A This is Christian Syria (Ez a keresztény Szíria) Facebook-csoport internetes adatgyűjtése szerint magukat menekültnek álcázva megérkeztek Európába az iszlám terroristák. A közösségi oldalakra feltöltött fotók tanúsága szerint a jelenleg "az európai városokban parádézó illegális bevándorlók" közül többen korábban az Iszlám Állam oldalán harcoltak – írta a Magyar Idők keddi számában.

Megjegyzik, a lapnak nincs megfelelő eszközrendszere ahhoz, hogy az információk valóságtartalmát ellenőrizze, a biztonsági, titkosszolgálati szakértők véleménye szerint azonban több ezer potenciális terrorista érkezhetett meg a bevándorlókkal Németországba.

Az is kiderült, hogy nagyüzemben hamisítja az Iszlám Állam a szír útleveleket – írta a lap.

A Facebookon komoly kutatómunkát végeznek a szíriai polgárháborúban elűzött keresztények. A This is Chris­tian Syria (Ez a keresztény Szíria) közösségi profilon állításuk szerint már számos, az elmúlt hetekben, napokban Európába, döntően Németországba érkezett iszlám terroristát azonosítottak.

A profil szerint ezek egyike Ahmad Abd Alkarim Alhije, a Bassár el-Aszad szír elnök ellen harcoló Iszlám Front nevű katonai szövetség Ahrar Alforat elnevezésű zászlóaljának korábbi vezetője, akit számos gyilkossággal és háborús bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A Facebookon működő szír keresztény ellenállók közlésük szerint más terroristákat is lelepleztek, olyanokat, akik korábban a Face­bookon vagy a Twitteren "dicsekedtek" ocsmány tetteikkel, de most valamilyen oknál fogva magukat menekültnek kiadva Európában tűntek fel.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a hírek kapcsán a lapnak kijelentette: szerencsés, hogy a múlt hétvégén Németországba kiengedett migránsok már nincsenek a magyar fővárosban.

A német szövetségi hírszerzés igazgatója semmilyen veszélyt nem lát a migránsokban, miközben egyelőre még csak nem is tudták regisztrálni az összes menedékkérőt – jelentette ki Spöttle.

Hozzátette, több arab dialektust ismer, a kiengedett migránsokat hallgatva azt tapasztalta, hogy sok közöttük az egyiptomi, a líbiai és a tunéziai, akik most mind szírnek vallják magukat.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Szeparepa-: Nincs ennyi időm rád...a vitatott tényállítás, pedig emígyen néz ki, ha a memóra paneled működne: " ám jelentős része mögött igen." Ez a tényállítás eklatáns példája, melyet persze nem tudsz/vagy képes igazolni, inkább vitázol !
Elsőre többet néztem ki belőled, de én tévedek alkalmanként !
Szeparepa-
@Toby: Egy komment területen VÉLEMÉNYEKET írunk... még ha néha kijelentés is van bennük, ez nem az a platform, amin bizonyítékot követelhetsz... csupán szánalmas, arrogáns, provokáció és trollkodás, hogy bizonyítékot kérsz... szerinted mégis hogy lehetne ezt bizonyítani...? Sehogy, még a titkosszolgálat, aki esetleg részleges bizonyítékok birtokában van amit le tud tenni az asztalra, sem tud, bizonyítani, egy ilyen állítást fehéren feketén... De ezért létezik, logika és következtetés, és a logika bizonyos dolgokat kézenfekvővé, nyilvánvalóvá tesz... ettől persze mivel vitathatatlan bizonyíték nincs tény nem lesz... a nyilvánvaló nem jelent tényt... akárhogy erőlködsz... de nyilván a logikus következtetést sem érted... ha egy lény totyog, hápog, sárga tollú, csőre van, akkor az kacsa... itt szíriai és iraki emberek jönnek jobbára, akik az ISIS miatt menekülnek jobbára ugyebár, az ISIS év elején bejelentette hogy extrém menekült és migráns áradattal árassza el Európát... már ez a két premissza elég is ahhoz hogy szillogizmust alkossunk és kijelentsük, triviális hogy többségük az ISIS-nek köszönhetően jön ide...
De szerintem te félreértettél, és azt hitted azt állítom hogy a többségük ISIS-es terrorista.. az valóban hülyeség ilyet még csak fel sem teszek, ép elmével ezt nem lehet, viszont megismétlem, nyilvánvaló hogy az emberáradat mögött az ISIS machinációja váll, akár csak annyival hogy elüldözte őket lakhelyéről, akár azzal hogy felbujtotta őket, teljesen mindegy, akkor is az ISIS okozza ezt is azt is, és van még egy részük de megintcsak nyilvánvalóan néhány százalékuk (az is nagyon sok, több ezer ember), akik konkrét ISIS-es katona illetve terrorista... ez is nyilvánvaló... alvó aktiválható ISIS-esek, sima harcosok illetve terroristák és ügynökök, hemzsegnek köztük NYIL-VÁN-VA-LÓ... (amit továbbra sem jelent tényt)
Toby
@Szeparepa-: Rövid leszek: az alábbit fejezd ki szézalékos arányban, vagy természetes számokkal és nem is kell tovább rugózni a kérdésen:

" ám jelentős része mögött igen."
Szeparepa-
@Toby: Pontosan azért írtam egy határozatlan mennyiséget, mert nem tudom. A jelentős rész igencsak tág. Jelen esetben a becslésem, hogy minimum 25-, maximum 80-90%-a a tömegnek az ISIS különféle ráhatása miatt indult útra... ezt jelenti hogy mögötte áll és nem azt hogy mind ISIS-esek terroristák...
Felesleges újra és újra kérdezgetned, ha szövegértés rendben, akkor bőven megtalálod a válaszokat az irományaimban itt... hogy nem érted, azzal nem tudok mit kezdeni... butaságon nem tudok segíteni...
Toby
@Szeparepa-: Ez nem esik egybe a fenti közléseddel:

" mégha az is nyilvánvaló hogy nem kizárólag az ISIS áll emögött, ám jelentős része mögött igen."
Ám elkönyveltem túlzással nyomatékosított üres besédnek ! Ende !
Szeparepa-
@Toby: Legyen neked a te hited szerint... menj békével...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.