez az utazás - a litván hadsereg ünnepére - hasonló fontosságú volt, mint a disznóól- és tehénistálló-avatás. Netán ott is be akart állni ganézni?
Hogy Litvánia vezetői nem fogadták, azon nem is lehet csodálkozni. Az sem lehetetlen, hogy azért sem jelentkezett be, mert félt attól, hogy elutasítják. Ez ugyanaz a fóbia, mint hogy (a 2006-os Gyucsány-vita óta) nem áll ki ismeretlen kérdésekre válaszolni, s nem ül le olyan asztalhoz vitázni, amely mellett már más is ül. Igazi forradalmár!!!
vukkocska
Próbál ez mindenhova dörgölőzni, de az nem tűnik fel neki, hogy őt magát meg senki nem keresi fel. Az azeri elnököt leszámítva. Szerintem azért vitte magával Hende Csabát, mert az kb 5 centivel kisebb, mint Orbán, s ha magasabb emberrel találkozik (ami biztos, hogy így lesz), ne legyen kisebbségi érzése.
Fradigege
Szerintem csak teszteli, hogy hol, milyen esélye van. Hazudós, két színű cigányt sehol sem fogadnak szívesen. Mást böfög Brüsszelben, mint itthon. Csak itthon még a fingját is mi szívjuk. Nem találkozik vele senki, mert ciki. Mindenki tart, ha találkozik vele, valamilyen retorziót kap a többiektől. Nem akarják elszívni a fingját. Ezért nem közösködnek vele. Így kokikat sem tud nekik osztogatni. Ennyi.
Dr. Felipe
Már Litvániába sem hívják? Há mé nem a csuti mangalica disznóólba ment? Oda hívták.
Január
Mehetett látogatóba a magyar lövészekhez. Talán nem kellett volna elmennie máshová, mert persona non gratanak tekintették. Na, de ki mondja ezt meg neki?
Van, akitől kérdezni sem lehet, és ez nem kérdés, hanem diplomáciai protokoll, - de a civil életben is ez van - hogy hívatlanul nem állítok be sehová.
nezelodo
Még szerencse, hogy Havasi nem ment oda óberkodni a "vendéglátókhoz", amiért nem álltak szóba Putyin kisinasával. Orbán a tehetséges és törekvő, (erőszakos) politikus nem ismeri a litván orosz "mély barátságot"? Ide vezetett az, hogy az első koronázás után első dolga volt a diplomáciai protokollt legjobban ismerő minisztériumi alkalmazott kirúgása. Nem ez volt az első leszereplése.
volvós
A magyar nép nevében felszóitom, hogy az utazással kapcsolatos
költséget AZONNAL fizesse vissza a pénztárba, és takarodjon a közéletböl !!!
volvós
Miért van az, hogy egy cikk mellett mindig ugyanaz ( 20 évvel ezelötti )
a kép van kitéve ??? Rá sem ismerne, aki MOST látná elöször !!
Kövérebb, öregebb !!!
Edy Andre
Csak nem az a feladatot kaptuk Putyin elvtárstól, hogy a kisebb volt szovjet tagállamokban agresszív pincsiskedjünk? - Ezzel segítve az új Szovjetunió kiépítését.

Mert ez alapján nagyon úgy néz ki, hogy de.
pbalage
@Edy Andre: tegyük fel a következőt:
Sakkversenyt rendezel a nappalidban.
Ott vannak az indulók: Béla, Lajos és Gizella.
Gizella nyerésre áll, egyszer csak kopognak, bejön egy kétajtós szekrény méretű csávó hívatlanul, mindenkit hátbavereget és kijelenti, hogy
"Hát komáim, jó szarok voltatok, de gyere csak Gizellám, meghívlak egy fudballmeccsre meg egy vacsorára, hogy ne csak ezt a szart edd, amit itt kapsz."
Ugye milyen szimpi lesz hirtelen a csávó?
Nagyjából ez lehetett a diplomáciai üzenete Orbánnak.
Toby
Alakul ! Már a maflásért is személyes megjelenésre van szükség !
Both Béla
A litvánok sűrűn beütik a könyöküket!
Pálinkafőző Rézüst
És még egy darab csontot sem dobtak neki az asztal alá??? Skandalum!
KERKA
A hivatlan vendégnek ajtón kívül a helye, Hacsak nem visz magával jókora ajándékot.
De Orbán annyira smucig, hogy ajándéknak Hendét vitte magával.:)
kkalman
Rossz helyre ment. A Balti államok nem szeretik az oroszokat, se Putyinnal, se nélküle. Így azokat se, akik jó barátságot ápolnak Putyinnal.
Ja, és Litvánia demokratikus ország, szemben a mi illiberális demokráciánkkal. Akkor meg mit keresett ott, hívatlanul.
Alzheimer Fauna
A kulturált diplomácia dögunalom: szeretett FőTitánunk minket próbál szórakoztatni. Fiatal korában a felcsúti falunapokon megszokta, hogy az or​denáré viselkedés kifizetődő: akkor is kiszolgálták pálinkával, ha már részeg volt (csak hogy szabaduljanak tőle). 1999-ben ezért bölcsen (indoklás nélkül) kirúgta az elismert diplomáciai protokollszakértőt, Görög Ibolyát. Pedig ő biztos mondta volna, nem illik engedni, hogy egy idős hölgy megcsókolja a miniszterelnök úr kezét és az is kerülendő, hogy ő akarja ragacsos kis szájával (lásd Putyin-affair) megcsókolni politikus asszonyok tiszta kacsóját (Angela Merkel, Sonia Gandhi). Továbbá jelezte volna azt is, hogy Hende Csaba - ha már koszorúzni megy - bármennyire is jól áll neki a kínaiban vett pufikabát, ha másképp nem, akkor legalább kérhetett volna kölcsön egy rendes kabátot. Jelezte volna azt is (ha nem rúgják ki), hogy Magyarország 21. századának legnagyobb diplomáciai botrányában egy felelős miniszterelnök nem használja az alábbi kifejezéseket: "...senkit ne zavarjanak a felszínen zajló politikai lökdösődések...", vagy: "beutazási tilalmi ügy egyre inkább elveszíti komolyságát", vagy a "fecni" szót (legfeljebb otthon, az asszonnyal, félrészegen). Jelezte volna azt is, hogy az ország felelős külügyminisztere nem mond olyanokat, hogy "diplomáciai csetepaté". És bizonyára mondta volna, hogy a világ országainak zömében nem szokás kirugdosni a külügyből a képzett szakembereket, és a munkájukat futsal sporttársakra bízni (hogy a tervezett ausztráliai sajtóattaséról már ne is beszéljek). És mondta volna azt is, hogy hívatlanul - vagy ott, ahol nem látnak szívesen - nem megyünk (Vilniuszba, vagy mint a kövér, Bajorországba)...
Anyukám (aki velem és a húgommal kapcsolatban nagy protokollszakértőnek gondolja magát...) azt mondta, hogy most a "futsal-okos" külpolitika dívik és ő már annyit nevetett, hogy a könnye is kicsordult.
világlátó
Hát elég lesújtó véleménnyel vagytok az esetről, de a miniszterelnökünkről is. Reméltem, valaki csak védelmére kel valami ütős érvvel. A nemzetállami identitás mindig erős volt a balti államoknál. Szenvedtek eleget mind az oroszoktól, mind a németektől, de az erős szomszédaiktól is. Nincsenek könnyű helyzetben ők sem. Két erő között, akkor, amikor éppen szorul a satu az ukránok testén. Ilyenkor hadgyakorlatot tartani, kétes kimenetelü dolog. Amikor az egér rángatja az oroszlán bajszát. A NATO üzenete egyfelől helyes, másfelől óriási kockázattal jár. Ebben a feszült helyzetben Orbán látogatása éppen nem hiányzott. Az egyeduralkodók között keveseknek adatott meg az az államférfiúhoz illő bölcsesség, ami államférfiúvá tette őket. Itt most mind a bölcsesség, mindutóbbi minősítő jelző hiányzik. Csak az agresszív, akarnok vezéri vagabund érvényesül. A tisztánlátás hiánya, a gúzsba kötött tétova félelemben és tehetetlenségben vergődő Európa iránt érzett megvetés, a téves önértékelés munkálkodik benne. Az önelégültség és a mindent megtehetek tudat félreviszi. Környezete pedig nem segít. Előre megfontolt szándékkal, vagy félelemből, vagy a kiszámíthatatlansága miatt hagyják/ vagy nem tehetnek mást /. Nem kívánhatjuk hogy a helyzet drámaivá forduljon, nem tenne jót senkinek. Vajon van erre forgatókönyve a fidesznek? Vajon Lázár János nem erre a helyzetre tornászta fel minisztériumát eddig nem tapasztalt méretűre? Vajon nem ezért vált a fidesz állampárttá? Vajon nem ezért polarizálta apróra a hazai ellenzéket? Valaminek lennie kell a háttérben. A prezidenciális kormányzás is talán éppen arra irányul hogy költözzön a várba, aztán majd csak arról tájékoztatjuk amit látni és hallani akar? Elvisszük minden stadionba, meg gazdaságba, üzembe, meg vadászni, és liga focimérkőzésekre, sőt beválasztatjuk a FIFÁ-ba, előbb utóbb elnököt csináltatunk belőle, csak ne rontsa tovább a helyzetet. Mindenképpen rossz előérzetem van.Jó lenne elkerülni a nagyobb bajokat.
nyanya001
Orosz nyelvű portál: „Arcátlanságnak” minősítik Litvániában Orbán vilniusi látogatását.

Én azt mondom, hogy egyenesen pofátlan !
A nemzetközi diplomáciai protokoll szerint az ilyen vizitet arcátlanságnak értékelik, mivel az ilyen szintű eseményekre többnyire a fegyveres erők főparancsnokai érkeznek, nem pedig más országok első emberei. Ugyanakkor Litvánia nem tudja megakadályozni Orbán látogatását, mivel a területén tartózkodik egy magyar katonai kontingens, és a miniszterelnöknek jogában áll ezt meglátogatni.
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/424178_orosz_nyelvu_portal_arcatlansagnak_minositik_orban
bencemacska
@volvós: ma, 19:54

Miért kellene még a gyerekeket is ijesztgetni?!
Linna
Ezt a pofátlanságot! Még a szomszéd se jön át hívatlanul vendégségbe... egy magát kiváló politikusnak tartó balf@ még ennyi illemet sem tud?
Borda
@Linna: Honnan ismerne bármilyen illemet? Vida Ildikó fajtája ő is.
bundi
@tivoli: légyszi a gyerekeket ne...orbán maga vákasztotta ezt...de a család főleg ha kis gyerekek vannak benne nem ide illő...
Szerintem...nem menjünk egy bizonyis szint alá...egymást basztathatjzk...mert önként vagyunk itt...a politikusok és cekebek meg tudják ha a média előtt tázzák a seggüket kaphatnak hideget meleget...de a gyerekeket ne keverjük bele légyszi...
coyote3
Tényleg elvesztette a kapcsolatát a külvilággal. Ez az ember komolyan beteg.
Mobil123
Remélem jön majd a levél hogy Litvániából kitiltva. :)))
köhögő bolha
Grazba indult gyógyszerért,csak a szájnyalogatás közben elrévedt,és rossz gépre szállt fel.
mate03
@Linna: Hol tanult volna illemet? Felcsúton az alvégen,nem volt tánc és illemtanár! Az apjától csak verést kapott! Az a baj hogy ő a hibás, mert hülyére verte a fiát! Most meg mi isszuk a levét!
karma1
@Alzheimer Fauna: Kedves Fauna, nem tudom , hogy Te egy lap.hu vagy, vagy szemely, ha pedig ez utobbi, akkor janykas ruhakat viselsz-e avagy tan fijjusakat, bar ugy latszik, hogy a "nemed" megis website,... szoval koszi a hsz-edet : nagyon klassz volt, tipikus peldaja annak, hogy egy @Alzheimer Fauna: szitokszo nelkul irtad ugy korul a helyzetet, hogy az mar faj...:o))))

Legy udvozolve, szeretettel...:o)))... karma1
tivoli
@bundi: ma, 02:25
Hát nem tiszta apja mind?
tivoli
@bundi: ma, 02:25
Á, én nemigen szoktam basztatni senkit, se jobbról, se balról. Olyanok amilyenek, ha engem békén hagynak.
Ez a kép akkor is jó. :-))
spu00
Jaj, de érdekes. Mit gondolnak, hányszor hívták Obamát Afganisztánba amikor meglátogatta a sereget, s nem beszélt egy ottani kormánytaggal sem. De ugyan ezt ellehet mondani, az angol, ausztrál stb. főnökökről is. Tessék utólag felháborodni, s lebunkózni őket, kijár nekik is. Utána nézzenek magukba. Lehet, hogy Önöknek nem tetszik, de az ott levő magyar katonáknak jól esett, s ez fontosabb, mint az Önök rossz indulatú karattyolása.Miért nem vallják be, hogy szeretnék elérni a kisebbségi polgárháborút, s amíg ezt nem érik el, harcolnak, ha kell a legalattomosabb fegyverekkel is. lelkük rajta.
bakegya
Litvánia vezetői nyilván értesültek már arról hogy a saját határain belül nem áll szóba a olgárokkal,csakkk nagybeszédeket tart a fidess fanoknak,és hát a marha és disznótelepek avatgatásán,még a fociban is csakkk gyönyörködik,de azt világszínvonalon teszi -veszi államköltségen.
Toby
@spu00: - na, lökd a számokat, hányszor hvíták Obamát Afg.-ba és hányszor nem beszélt egy ottani kormnytaggal sem !
- Obama abban a helyzetben van, amilyenben egy gengszter szarházi orbán soha nem lesz ! Afg.-ban nem Obama megy oda, janem az afgán kormánytagok mennek Obamához, ha odalátogat !
- Bevalljuk és minden itteni ellen-írás erről szól, csak értelmezni kéne ! Piszkosul szeretnénk polgárháborúval megbuktatni a büdös bogár gengsztervezér rezsimjét !
- A legalattomosabb fegyverünk, hogy egy szarházi, tetves, harácsoló féreg Papcsák szerint a vagyonosodási vizsgálat ártana a közbizalomnak !

Egyéb óhaj, sóhaj, panasz, kakilni kell, pisilni kell...?
kukac50
Egy kis pénzmagot szeretett volna hozni az üres államkincstárba!
Matolcsy azt a kicsit ami volt elköltötte!
spu00
Ilyen alacsony IQ-val nehezen fog menni, de lehet reménykedni bevezetik a kötelező óvodáztatást, s még felvételezni sem kell. Szerencsére eltörölték.
Toby
@spu00: Önvallomás ? Nagyon helyes...
mate03
@Toby: Ne bántsd szerencsétlent! Hisz akkora marha hogy titokban legelni jár!
Yoda69
Pofara esett a csuti taho de rendesen. Persze ez is csak a pavatanc resze.
Boszi27
@Január: Haladjál a korral!! Ez az unortodox diplomácia! :))
dögnyál
Ott nem ezek a majmok diktálnak,ha ha ha.
tivoli
Elég ciki a litvánoknak, hogy a NATO ott izmoskodik náluk, ez a kis hülye meg elmegy oda örömködni. Hát persze, hogy nem fogadják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.