Az influenza vírus olyan törzsét alkották meg a Wisconsin-Madison Egyetemen, amelyet képtelen legyőzni az emberi szervezet immunrendszere. A kórt egy viszonylag alacsony, II. besorolású biobiztonsági protokollal ellátott intézményben hozták létre. Az egyetem szerint nincs ok az aggodalomra. Yoshihiro Kawaoka, az egyetem professzora a H1N1 vírust vette alapul, ennek genetikai állományát módosítva hozta létre kórt, amellyel szemben védtelen az emberiség. Emlékezetes, a H1n1 járvány 2009-es kirobbanásakor félmillió ember halálát okozta, mára azonban már viszonylag veszélytelennek tartják, ugyanis időközben a legtöbbünkben kialakult az immunitás a törzzsel szemben. Kawaoka azonban úgy manipulálta a H1N1 genomját, hogy azt ne legyenek képesek legyőzni szervezetünk antitestjei. Ez azt jelenti, hogy az emberi immunrendszer – így a populációnk nagyrésze – nem tudna ellenállni a kórnak, amennyiben járvány törne ki. Kawaoke az öt évvel ezelőtt kitört H1N1 vírus törzsét akarta előállítani, hogy...

Forrás: vs.hu
Feltöltő: barew7
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Keresztezték az Arab Államot a FIDESSZEL? :-(((
dr lópicigáspár
Ugyan már! C vitamin C vitamin és még egyszer C vitamin...
tivoli
" A kórt egy viszonylag alacsony, II. besorolású biobiztonsági protokollal ellátott intézményben hozták létre. Az egyetem szerint nincs ok az aggodalomra."

Ez a már a fenyegetés része volna?

Rendes körülmények között azt mondanának, hogy nincs ok az aggodalomra, mert a világ legbiztonságosabb laborjában hozták létre a kórt.
Vagy nem mondanak semmit, mert katonai titoknak számít.
Csizmás Kond
Szerintem ez nem pont így van na de mindegy, az a lényeg, hogy ha nem a vírustól halunk meg akkor az ijdtségtől...
Amikor úgy 25 évvel ezelőtt olvastam a géfegyverről nem tudtam elhinni, hogy tudnak olyant előállítani...és kiderült hogy már nem csak megvan, hanem a világ 80%-na a kéntérképe is kész ami szerint hawználni tudják.
...és az is érdekes ahogy az ilyen kawaizékre senki sem haragszik annyira mint Orbánra...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.