Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közleményben írt arról, mennyire aggasztónak találja a bevándorlókról szóló nemzeti konzultáció megfogalmazását – írta a hvg.hu.

Mély aggodalommal tölt el bennünket, ahogyan a magyar kormány egyre erőteljesebben rágalmazza azokat az embereket, akik Szíriából, Afganisztánból, Irakból és más háborús övezetekből menekültek el, és akiknek kétségbeesett szükségük van biztonságra és védelemre Magyarországon

- közölte Montserrat Feixas Vihé, az UNHCR budapesti székhelyű Közép-európai Regionális Képviseletének vezetője.

Már az ENSZ is kiakadt a nemzeti konzultációra

Bár hangsúlyozzák, tiszteletben tartják, hogy az országok olyan módon konzultáljanak polgáraikkal, ahogyan csak akarnak, de aggódnak a kérdőív szövegezése miatt.

(...) szándékosan keveri a menekülteket és menedékkérőket az úgynevezett gazdasági bevándorlókkal, miközben tévesen hibáztatja a menekülteket számos, állítólagosan Magyarországra és Európára leselkedő veszély miatt

- mondták.

A közlemény hangsúlyozta azt is, hogy a mostani menekülteknek ugyanúgy el kell hagyniuk az országukat, "ahogyan 1956-ban kétszázezer magyarnak kellett".

Felszólítjuk az ENSZ 1951-es Menekültügyi Egyezményét aláíró Magyarországot, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi jogot, amelyet saját elhatározásából ismert el kötelezőnek magára nézve. Magyarország egyszerűen nem küldhet vissza embereket olyan országokba, ahol az életüket veszély fenyegetheti. (...) A menekülteknek ritkán van ideje, hogy útlevelet vagy vízumot szerezzenek, amikor az életük veszélyben forog, vagy üldözik őket. Ez azonban semmiképpen sem érvényteleníti a menedék iránti kérelmüket, és nem akadályozhatja a hozzáférésüket a tisztességes és hatékony menekültügyi eljáráshoz

- tette hozzá Montserrat Feixas Vihé.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ha nem nem lopnák el az erre szánt összeg 3/4-ét, most nem lenne szükség semmiféle konzultációra. Egyébként is ez az egész menekült mizéria csak porhintés, az egyéb sokkal égetőbb bajokról a figyelem elterelés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@Anna Mária: Veled vitatkozni? Azt sem tudod, mi az4 Mikor a történelemről beszéltünk, meg sem tudtál mukkanni. Csak antiszemitázni, meg nácizni tudsz, ami lássuk be, harmat gyenge! Olvass és tanulj, hátha egyszer még vitapartner lehetsz valamelyik általános iskolás gyereknek! :-)
Anna Mária
@Freewolf: Nem kell velem vitatkoznod.
A te történelemszemléleted hamis, butaságokat szoktál írogatni, a tájékozatlanságodról már nem egyszer tettél tanúságot.
A véleményed ezért sem számít.
Unlak.
Freewolf
@Anna Mária: Lehet, hogy unsz, de nem tudsz megcáfolni. Tényeket kéne meghazudtolnod, de csak a tényeket hamisítani vagy képes, aztán meg vért hörögni! Mint a kutya a kerítés mögött! Ugatni tud, de harapni nem! :-)
Anna Mária
@Freewolf: Dehogynem tudlak megcáfolni. Te nem tényeket sorakoztatsz föl, hanem a saját hamis, gőzös elképzeléseidet.
Nincs szándékomban harapni. Én nevetek rajtad, már megbocsáss. Minden szélsőséges röhejes, buta és unalmas.
Ugye, nem haragszol, ha a továbbiakban nem olvasom el a kommentjeidet?
kamazuka
@Anna Mária: Momoentán én sajnos igen,de ezt az elcseszett hibámat vezekelve élem azóta is.Majd a következőnél nem így lesz.Ha megérem, itthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.