Rhode Island egészségügyi minisztériuma olyan statisztikai eredményeket tett közzé, melyek szerint ugrásszerűen megnőtt a szexuális úton terjedő betegségek fertőzöttjeinek száma.

A minisztérium közleményében szerepel, hogy a lesújtó tendencia egyik oka a Tinderhez hasonló szextárskeresők megjelenése és a magas kockázattal járó viselkedés terjedése. Megemlítik ugyan, hogy a szűrési módok fejlődése is hatással van a statisztikai adatok alakulására, de aggasztónak találják, hogy az emberek egyre nagyobb arányban használják a közösségi médiát alkalmi és sokszor névtelen szexuális együttlétek szervezésére.

A minisztérium felmérései alapján Rhode Island szifilisz-fertőzöttjeinek száma 79 százalékkal nőtt 2013-ról 2014-re, tripperben és HIV-ben 30 százalékkal többen szenvedtek az egy évvel korábbi adatokhoz képest – számol be róla az Independent. Rhode Island kormánya komoly szexuális-felvilágosító kampányt szervez, hogy felhívják a figyelmet a súlyosbodó problémára és a betegségek megfékezésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.