Orbán Viktor magyar miniszterelnök álláspontja az európai menekültválsággal kapcsolatban teljes mértékben elfogadhatatlan, és az uniós tagországok közötti szolidaritás felmondását jelenti – mondta Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön a ZDF német országos közszolgálati televízióban.

Orbán Viktorral folytatott megbeszéléséről Martin Schulz elmondta: a magyar miniszterelnök kifejtette, hogy az európai vezetők nem tudják kezelni a menekültkérdést.

"Azt válaszoltam: igen, te jó példa vagy erre" – idézte fel a találkozót az EP német szociáldemokrata elnöke.

"Nem a közösségi intézmények, nem az EP vagy az Európai Bizottság (EB) kudarcáról van szó, hanem a nemzeti kormányok kudarcáról, mint például a magyar kormány, amelyek nem tudnak, és részben nem akarnak részt venni az európai szolidaritásban" – jelentette ki Martin Schulz, megjegyezve, hogy ha az EP és az EB rendelkezne felhatalmazással a menekültek tagállamok közötti elosztására, akkor már nem is lenne menekültválság.

Martin Schulz Orbánnak: Te vagy a jó példa, hogy az európai vezetők nem tudják kezelni a helyzetet

"Ha közösségi szellemet akarunk Európában, nem fogadhatjuk el a nemzeti önzés elsőbbségét. De pontosan ez történik. Az történik, hogy beállít Brüsszelbe és azt mondja, hogy a menekültek ugyan Budapestre jönnek, de valójában Németországba akarnak menni, úgyhogy hagyom őket továbbutazni. Ez vétség valamennyi uniós szabály ellen" – fejtette ki Martin Schulz.

"És ha még hozzátesszük, hogy nem akarunk muzulmánokat, vagy tudom is én milyen kritériumokat, akkor tekintsük meg a mai képeket a megfulladt szíriai gyerekekről, vagy vessünk egy pillantást az Iszlám Államra, amely lefejezi mindazokat, akik nem nyerik el a tetszését" – tette hozzá az EP elnöke.

A német szociáldemokrata párt (SPD) politikusa kiemelte: ilyen körülmények közül menekülnek emberek Európába, és ha valaki ebben a helyzetben azt mondja, hogy nem akar muzulmánokat az országában, akkor "szégyellje magát".

Martin Schulz elmondta, hogy az EB a következő héten 120 ezer menekült kötelező kvóták alapján történő elosztására tesz javaslatot, és az uniós állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsnak döntenie kell a javaslatról.

"Akkor majd látjuk, hogy ki akar kivonulni az európai szolidaritásból, és ki vesz részt benne" – mondta az EP elnöke.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Hát igen, mivel Viki is európai vezető, lényegében saját töketlenkedését, és alkalmatlanságát is belátta ezzel... öngól volt, de sebaj... megszoktuk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@pistapapa: semmi köze nincs a zsidók vallásához. esetleg annyi mint neked az inteligenciához. NULLA
pistapapa
@libellle: Nem baj,hogy hiányosak az ismereteid,de azért rossz lehet butának lenni.
libellle
@pistapapa: okay Te már csak tudod. Természetesen mindent.
nyanya001
@libellle: Pistapapa olyan sötét, mint a bányásztrikó !
Csizmás Kond
" hogy ha az EP és az EB rendelkezne felhatalmazással a menekültek tagállamok közötti elosztására, akkor már nem is lenne menekültválság."
Nahát ez a legnagyobb baromság amit a héten olvastam. A menekültáradat annál nagyobb lenne ha szép csendbe mindenki rásóznának valaki nyakára, és lassan az egész ázsia és afrika elhelyezést kérne.
Ez látszik hogy a senkiházinak már hazája sincs hanem a egy közösség fattyaként mással fizettetné meg a félnótás elképzeléseit.
Amíg ilyen fatökűek fognak ingyenélni Brüszelben addig nem is lesz rend európában az biztos.
propeller1g
Martin Schulz! Te meg arra vagy a jó példa, hogy az uniós vezetők mennyire vaksi, pozícióféltő, impotens köcsögök néhány kivétellel. Amilyen szarban hagytak minket 56-ban, semmi joguk bírálni, persze itt az igazság vagy az emberség csak politikai tőke, az igazi érték számukra a profit. Martin Schulz! Németország nagyhatalom Európában, Magyarország kétharmados terület-vesztett, megbélyegzett ország. Pedig Németország kényszerítette, megerőszakolta, demoralizálta, hatmillió magyart elhurcolt és ki tudja hányat meggyilkolt. Ha annyira teng benned az igazságérzet akkor lenne mivel foglalkoznod de Orbán Viktort hagyd meg nekünk magyaroknak, hadd szidjuk mi, mert minket tényleg szopat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.