A világsajtó ismét Magyarországgal foglalkozott – számolt be róla a 168 óra Online. Az amerikai Washington Post arról írt, Orbán Viktor hívei összecsaptak tiltakozók maroknyi csoportjával március 15-én. Emellett azt is kiemelték, Orbán az elmúlt években unortodox lépésekhez folyamodott és beszédében saját külön útját dicsérte. Eközben az ellenzék népszavazást akar tartani, hogy ezzel teremtsék meg az új magyar köztársaságot. Az amerikai lap arra is kitért, a paksi bővítés Orbán legújabb viszálya az EU-val.

A francia hírügynökség, az AFP is foglalkozott március 15-tel. Ők azt emelték ki, hogy míg Orbán mellett 2 ezren tüntettek, ellene 6 ezren vonultak fel. Felidézték, 2010 óta a Fidesz-KDNP átfogó változtatásokat hajtott végre, amelyek bírálói kritikái szerint megnyirbálták a demokratikus jogokat. Az egyik ellentüntetőt is megszólaltatták, aki szerint az orbáni rendszer eltorzult, igazságtalan, hiányos a demokrácia, és gondok vannak a sajtószabadsággal is. Ezzel szemben Orbán beszédében azokat ostorozta, akik szerinte a magyar szuverenitást fenyegetik.

A Frankfurter Rundschau című német lap arról számolt be, több ezren tiltakoztak a magyar jobboldali-konzervatív kormány ellen. Idézték Parti Nagy Lajos felszólalását, mely szerint az Orbán-kormány öt éve alatt összeomlott a jogállam, tönkre ment az ország demokratikus immunrendszere. Lattmann Tamás bejelentéséről is írtak, amiből kiderült, az ellenzék 19 kérdésből álló népszavazással bontaná le az orbáni rendszert.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Manhattan: Nem keverte veletlenul ossze a papirjait, es azt olvasta fel, amit szeles gabornak akart elmondani gravitacio-kikapcsolas ugyben? Oda meg talan stimmelt volna ez a mondanivalo...:o)))) (Es talan a szeles meg is ertette volna?)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Egy kukkot sem értettem Orbán Viktor beszédéből! Hogy mi az a csillagvillanás, a mágikus energia, a katartikus lenyomat meg a főnixpillanat? Bizonyára velem van a baj!
soljanka
@Manhattan: Te kis mazohista :) Én évek óta nem hallgatom meg. Mondhatnám az első regnálásának kb. második fele óta.
Persze aztán nyomtatásban már elolvasom - de úgy sincs értelme.
Viszont a hívőknek ez kell. Főnix-szel kaptak egy kicsit a jobbikosok, mágikus energiával az agymosottak, a katartikus lenyomat meg nekünk szólt: lekötjük magunkat az értelmezéssel, addig sem hőbörgünk. :)
karma1
@Manhattan: Nem keverte veletlenul ossze a papirjait, es azt olvasta fel, amit szeles gabornak akart elmondani gravitacio-kikapcsolas ugyben? Oda meg talan stimmelt volna ez a mondanivalo...:o)))) (Es talan a szeles meg is ertette volna?)
karma1
Na, akkor most megtekintem az itthoni (ujzelandi) hireket, meg a BBC-t is, mert akkor ok is mondanak valamit, talan,...
magyarbakancs
Orbán beszédét elmondták a 20,30,40,50 - években.
Meg is látszik a beszéd hatása a magyar történelem lapjain.
eugen4402
Ha tudtam volna, hogy ilyen misztikus parabaromságokat mond, bizisten nem veszem le a hangját... Mostanában a nonverbális mutatványait figyeltem, de abban semmi újdonságot nem fedeztem fel. Mivel búcsúzott?
soljanka
@eugen4402: "Éljen a magyar szabadság, éljen a haza". Majd megtapsolja önmagát, jóllakott napközis vigyor, majd a küzdőtér első soraból nyúlkáló fanok, fannék kezeinek összefogdosása.
eugen4402
@soljanka: Köszönöm a felvilágosítást. Szerintem ez helyénvaló formula volt, ha ezzel kezdi és tovább nem beszél, nagyobb sikert arat. Kezet csókolni nem akart senkinek?
eugen4402
@soljanka: Újabb hálás köszönet. Viszont feltűnt nekem, hogy a kézfogások és a hajlongás alatt néhány cigány sompolygott az emelvényre hegedűkkel felszerelve. Ha esetleg úgy hozza a sors, gyorsan elkezdik, hogy "Jóestét kivánok, megjöttek a fehérvári huszárok"...:-)
soljanka
@eugen4402: Nem tarthattak semmitől, hisz a kézfogók a haveri kör. Egy másik képen jól látszik, hogy "vendég" felirat van a csuklójukon.
Az első sorban azért nem tapsolhat akárki.
Mert ugye fanok és fannék között is van különbség - első sor=élvonal, középső réteg és a futottak még, de megtartjuk őket, amíg orgazmusuk van a láttunkra.
Aki Én
@soljanka: ,,orgazmusuk van a láttunkra" :)
Papuska1
Jól el tudnak néhányan szórakozni Magyarország első emberének hivatalos beszédén. A bunkóság dübörög a csapatból! Ha nem érdekel, minek hallgatják, ha nem értik, minek ilyen iránt érdeklődni. Hallgassák inkább az ATV -t azt biztos értik. A pesti elitnek az tetszik inkább! A hírek között pedig persze az olaszok csúsztatása a fő hír: Orbán mellett kétezren, az ellentüntetésen meg hatezren? Ez nem zavarja a kis csapatot? A legdurvább hazugság is jó, ha az ő eszméiket, illetve eszmétlen nihiljüket szolgálja! Ez minőség!
soljanka
@Papuska1: A többiek nevében nem nyilatkozom, de én nem szórakozom, inkább szörnyülködöm. És nagyon is érdekel, hogy mit mond, mivel többek között én fizetem.
Hogy a nemtetszésem neked bunkóság, az a te problémád.
Hogy ennyire a szívedre veszed Vitya kritizálását, az is.
Hogy Filip elfelejtette megszámolni a létszámot, arról megint csak nem mi tehetünk.
De legalább annak örülhetnél, hogy nem a Gyurcsány, nem a Bajnai, nem a libsi-komxsi magyar ellenzék, hanem az olaszok számoltak.
ilos
Jellemző egy sajtóorgánumra, hogy mit tart hírnek. Mi van abban rendkívüli, hogy egy agent provocateur megzavar egy ünnepet, akkor azt kivetik maguk közül az emberek. A Washington Post talán megérti, ha ottani példával élünk, vajon mi lenne, ha egy fehér ember hatalmas "Geci niggerek" táblával végig akarna menni Harlem utcáin? És ami történne, arról írna a világsajtó? Hát akkor?
rugacs
Azért nem kis dolog annyi írott sajtó közül a legjelentéktelenebbet ide idézni! De muszáj, mert itt csak ezt szeretik, ezt éltetik. Ennek a Fidesz ellenes szánalmas bagázsnak is kell valami szórakozás, nap mint nap. Hát ennyire telik. :-D
Azért az állatot ezek a cikkek is rendesen kihozzák belőlük :-))
soljanka
@ilos: Jellemző a fanokra, hogy miként magyaráznak meg híreket. Eszükbe sem jut, hogy itt ez a csodálatos világháló, ahol utána lehet nézni dolgoknak. Még képek, videók is vannak ám. :)
De nem fogom őket idelinkelni, mert a tények még megzavarhatják a zűrt a fejecskédben.
libellle
@soljanka: tegnap 21:34.Szeretem a beirásodat.Egyébként a németek is számolták a résztvevöket és ök is hasonló számokkal jelentkeztek a hirekben. Hozzátették, hogy milyen primitiv csapat volt orbán saját ünneplésén. Hireket csak az állami duruzsolásból hallgatnak és milyen durva szavakkal illeték az Olasz Riporternöt!!! Eljen a butaság !!!
ilos
@soljanka: Nahát, tényleg nagyon rendes vagy! Persze hogy mindent látni a neten, de az azért sajátságos, hogy kit mi érdekel.
soljanka
Még jó, hogy sajátságos. ha nem az lenne, elég lenne a világonegy tévé, egy újság, egy honlap :)
De szerencsére nem így van. Például:
" der Sender zur Parodie von Fox TV oder BBC News: Stumme Mikrofone, sinnlos aneinandergereihte Schnitt-Bilder, ausgefallene Live-Schaltungen, vor Verwirrung stammelnde Reporter, hilflos in die Kamera starrende Moderatoren: ungewollter Slapstick pur. Staatspräsident János Áder erschien im Insert wiederholte Male als "János Ádár". Da wirkte es schon wie eine Erlösung, als am Nachmittag"
- csak röviden: az M1 a Fox és a BBC paródiája
- többször is Ádár jelent meg Áder neve helyett ( ezt még külföldön is tudják)
- néma mikrofon, értelmetlen vágóképek

Érdemes olvasgatni más véleményeket is. Esetleg más nyelveken. Több lesz tőle az ember. És nem is kell egyetérteni velük :)
ilos
@soljanka: Senki nem mentegeti az új M1 bakijait. Minden újat meg kell szokni, de ez több volt a soknál, egyet értünk. Főleg egy nemzeti ünnepen, amikor ezek szerint mégiscsak sokan nézték a "királyi" TV-t.
Rózsika Hatházi
@soljanka: tegnap 11:59 És, ha figyeltétek, a végén ott volt az idegbeteg szájnyalintás is.
rugacs
Azért felmerül bennem a kérdés: ugyan mi a jó fenéért dicsérné a francia, a német vagy akár az amerikai sajtó O.V.-t? Ők haladnak egy úton, ami a piacgazdaságról és a függőségről szól. Piacgazdaság nekik, függőség nekünk. O.V. illetve a kormány meg éppen ettől a függőségtől szeretne elszakadni. Tehát ellene megy az ő politikájuknak. Azt is megértem, hogy még hazánkban is sok ember van, aki - őseiknek köszönhetően? - továbbra is szeretnének alattvalók, függők, kiszolgálók lenni. Mert ilyenek mindig voltak a magyar történelemben, akiknek a nyugat kiszolgálása magasabb érdek, fontosabb szempont volt, mint az ország függetlensége. Hiszen ha a gazdagok talpát nyalogatja, akkor nekik is leesik az asztalról 1-2 cupák. És ugye az önös érdek, az egyéni jólét a lényeg... NEKIK!
De hát az ember már csak ilyen gyarló: ha valaki a kedvükre tesz, azt dicsérik, ha ellenük, azt csúfolják!
Persze más kérdés, ha a kormány nekik kedvezne, attól miért lenne jobb sorsa a magyar szegényeknek?!
világlátó
@Aki Én: Olvastam, jó írás. De hát csak az olyanok olvassák, mint Te meg én.Így aztán nem jutunk messzire. Az ünnep már " oda van ". Októberig itt már semmi nem változik.
Akkor aztán újra nagy rendezvények lesznek, visszaemlékezve a dicső szabadságharcokra az utcákon, tereken.Gyurcsány lesz a főszereplő újra és újra. A jobbik meg csak tör előre.
Bíztató jövő áll előttünk.
Aki Én
@világlátó: 10:35 Néha olvassák hívek is, de egyszerűen leszarozzák, uszításnak és hazugságnak titulálják. Hozzáteszem, aki nem látja saját szemével, az rettentő ostoba. Ezt a kormányt (vagy igazából bármelyiket) őszinte hitből védeni és kedvelni nem egészséges dolog. Ha valaki személyes érdekből teszi, az még érthető.
rugacs
Nem igazán értem ezt az állandó kormány elzavarási mizériát! Jó menjen, de van helyette jobb? Ki a fene fogja eldönteni, hogyan tovább? Az a 10-100 ezer ember, aki most elégedetlen? 10-100 ezren fogják átvenni az irányítást? Na az szép lenne... !!
És merre vegyük az irányt? Homlokegyenesen az ellenkező irányba, mint eddig? Az is gyönyörű lenne... !! És ha nem lesz jobb? Ha azoknak lesz igazuk, akik azt mondták, a nyugattal sem járnánk jobban? Akkor jönne a legyintés?
De most már tényleg kíváncsi vagyok, ki mit remél a nyugathoz való dörgölőzéstől?
Mert volt, van rá lehetőségük, hogy bizonyítsák a segítő szándékukat! Itt vannak a multik, itt vannak a külföldi befektetők. Mégis a munkavállalóiknak éhbért fizetnek! Ugyanazon munkáért nyugaton lényegesen magasabb bért fizetnek, mint nálunk! MIÉRT? Ha az Unió valóban egyenlőséget akar biztosítani a tagoknak, akkor nem kizárólag a kötelezettségek teljesítésére kellene koncentrálnia, hanem:
1, ugyanazért a munkáért minden tagállamban ugyanazt a fizetést adják!!! (pl. a Lidl-ben Ausztriában 1200-1500 euró a fizetése 1 eladónak, nálunk minimálbér! Az Audinál úgyszintén! És miért?)
2, minden tagállamban ugyanazon terméknek ugyanaz az ára legyen ugyanannál a forgalmazónál!! (előfordul nemegyszer, hogy itthon 1,5-2x annyiba kerül valami, mint eggyel arrébb! Nincsenek vámok! Akkor miért?)
3, ugyanazok a feltételeket biztosítsák az összes tagállamnak arányaiban. Vagyis ha az egyiknek megengedik, hogy termesszen és forgalmazzon termékeket az Unión belül, akkor a másiknak ugyanezt ne tiltsák meg! Másrészt a magyar értékeket ne az angol vagy német értékekhez viszonyítsák, mert nem egyenlőek a feltételeink!! Ha ez megtörténik, nem lesz szükség kölcsönökre, meg arra, hogy a kormányt tömjék hitellel, amit erre vagy arra költhetnek!
Amíg ez nem történik meg, süketelhet nekem bárki, hogy az Unió jót akar nekünk!!
Aki Én
10-100 ezer ember elégedetlen? Beszarok...
teuton
@soljanka: Hagyd mar szegeny szenilis papuskat, mindenhez hozza kell szoljon Viktator vedelmeben, mert ezert fizetik! Mar ismert alak, mindenütt es mindenben Orbanisztant es az illibert vedi, ez a nyugdijkiegeszitese.
teuton
@soljanka: Lehetetlent varsz el! Ök csak narancsszinü szemüvegen at latjak az egesz vilagot es csak orbanul beszelnek...
teuton
@rugacs: Amig MO-ot az EU tartja fenn, addig pofa be! Vagy pedig tessek szepen kilepni es megszünik a függöseg! Semmifele szabadsagharcra nincs szükseg, a 2/3 egyszerüen igy dönt. Ja, hogy aztan a napokon belül csödbe menne az orszag es a millios fizetesek, mutyik odalennenek???
tivoli
@teuton: ma, 09:29
Egy nagy kutyaszart tart el, inkább csak ott árt ahol tud.
teuton
Talan olvass hivatalos statisztikat! Mennyit fizet az EU-ba MO be, es mennyi folyik vissza? Mennyivel tamogatnak mindenfele beruhazast es mennyi vissza nem teritendö összeget fizetnek beruhazasok, munkahelyek es az export tamogatasara???
tivoli
@teuton: ma, 14:26
És akkor neked mennyivel több a fizetésed?
teuton
Azt hiszem, te olvasni sem tudsz, csak a szamokat ismered. Itt a magyar bel- es külpolitikarol, az allando kötekedesröl, az EU elleni "szabadsagharcrol" van szo, aki a magyar beruhazasok több mint 90%-at finanszirozza. Ezzel a TE fizetesed joreszet is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.