Németország a schegeni rendszer, vagyis az unión belüli szabad mozgás megszüntetésének "ígéretével" igyekezhet nyomást gyakorolni a visegrádi országokra, így Magyarországra, hogy fogadják el az Európai Bizottság kvótarendszer-javaslatát – írja a Népszava a szlovák Sme napilapra hivatkozva.

A következő napok nagy kérdése tehát, hogy a közép-keleti-európai tagállamok ellen tudnak-e állni a politikai nyomásgyakorlásnak, esetleg hajlandóak-e beáldozni az európai integráció szimbólumának tartott, a közép-kelet-európai polgárok számára nagy jelentőséggel bíró schengeni rendszert álláspontjuk védelme érdekében.

A legutóbbi tárgyalási körben Magyarország volt az egyetlen tagállam, mely nulla menekült és menedékkérő befogadását vállalta az unión belül.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@Csizmás Kond: 10:15

A cikkhez szólj, ne a rokonodat reklámozd !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@berci: A cuncimókus volt, de gondolod lapátolni jönnek?
mekkelek
@gazdag dezső: "beteg,öreg,hajléktalan ember akiket nem tud az ország megfelelően ellátni"

Mi az hogy NEM TUD??? Tudna, de Orbánnak esze ágában sincs, inkább a stadion kell neki a kert végébe. A 27% áfából meg a megszámlálhatatlan különadból bôven futná rá, max nem lenne neki pl. stadionja...

Majd ha elkezdi az EU a pénzcsapot elzárni akkor szétugrik a fantasztikus visegrádi négyes, addig nem hiszem.
bundi
@DND: ok de ferihegyen naponta 25-30 000 embert ellenőriznek regisztrálnak és erre van pár száz alkalmazott...míg a határra az unió telepített volna saját pénzből hotspotokat embereket küldött volna az anyagiakat állta volna...de ennek ellenére is közel 5000 rendőr ugyanennyi katona plusz az irodisták, a mezőőrök...tehát legalább 12-15 000 ember van ott tehát ez csak hiszti hogy eltereljék a figyelmet...valamint aki bement az országba, de sikerült a táborokból elmennie az már régóta tovább is lépett...tehát az a 3-5 000 ember akik a táborokban vannak még az okoz ekkora felfordulást?...több a rendfenntartó rájuk mint ahányan vannak...nem gondolod?
és emiatt vezettetek be válsághelyzetet...szerintem akkor tegyék ezt a liszt ferencen is...ott kisebb helyen nagyságrendekkel több embert kell kezelni...követeljétek a válsághelyzetet oda is...valamint a buszpályaudvarokra, vasúti csomópontokra is...hajrá...legyen a nagynemzeti válsághelyzet is hungarikum...
bundi
@DND: egyébként mi a véleményed arról hogy az állami földeket eladják majd az összeset az őszig...hogy bedőlt a költségvetés...
varirmag
Merkel már nem sokáig dönthet ! A következő választáson nagyot fog bukni !!!

Meg is érdemli. Képmutató vénasszony,dumál össze-vissza.
Tekla
@bencemacska: Hát akkor gyártunk buszt ! Mert arra lenne igény , de minden hadrafogható rabszolgát az autógyártók hapoltak el! Mi unijó lehuzó cégei nélkül is nagyon jól elleszünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.