Bekérette Werner Faymann osztrák kancellár Perényi János bécsi magyar nagykövetet, akinek pénteken kell a kancelláriahivatalban megjelennie – áll a hivatal csütörtökön kiadott közleményében. 

A bekéretés a menekülthelyzetben tapasztalható diplomáciai fesztültségek miatt történt.

A genfi emberjogi konvenciókat minden uniós államnak be kell tartania. A menedékjog olyan emberi jog, amely minden uniós államban hatályos, ugyanígy érvényesnek kellene lennie a közös határvédelemnek és a menekültek államok közötti igazságos elosztásának – olvasható a közleményben.

Az embereknek, akik a háború és az üldöztetés elől menekülnek, joguk van ahhoz, hogy menedéket találjanak, és hogy tisztességesen bánjanak velük – áll a hivatal közlésében, amely szerint a mostani a nagy humanitárius kihívást csak egy erős, közös Európában lehet megoldani, emberséggel és szolidaritással.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Erős, közös ez a punió. A 9 cukorgyárból 1 maradt. A Kaposvári Rákóczi cukorgyár, osztrák tulajdon. Összeszerelő banán köztársaságnak kellettünk. Aztán fél Szíria útnak indul Afrikával egyetemben és fogalmunk sincs, hogy a seggemet(schengen) hogyan alkalmazzuk. Úgy látom, sehogy sem jó. Attól tartok, hogyha az Esztergomi bazilikát mecsetté építjük át, az sem elég. Csak egy pici megjegyzés: Bécs elveszett, azért nyer ott az osztrák baloldal, mert szippantja be a "menekülteket". Persze, hogy szavazatokat kapnak. 100 év múlva, majd azon kapja magát Európa, hogy már megint nem illeszkednek bééé, a harmadik generációs muszlim gyerekek. Izrael csinálja jól. Kíváncsi leszek amikor az ISIS elfoglalja Damaszkuszt. Izrael onnan csak egy köpésre van. Lesz ott haccacáré. A zsidók már edzettek ebben a dologban. Merkel nagy buzgásában bukni fogja a választásokat, ha így folytatja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.