A világsajtó ismét Magyarországgal foglalkozott – számolt be róla a 168 óra Online. Az amerikai Washington Post arról írt, Orbán Viktor hívei összecsaptak tiltakozók maroknyi csoportjával március 15-én. Emellett azt is kiemelték, Orbán az elmúlt években unortodox lépésekhez folyamodott és beszédében saját külön útját dicsérte. Eközben az ellenzék népszavazást akar tartani, hogy ezzel teremtsék meg az új magyar köztársaságot. Az amerikai lap arra is kitért, a paksi bővítés Orbán legújabb viszálya az EU-val.

A francia hírügynökség, az AFP is foglalkozott március 15-tel. Ők azt emelték ki, hogy míg Orbán mellett 2 ezren tüntettek, ellene 6 ezren vonultak fel. Felidézték, 2010 óta a Fidesz-KDNP átfogó változtatásokat hajtott végre, amelyek bírálói kritikái szerint megnyirbálták a demokratikus jogokat. Az egyik ellentüntetőt is megszólaltatták, aki szerint az orbáni rendszer eltorzult, igazságtalan, hiányos a demokrácia, és gondok vannak a sajtószabadsággal is. Ezzel szemben Orbán beszédében azokat ostorozta, akik szerinte a magyar szuverenitást fenyegetik.

A Frankfurter Rundschau című német lap arról számolt be, több ezren tiltakoztak a magyar jobboldali-konzervatív kormány ellen. Idézték Parti Nagy Lajos felszólalását, mely szerint az Orbán-kormány öt éve alatt összeomlott a jogállam, tönkre ment az ország demokratikus immunrendszere. Lattmann Tamás bejelentéséről is írtak, amiből kiderült, az ellenzék 19 kérdésből álló népszavazással bontaná le az orbáni rendszert.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Manhattan: Nem keverte veletlenul ossze a papirjait, es azt olvasta fel, amit szeles gabornak akart elmondani gravitacio-kikapcsolas ugyben? Oda meg talan stimmelt volna ez a mondanivalo...:o)))) (Es talan a szeles meg is ertette volna?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@soljanka: Lehetetlent varsz el! Ök csak narancsszinü szemüvegen at latjak az egesz vilagot es csak orbanul beszelnek...
teuton
@rugacs: Amig MO-ot az EU tartja fenn, addig pofa be! Vagy pedig tessek szepen kilepni es megszünik a függöseg! Semmifele szabadsagharcra nincs szükseg, a 2/3 egyszerüen igy dönt. Ja, hogy aztan a napokon belül csödbe menne az orszag es a millios fizetesek, mutyik odalennenek???
tivoli
@teuton: ma, 09:29
Egy nagy kutyaszart tart el, inkább csak ott árt ahol tud.
teuton
Talan olvass hivatalos statisztikat! Mennyit fizet az EU-ba MO be, es mennyi folyik vissza? Mennyivel tamogatnak mindenfele beruhazast es mennyi vissza nem teritendö összeget fizetnek beruhazasok, munkahelyek es az export tamogatasara???
tivoli
@teuton: ma, 14:26
És akkor neked mennyivel több a fizetésed?
teuton
Azt hiszem, te olvasni sem tudsz, csak a szamokat ismered. Itt a magyar bel- es külpolitikarol, az allando kötekedesröl, az EU elleni "szabadsagharcrol" van szo, aki a magyar beruhazasok több mint 90%-at finanszirozza. Ezzel a TE fizetesed joreszet is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.